שתף קטע נבחר

כמו לפני מלחה"ע ה-2: צבא ארה"ב מצטמק

בשיאן של המלחמות באפגניסטן ובעיראק עמד הצבא האמריקני על 570 אלף חיילים. אלא שהחוב הלאומי הגדול אילץ את הממשל להחליט על קיצוץ ב-40 אלף חיילים ומעבר לצבא קטן יותר כמו זה שהיה לפני מלחמת העולם השנייה

חייל אמריקני במהלך תרגיל עם צבא דרום קוריאה צפונית לסיאול (צילום: AFP) (צילום: AFP)
חייל אמריקני במהלך תרגיל עם צבא דרום קוריאה צפונית לסיאול(צילום: AFP)

 

פחות חיילים, פחות עובדים אזרחיים ופחות בסיסים: הצבא האמריקני עומד להודיע השבוע על צמצום של 40 אלף חיילים ממצבת כוח האדם שלו בשנתיים הקרובות. צמצום זה יהפוך את הצבא האמריקני לקטן ביותר מאז מלחמת העולם השנייה, ועובדה זאת מעלה חששות רבים בקרב מומחי צבא אמריקניים נוכח המשימות הרבות והמורכבות שעומדות בפני מערכת הביטחון האמריקנית במאבק נגד "המדינה האיסלאמית" (דאעש) ובגזרות אחרות בעולם.

 

עוד חדשות בעולם :

התחתנו 5 דקות אחרי שהכירו לראשונה

המסתערים: יחידת העילית של דאעש

 

צמצום הכוחות האמריקניים נובע מרצון הממשל בוושינגטון להפחית את החוב הלאומי העצום של ארה"ב ולהתאים את הצבא לצורכי הביטחון של המאה ה-21 - פחות גייסות למלחמה כוללת ויותר כוחות ניידים וקלים להתמודדות עם איומים אזוריים ועם הטרור העולמי. 


 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

מסמך שהגיע לידי העיתון USA Today מלמד על החיתוך העמוק בשורות הצבא האמריקני, שבעוד שנתיים אמור לכלול 450 אלף חיילים. במסגרת הקיצוץ ייסגרו בסיסי צבא אמריקניים ויפוטרו 17 אלף עובדים אזרחיים. "אם יחתכו בצבא מעבר ל-450 אלף, זה יגרום לי להיות מודאג", אמר מומחה הצבא מייקל או'הנלון ממכון ברוקינגס.

 

בשיאן של המלחמות בעיראק ובאפגניסטן צמח הצבא האמריקני ל-570 אלף חיילים, וזאת כדי להבטיח שחיילים יישלחו למשימות מעבר לים לתקופה שלא תעלה על שנה. אלא שנסיגת הצבא מעיראק ומאפגניסטן, תוך השארת מספר מצומצם של מדריכים, יועצים ויחידות מיוחדות, הובילה את ראשי הצבא להחלטה לצמצם את כוח האדם באמונה שעדיין יעמדו במשימות שעומדות בפניהם.

 

צמצום מספר החיילים מתבצע בתקופה שבה נשיא ארצות הברית ברק אובמה ויועציו לביטחון לאומי בוחנים את צעדיהם הבאים על רקע ההצלחות שרושם ארגון הטרור הסוני דאעש בעיראק ובסוריה.

 

בעיראק מוצבים כיום 3,500 חיילים אמריקנים שתפקידם מוגדר כ"מדריכים" לצבא העיראקי, ואובמה הבהיר בתום פגישה עם צמרת הפנטגון כי אין כוונה לשגר יחידות לוחמות לקרקע העיראקית. בסוריה אין לארה"ב נוכחות צבאית, והמצב במדינה קשה הרבה יותר מזה שבעיראק. שר ההגנה האמריקני אשטון (אש) קרטר אמר בתחילת השבוע בשימוע בקונגרס כי למרות ההשקעה של מיליוני דולרים במאמץ להכשיר אלפי מורדים סורים מהאופוזיציה המתונה, בפועל מתאמנים 60 סורים בלבד, כשמנגד מצטרפים אלפי סורים לשורות דאעש וג'בהת א-נוסרה, המזוהה עם אל-קאעידה.

 

הצבא שייווצר בעקבות הקיצוץ יהיה כאמור דומה בממדיו לצבא האמריקני של לפני מלחמת העולם השנייה. בתקופת המלחמה ההיא ובימי מלחמת וייטנאם היה גיוס חובה לצבא האמריקני, ולאחר סיום המלחמה בוויטנאם בוטל חוק גיוס החובה לצבא ארה"ב, ב-1973. כל החיילים האמריקנים הנוכחים הם מתגייסים מרצון. לאחר פיגועי 11 בספטמבר 2011 והיציאה למלחמות באפגניסטן ובעיראק עלה כאמור מספר החיילים בצבא ארה"ב ל-570 אלף, אך בקרוב יהיה מספר זה היסטוריה רחוקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
חייל אמריקני באימון בדרום קוריאה
צילום: AFP
מומלצים