שתף קטע נבחר
 

תיקון מאמש: בורסת סין ננעלה בזינוק של 5.8%

צעדים דרמטיים של הממשל בסין הזניקו את מדדי המניות באסיה כלפי מעלה. לאחר הודעת הממשלה על איסור בעלי עניין למכור נתח מאחזקותיהם במניות למשך חצי שנה, ועל פתיחת חקירה נגד סוחרי השורט. מדד שנגחאי ננעל עם זינוק של 5.8%, האנג סנג קפץ ב-3.8% וניקיי בעלייה מינורית של 0.3%

לאחר ההתרסקות אמש  - בורסות שנגחאי והונג קונג טסות למעלה, אחרי צעדים דרמטיים של הממשל בסין ומוחקות את הירידות של 24 השעות האחרונות. כשעתיים לאחר פתיחת המסחר, המגמה החיובית הפכה לעליות חדות, ובסיום יום המסחר מדד שנגחאי זינק ב-5.8%, האנג סנג טיפס ב-3.8% וניקיי ננעלה בעלייה מינורית של 0.3%.

 

עוד בנושא

דרמה בסין: כחצי מהפעילות בבורסה נעצרה

 

הרשויות בסין לא נשארות אדישות למפולת בבורסות ועושות מאמצים גדולים למנוע אותה. הלילה הכריזו רשויות הרגולציה בסין על שורת צעדים חדשה: איסור על המשקיעים הגדולים (למעלה מ-5% בשווי האחזקות) לממש חלק מאחזקותיהם  למשך חצי שנה, חקירה מאומצת של המשטרה כנגד גופים פיננסים ומשקיעים שגרמו להטיית השוק וניצלו את הנפילות במטרה לפתוח פוזיציות שורט זדוניות, לצד עידוד הלוואות בין הגופים הפיננסים הגדולים והבנקים. 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בעקבות הודעת הרשויות המגמה בשוק התהפכה וכאמור המדדים המובילים זינקו. אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי בפסגות מציין, כי לסין יש יתרון אחד גדול וברור שעשוי לשמור על המשק ממשבר - והוא ממשל יוניטרי. "בכל מדינה אחרת, בועה בממדים של זו שהתנפחה בסין היתה מביאה כמעט באופן ודאי למשבר עמוק. בסין יש לממשל את הכוח והכלים לנטר, לנהל ולהשפיע באופן ישיר על הוצאת האוויר מהבועה. מהלכי הממשל בתקופה האחרונה וביניהם הפחתות הריבית, עצירת ההנפקות החדשות, הזרמות האשראי והנזילות לברוקרים המקומיים, הגבלות היקף המסחר ועוד מוכחים כי זה בדיוק מה שמנסה הממשל לעשות".

 

בהסתמך על השליטה שהוכיח הממשל עד כה בכלכלה, ומכיוון שהבועה היא תוצאה של השקעות מקומיות כושלות, מעריך גרינפלד, שבסופו של דבר הממשל יצליח להשתלט על הלחץ שמגיע מהשווקים. "בתרחיש כזה, מדדי המניות המקומיים (שנחאי ושנזן) ימשיכו כנראה לרדת בשל העובדה שהם עדיין יקרים מאוד אבל מדד ההנג סנג, אליו חשופים גם הרוב המוחלט של המשקיעים הזרים בסין, ממשיך להיות מעניין להשקעה".

 

אין קשר הכלכלה לשוק המניות הסיני

יש הקושרים בין שוק המניות הסיני לבין הכלכלה הסינית, אולם האמת היא שאת העליות האחרונות במדד המניות הסיני לא ניתן לזקוף לשיפור כלשהו בכלכלה הסינית. הכלכלה מהגדולות בעולם ממשיכה להאט כבר כמה שנים ברציפות, ולכן העליות בבורסה בשנה וחצי האחרונות מנותקות לחלוטין מהמתרחש.

 

"הטריגר לעליות, היה ההערכות על הכנסת מדדי המניות הסיניים המקומיים למדדים הגלובליים, ופתיחת השוק הסיני למשקיעים זרים", מציין רוני יוניסיאן מלאומי שוקי הון. "אבל כמובן שהמניות הגיבו עוד לפני כן, ומשקיעי הקמעונאות המקומיים התנפלו על המניות הסיניות. עד אז, המשקיעים המקומיים היו מוטים מאד להשקעות בנדל"ן, וכאשר מחירי הבתים החלו להתקרר המשקיעים חיפשו חלופה, ומצאו אותה במדדי המניות הסיניים. גורם נוסף שתמך בשוק המניות הסיני היה הפחתות הריבית, שכמו בכל מקום אחר בעולם, עודדו לקיחת סיכונים", מוסיף.

 

לדבריו, כל עוד שוקי המניות עלו הכל היה בסדר. כאשר בתוך קצת יותר משנה רשם מדד המניות הסיני המקומי - The Shanghai A-Share Stock Price Index, עלייה של כ-150%, אך בחודשיים האחרונים ישנה מפולת של ממש, עם ירידה של כ-30% מהשיא.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
המדדים חוזרים לעלות
צילום: shutterstock
מומלצים