שתף קטע נבחר
 
צילום: על השולחן

אוכלים עם ילדים: מתכונים קלילים לחופש הגדול

נאגטס עוף ותירס, פיש אנד צ'יפס, פשטידת אישיות של אטריות וגבינה, פולקעס עם תיבול קליל וקינוחים שמכינים ב-5 דקות. פותחים את השבוע עם מתכונים שילדים אוהבים

3 רעיונות לשדרוג ארוחות עם הילדים בחוץ:

  1. מכינים שקיות אישיות של ירקות טריים - דרך מקורית ויצירתית לשכנע ילדים לאכול ירקות - מכינים שקיות אישיות לכל ילד עם הירקות שהוא הכי אוהב (או הכי פחות שונא). מגישים לצד מלח או רוטב מעודד.
  2. מקפיאים את השתייה - אין תחליף למים, וזה נכון במיוחד כשחם, אבל לפעמים מתחשק לגוון. אם מכינים לימונדה או משקה אחר, שווה להקפיא. כך תבטיחו לעצמכם משקאות קרים גם אחרי כמה שעות בשמש.
  3. מגישים בתבניות מאפינס חד-פעמיות צבעוניות ומשמחות בכמה גדלים ומידות - הן מתאימות להכנת מאפינס מלוחים או מתוקים, פשטידות, מאפי פסטה, קאפקייקס ופופאוברס. אפשר למצוא גם כאלה שהקוקוטים עשויים קרטון ומתנתקים מהשלד בקלות, מה שהופך את העסק להרבה יותר נוח לאריזה ולשינוע.

 (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
(צילום: דניה ויינר )
 

שוקי עוף בציפוי פריך

אחרי שמשרים אותן בבלילת רוויון מתקבלות שוקיים בסגנון KFC — אפויות עד לפריכות מושלמת. אפשר לצפות בקמח ללא גלוטן ובפירורי קורנפלקס (לנמנעים מגלוטן).

 

המצרכים (ל-4 מנות): 

8 שוקי עוף ללא עור

1/2 כוס קמח

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי

1 כפית גדושה פפריקה

1 כפית אבקת אפייה

 

למרינדה:

1 כוס רוויון

1 כפית חרדל דיז'ון

2 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

 

הוראות הכנה: 

  1. מערבבים את חומרי המרינדה בקערה, ומשרים בה את שוקי העוף למשך שעה לפחות ועדיף 12 שעות.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מכניסים קמח, מלח, פלפל, פפריקה ואבקת אפייה לשקית ניילון ומערבבים. מוסיפים לתוכה את שוקי העוף ומנערים לציפוי. מוציאים ומנערים כל שוק כדי להוריד עודפים ומניחים בתבנית. מברישים או מרססים בשמן.
  4. אופים שעה עד שזהוב ופריך.

 

פסטיצ'יו עגבניות וגבינה

גרסת הילדים לקפרזה: מערבבים פסטה מבושלת עם גבינה, עגבניות ובזיליקום ואופים בתבניות מאפינס חד-פעמיות לקבלת מנות אישיות ויפות.

 

המצרכים (ל-8 תבניות קאפ-קייק או מאפינס חד-פעמיות): 

2 כוסות פסטה קצרה מבושלת

1 גביע גבינת קוטג'

1 ביצה

עלים קצוצים גס מ-2 גבעולי בזיליקום

8 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים

מלח ופלפל שחור גרוס

1 שן שום כתושה

2 כפות שמן זית

50 גר' גבינת מוצרלה, עמק או גבינה דומה מגוררת (לא חובה)

 

אופן ההכנה: 

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מערבבים את כל החומרים בקערה, ומחלקים בין השקעים בתבנית.
  3. אופים כ-20 דקות עד להזהבה והתייצבות.

 (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
(צילום: דניה ויינר )
  

מתכון על הדרך: תפוחי אדמה ברדיד אלומיניום

פורסים כל תפוח להרבה פרוסות ומשאירים אותן מחוברות. מטפטפים בין הפרוסות תערובת של מיונז וקטשופ (אפשר גם שום או חרדל) או לחילופין שמן זית ועשבי תיבול, עוטפים כל תפוח ברדיד אלומיניום ואופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לריכוך.

 

פיש אנד ציפס

אם הבריטים הצליחו לגרום לילדים שלהם לאהוב דגים, גם אתם יכולים, המתכון הזה יעזור לכם. רות אוליבר מגישה אותם לצד רוטב מיונז חרדלי (מתכון בהמשך).

 

המצרכים (ל-6 מנות):

500 גר' פילה דג לבן (מרלוזה, בקלה, קוד) מופשר

1 חבילה פנקו (או פירורי לחם גסים)

שמן לטיגון עמוק

 

לבלילה:

1/2 1 כוסות מי סודה

1 ביצה

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

1/4 1 כוסות קמח

1 כפית כורכום

1 כפית פפריקה

מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי

 

הוראות הכנה: 

  1. פורסים את נתחי הדג לאצבעות באורך 3-2 ס”מ. מערבבים סודה, ביצה, לימון וקליפה בקערה. מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה ללא גושים.
  2. מחממים סיר או מטגנת חשמלית עם שמן לטיגון עמוק, ומכינים צלחת עם פנקו לציפוי.
  3. טובלים את אצבעות את הדג בבלילה, מצפים בפירורי הפנקו ומטגנים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  4. מגישים חם עם צ’יפס ועם רוטב מיונז חרדלי.

