שתף קטע נבחר

 

אין לייק, יש אמן: התשובה הנוצרית לפייסבוק

אין ניבולי פה, אין סלפיז בביקיני ובכניסה מתנגנת מוזיקת גוספל: "פייסגלוריה" של הנוצרים האוונגליסטים בברזיל היא התשובה הטהורה ל"פייסבוק מלא החטאים" של צוקרברג. ברקע: גידול עצום במספר הנוצרים האוונגליסטים בברזיל, שם הם מהווים כבר 22% מהאוכלוסייה

"פייסגלוריה". יש משטרת צניעות, אבל גם בלעדיה מתנהגים יפה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"פייסגלוריה". יש משטרת צניעות, אבל גם בלעדיה מתנהגים יפה(צילום: AFP)

נוצרים אוונגליסטים בברזיל פתחו רשת חברתית חדשה שהתחילה לתפוס תאוצה וסימנה לעצמה מטרה - להביס את מארק צוקרברג ואת "תכניו המושחתים ומלאי החטאים". ברוכים הבאים ל"פייסגלוריה" - הרשת החברתית שבה אסור לנבל את הפה או להעלות תוכן שעשוי, חלילה, להשתמע כלא צנוע (וזה כולל תמונות סלפי בביקיני). אם משתמש עובר על אחד מכללי האתר - "משטרת צניעות" תדאג להסיר את התוכן הבעייתי.

 

הצטרפו ל-ynet חדשות בעולם בפייסבוק

 

עוד חדשות בעולם :

 

עד כה גייסה פייסגלוריה לשורותיה כ-100 אלף משתמשים, וזה רק בחודש הראשון שאחרי השקתה. כפתור ה"לייק" המפורסם הוחלף בכפתור "אמן", ומוזיקת גוספל מתנגנת בקולי קולות בזמן שעושים "לוג אין" ומתחילים לצ'וטט עם חברים אדוקים אחרים.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

כל אחד יכול להירשם לרשת החברתית, אבל על כל משתמש להיות בטוח שהוא משחק לפי הכללים. קללות אסורות בפייסגלוריה באופן מוחלט - ומקימי המיזם אף הגדילו לעשות והגדירו 600 מילים שאסורות לשימוש באתר (נתעלם לרגע מהעובדה שבעצם כתיבת הרשימה הם הפרו את החוקים של עצמם). כל תוכן ארוטי ואלים גם הוא אסור לפרסום באתר, כמו גם תמונות או סרטונים המציגים, אפילו באופן מרומז, תוכן הומוסקסואלי.

 

מאחורי הקלעים, יותר מ-20 מתנדבים מפטרלים באתר כדי לסנן שפה שאינה ראויה ומחליטים אם לאפשר העלאת תמונות עם פוטנציאל נועז מדי, כמו למשל תמונות סלפי בביקיני. אפילו תמונות שבהן נראים מוצרי טבק או אלכוהול עומדים בפני סכנת הסרה. אבל למשטרת הצניעות והמוסר אין עבודה קשה במיוחד. "הציבור שלנו לא מפרסם תמונות מסוג זה", סיפרה דיאן סנטוס, 26, שמבלה לא פחות משש שעות בהתנדבות מדי יום בפייסגלוריה, זאת בנוסף לעבודתה הרגילה.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

"בפייסבוק אתה רואה המון אלימות ופורנוגרפיה", סיפר אחד ממייסדי פייסגלוריה, מפתח האתרים אטילה בארוס. "לכן חשבנו להקים רשת שבה אפשר לדבר על אלוהים ועל אהבה, ולהפיץ את הבשורה".

 

הכול החל לפני כשלוש שנים, כאשר בארוס ושלושה מחבריו הנוצרים האדוקים עבדו יחדיו בעיריית פראז דה וסקונסלוס שליד סאו פאולו. הארבעה החליטו כי קיים שוק עבור גרסה "טהורה" יותר של פייסבוק והתחילו להריץ רעיונות בנושא.

מקימי הרשת "פייסגלוריה" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מקימי הרשת "פייסגלוריה"(צילום: AFP)

לאור העובדה כי כ-42 מיליון מתושבי ברזיל (מתוך אוכלוסייה של כ-202 מיליון) הם נוצרים אוונגליסטים, ולאור כך שהתנועה הפרוטסטנטית האדוקה ממשיכה

להתחזק במדינה ובעולם בכלל - הם ככל הנראה צודקים. עם עזרתו של ראש העיר פראז דה וסקונסלוס, אסיר דוס סנטוס, שתרם לפרויקט מכיסו הפרטי, הארבעה הקימו עסק עם השקעה ראשונית בגובה של כ-16 אלף דולר וכך נולד המיזם פייסגלוריה.

 

"אנחנו רוצים להיות טובים יותר מפייסבוק גם מבחינה מוסרית וגם מבחינה טכנולוגית", אמר בארוס. "אנחנו רוצים שכל האוונגליסטים הברזילאים יתחילו להשתמש רק בפייסגלוריה".

 

בברזיל חיה כיום האוכלוסייה הקתולית הגדולה ביותר בעולם. אך האוונגליסטים, שהיו רק שישה אחוזים מהאוכלוסייה במדינה בשנת 1980, היום כבר מהווים לא פחות מ-22 אחוזים ממנה, בעוד הקתולים צנחו ממעמד של 90 אחוזים באוכלוסייה ל-63 אחוזים בלבד. בקצב הזה, האוונגליסטים יהפכו לרוב במדינה עד שנת 2040, ופייסגלוריה מקווה לרכוב על הגל הזה.

 

בארוס מצפה שפייסגלוריה יהפוך לאתר מספר אחת בברזיל. "בתוך שנתיים אנחנו מקווים שיהיו לנו 10 מיליון משתמשים בברזיל. בתוך חודש כבר יש לנו 100 אלף משתמשים, ואנחנו מצפים לעלייה גדולה במשתמשים הודות לאפליקציה לנייד", הוסיף.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בין החוקים: "בלי תוכן הומוסקסואלי"
צילום: AFP
מומלצים