בלי בושה ועל חשבון החלשים: מנכ"לי המאפיות ברמן ודוידוביץ' תיאמו מחירים והורשעו
המנכ"לים, יהודה שניידמן ושייקה דוידוביץ', הודו במהלך המשפט בעבירה של תיאום מחירים והימנעות מתחרות, כאשר סיכמו ביניהם להפסיק מבצעי הנחות על לחם בפיקוח וכן חילקו ביניהם את השוק. השופט: "נגרם נזק משמעותי לציבור הצרכנים במוצר בסיסי שנוגע לאוכלוסיות חלשות". העונש המקסימלי: 5 שנות מאסר
לחם הוא אחד המוצרים הבסיסיים ביותר - במיוחד בקרב האוכלוסיות החלשות - אבל זה לא מנע מהמאפיות הגדולות בישראל לגזול את הציבור ולעבור על החוק: שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, עודד שחם, הרשיע היום (ה') את מנכ"לי המאפיות ברמן ודוידוביץ', יהודה שניידמן ושייקה דוידוביץ', ומנהל השיווק של דוידוביץ', מרק קינן, בביצוע עבירות של הסדר כובל בנסיבות מחמירות. שניידמן, דוידוביץ' וקינן הודו במסגרת ההליך בעבירות תיאום והימנעות מתחרות, כלומר בביצוע הסדר כובל, ובית המשפט התבקש להכריע אם העבירות בוצעו גם בנסיבות מחמירות.
>>> רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו
העונש על הסדר כובל הוא עד שלוש שנות מאסר, ואילו על הסדר כובל בנסיבות מחמירות הוא עד חמש שנות מאסר. משפטם של נאשמים נוספים בחברות בקרטל, ביניהם מנכ"ל מאפיית אנג'ל ירון אנג'ל שהודה אף הוא בביצוע הסדר כובל, עדיין נמשך.
"המסקנה היא שהתקיימו נסיבות מחמירות", אמר היום השופט שחם. "הייתה עלולה להיגרם פגיעה משמעותית בתחרות. המחיר עלה בפועל, נגרם נזק משמעותי לציבור הצרכנים. מדובר במוצר בסיסי שנוגע לאוכלוסיות חלשות. ההסדר הכובל היה יציב ולא עמד להתפוגג. הנאשמים עברו עבירה של הסדר כובל בנסיבות מחמירות. במסגרת ההסדר נעשתה עליית מחירים משמעותית וכל מאפייה נושאת באחריות במלואה".
על פי כתב האישום בפרשה שהוגש באוקטובר 2012, המאפיות הנאשמות החליטו לסיים את התחרות ביניהן דרך ביטול מבצעים וחלוקת שוק הלחם, בעיקר בירושלים, לגזרות. רשות ההגבלים העסקיים טענה, באמצעות עו"ד אסף מוזס, כי כל מאפיה קיבלה שטח גזרה ולקוחות, והן סיכמו ביניהן כי כל אחת מהן תטפל לבדה בלקוחותיה, ללא ניסיון מצד המאפיות המתחרות לפלוש לשטח הגזרה ולחטוף מהן את הלקוחות. התוצאה, לפי רשות ההגבלים, הייתה עליית מחירים ופגיעה בתחרות.