 

נאגטס תירס-עוף ביתיים

אפשר לטגן או לאפות את הנגיסים הטעימים, אבל בכל מקרה כדאי להביא קטשופ מהבית כדי שיהיה במה לטבול.

 

המצרכים (לכ-30 נאגטס):

1/2 ק"ג עוף (פרגיות או חזה) טחון

400 גר' גרגרי תירס טריים, קפואים או משומרים גרוסים מעט

1 ביצה

2 כפות קוואקר

2 כפות רוטב טריאקי מתוק (או כף סויה וכף קטשופ)

1 כפית פפריקה

1 בצל מגורר דק וסחוט

2-1 שיני שום כתושות

 

לציפוי:

קמח תירס או פירורי לחם

 

הוראות הכנה:

  1. מעבדים את העוף הטחון עם התירס ושאר החומרים במעבד מזון בפולסים. מכסים, ומקררים שעה להתייצבות.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות, ומשמנים תבנית (או מרססים בשמן).
  3. משמנים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות, אצבעות, כדורים או כל צורה שרוצים (אפשר גם בעזרת קורצן עוגיות). חשוב רק שהנגיסים יהיו בגודל אחיד. מצפים בקמח תירס או בפירורי לחם ומניחים בתבנית.
  4. מברישים או מרססים בשמן, ואופים בתנור שחומם מראש ל-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב ומרקם פריך.

 

מתכון על הדרך: רוטב מיונז חרדלי

מערבבים 3 כפות מיונז, 1 כף חרדל חלק, 1/4 כוס מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, מלח ופלפל שחור טחון טרי. שומרים בצנצנת במקרר יומיים-שלושה. ללא השום הטרי הרוטב יכול להישמר גם שבוע.

 

מייפלוניות  

עוגות רכות וטעימות עם מלית של אגוזי פקאן ומייפל.

 

המצרכים ל-10 תבניות מיני-מאפינס חד פעמיות (בנפח 1/4 כוס):

 

לעוגה:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

65 גרם (1/3 כוס) סוכר

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

140 גר' (1 כוס) קמח תופח

 

למלית:

35 גר' (1/4 כוס) קמח

2 כפות חמאה מומסת

50 גר' (1/2 כוס) אגוזים (פקאן או מלך), קצוצים גס

60 מ"ל (1/4 כוס) סירופ מייפל

 

הוראות הכנה:

  1. מכינים את העוגה - מערבלים שמנת, סוכר, ביצים ותמצית וניל במיקסר עם וו גיטרה או טורפים ידנית 4 דקות לתערובת תפוחה. מוסיפים קמח ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מכינים את המלית - מערבבים קמח וחמאה מומסת במזלג לקבלת פירורים. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. ממלאים ואופים - ממלאים 1/2 מגובה הכלים בתערובת, מחלקים את המלית ביניהם ומשלימים בעוד קצת תערובת. גם אם היא לא מצפה לחלוטין את המלית זה בסדר.
  4. אופים במשך 20-17 דקות. העוגות צריכות להיות זהובות ויציבות, וקיסם הננעץ בהן צריך לצאת יבש עם פירורים לחים.

 

ברד אבטיח מהיר

הילדים של מיכל מוזס אוהבים את הברד האדום הזה. היא אוהבת את העובדה שהם שותים ומתרעננים ממשקה בריא, טעים ומזין. ושימו לב שיש להכין מראש את הסירופ ולצנן אותו.

 

המצרכים (ל-12 מנות):  

1/2 אבטיח בינוני קר, חתוך לקוביות

3 כוסות קרח

 

למי סוכר:

1 כוס מים

1 כוס סוכר

 

הוראות הכנה: 

  1. מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר. מערבבים ומבשלים דקות אחדות עד שהסוכר נמס והנוזל מסמיך מעט. מצננים לגמרי ושומרים במקרר.
  2. סמוך ככל האפשר להגשה טוחנים את קוביות האבטיח עם קרח במעבד מזון בפולסים, עד לקבלת מרקם גס. מוסיפים מי סוכר לפי הצורך ומערבבים.
  3. יוצקים לכוסות ומגישים מיד.

 

קוביות שוקולד

מתכון בהשראת נייג'לה לוסון, כוהנת הבישול הבריטית, שהתקבל בהתלהבות על ידי הילדים כתחליף ראוי ומשמח לכדורי שוקולד.

 

הוראות הכנה: 

  1. ממיסים 50 גר' חמאה, 100 גר' שוקולד וכפית דבש (או מייפל) בסיר. מורידים מהכיריים ומצננים מעט.
  2. מוסיפים לסיר חופן פירורי ביסקוויטים ומרשמלו ומערבבים.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת ומשומנת בגודל 22 ס"מ, ומשטחים לשכבה אחידה בעזרת מרית. מקפיאים שעתיים לפחות ועדיף יותר.
  4. חותכים לקוביות ושומרים במקפיא עד היציאה.

 (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
(צילום: דניה ויינר )


 

המתכונים לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניה ויינר
פסטיצ'יו עגבניות וגבינה
צילום: דניה ויינר
מומלצים