בירות קיציות חדשות על המדף
בירה בלי גלוטן, בירה בלי אלכוהול וגם בירה עם שלושה סוגי כשות: מסע בעקבות שמונה בירות מיובאות שנחתו בארץ לכבודו של הקיץ
כמו סרטי הקיץ הקלילים שמציפים עכשיו את בתי הקולנוע ועושים לנו נעים בחום הכבד (כן, גם המיזוג באולם תורם להנאה), ככה אנחנו מחכים כל שנה ליבול הבירות שהביא עמו הקיץ. אם בחורף אנחנו זוכים ליהנות מיבוא מאסיבי של בירות כבדות, עשירות ומתובלות, בעיקר מבלגיה, הקיץ הוא זמנן של הקלילות דווקא.
זה יכול להיות בירות בהירות, שמתהדרות באחוזי אלכוהול נמוכים, וכך הן מרוות, מרעננות ובמיוחד מקררות את הגוף בחום הבוער פה. אספנו שמונה חדשות מומלצות, ביניהן אפילו בירה בלי גלוטן ובירה בלי אלכוהול (כן, מסתבר שיש אנשים שמחפשים דווקא אותה, לכו תבינו).
שימאי גולד
זמן קצר לפני פתיחת המבשלה במנזר הטראפיסטי, כבר בשנת 1862, החלו הנזירים לייצר בירה קלילה ורעננה, כזאת שתימזג רק שם, בעיקר בשעות הצהריים החמות. לאחר שגילו אותה אורחי המנזר, הדרישה לבירה הזאת הלכה וגדלה. על אף אחוז האלכוהול הנמוך, תהליך הייצור זהה לבירות האחרות של שימאי ומדובר כאן בבירת אייל אמיתית, שגם היא עוברת תסיסה שנייה בבקבוק. 5.5% אלכוהול.
ריגלה סימקו 3
מבשלת ריגלה הבווארית השיקה ממש לאחרונה פרוייקט חדש בו מככבות בירות בסגנונות שונים. הבירות איכותיות, נתונות בבקבוקי 660 מ"ל מרשימים ובטעימה ארוכה התקשינו לבחור רק פייבוריטית אחת.
סימקו 3 היא טוענת רצינית לדגל, בהיותה כשותית פרא, שנעה על הקו שבין אמריקן פייל אייל לאינדיה פייל אייל. היא מכילה שלושה סוגי כשות, שניים פרחוניים ומעודנים והשלישי הוא סימקו האמריקאי, שהוא פירותי במובהק, כמעט דבשי. זאת בירה מפתיעה, נהדרת, מלווה מעולה לאוכל. 5% אלכוהול.
ריגלה אוגוסטוס 8
עוד אחת מהסדרה הזאת שאי אפשר להוריד ממנה את הידיים: טעמנו בירת חיטה חזקה בסגנון וייצן-בוק, שהיא עשירה בטעמים של בננות מקורמלות, פירות בשלים ובעלת סיומת מאלטית עשירה ומתוקה. גם היא תלווה יופי שוק חזירון צלוי או עוף במשמשים. 8% אלכוהול.
גולדן דראק
גולדן דראק נקראת על שם דרקון הזהב, שמככב בסמל העיר גנט בבלגיה. על פי אגדת עם עתיקה, הדרקון הוא שומר העיר ומגן עליה מפני אויביה. הבקבוק היפה של הגולדן דראק מאכלס בירת אייל בלגי חזקה שעוברת תסיסה שנייה בבקבוק ובייצורה משתמשים בשמרי יין. למעשה זהו מעין יין שעורה.
באף תקבלו ארומות עזות של שעורה, דובדבנים אדומים מתוקים ושזיפים בשלים. נפלאה כאפריטיף לפני האוכל או דווקא לצד הקינוח, עם שוקולד מריר, קרמל מלוח או מרציפן. 10.5% אלכוהול.
סן ברנרדוס אקסטרה 4
הבירה הרגילה של סן ברנרדוס, בעלת אחוזי האלכוהול השמיימיים, מככבת אצלנו הרבה בימות החורף הקרים. שמחנו לגלות את האחות הקייצית, שזו לה הופעת בכורה ראשונה בארץ - גם בחביות וגם בבקבוקים.
טעמנו בירה בסגנון "סינגל", שהיא קלילה יותר מהאיילים הרגילים, ונוצרה על ידי הנזירים המבשלים אותה כדי להתאים במיוחד לארוחת הצהריים שלהם. כמו שעת צהריים חמה, הבירה הזאת היא בהירה ומעורפלת, ועשירה בכשות שמעניקה לה מרירות קלה רעננה. 4.8% אלכוהול.
דאורה - אסטרייה דאם ללא גלוטן
אסטרייה דאם, הכוכב של ברצלונה, היא בירת הבקבוק הנמכרת ביותר בברצלונה ונותנת החסות לקבוצת הכדורגל "ברסה". הדאורה נחשבת לטובה מסוגה בעולם, כי היא מיוצרת מחומרי הגלם הרגילים של בירה, ובמיוחד משעורה, ולא עושה שימוש בתחליפים. בתהליך מיוחד מפרקים את הגלוטן ומורידים אותו עד לרמה שנמוכה מ- 3ppm. בטעימה עיוורת היא מתנהגת כמו בירה רגילה, קלילה ומרירה במידה. 5.4% אלכוהול.
פילזנר אורקוול טריה מהחבית
מבשלת פילזנר אורקוול מאפשרת לקהל השתיינים ברחבי העולם ליהנות מדי פעם מפינוק של ממש - לגימת בירה טרייה כמו שהיא במבשלה - לא מפוסטרת ולא מסוננת, היישר מחבית עץ אלון.
החביות מוטסות היישר מהמבשלה, זמן קצר לאחר המילוי, ויש לסיים את החבית תוך 24 שעות מרגע פתיחתה. בתאריך 27.7 תיפתח חבית כזאת בשאנן בר בחיפה. פילזנר היא בירה עדינה וארומאטית, עשירה ב"מים רכים" נטולי מינרלים וזן כשות מקומי בשם סאאז, שהוא פרחוני ורענן. 4.4% אלכוהול.
בק'ס בלו ללא אלכוהול
מסתבר שבעולם מתפתח טרנד בריאותי גואה של צריכת "בירה" ללא אלכוהול והיא נחשבת למשקה שעוזר לגוף להתאושש יופי אחרי אימון מפרך. הגם שהוא נשגב מבינתנו, יצאנו לבדוק ממה האנגלים והאמריקאים מתלהבים כל כך. בק'ס בלו מרגישה כמו בירה לכל דבר. היא מרירה וארומאטית, פריכה ומרעננת במפתיע. היא נחשבת בריאה ודלה בקלוריות יחסית לבירה אלכוהולית, ובכל זאת, אנחנו נחזור לבירה הרגילה שלנו, ניסיון יפה.