שתף קטע נבחר

חמאס צייץ: המוטו הישראלי הוא לא להשאיר אף אשכנזי מאחור

כמעט 4 שנים אחרי שישראל שחררה 1,027 אסירים תמורת החזרת גלעד שליט, מנצל חמאס את הכניסה של שני האזרחים הישראלים לעזה לפרסום הודעה מתריסה כלפי ממשלת נתניהו. יוצאי אתיופיה זועמים: "סיפור מנגיסטו מושתק כי הוא שחור". מוביל במחאת בני העדה: "הסיפור יישאר בכותרות"

לחץ על ישראל. הציוץ של חמאס ()
לחץ על ישראל. הציוץ של חמאס

טרור של ציוצים: בארגון חמאס לא מוכנים להתייחס באופן רשמי לטענת ישראל שלפיה הוא מחזיק בשני הישראלים שעברו לרצועת עזה, אולם הערב (יום ה') צייצו אנשי הארגון בטוויטר הודעה מתריסה כלפי ההנהגה בירושלים. בציוץ המדובר רמזו אנשי הארגון למאמץ שעשתה ממשלת ישראל להחזיר החייל השבוי גלעד שליט: "המוטו הישראלי הוא 'לא להשאיר אף אשכנזי מאחור'".

 

הכניסה של אברהם (אברה) מנגיסטו מאשקלון לרצועת עזה הייתה ידועה לבני העדה האתיופית זה חודשים רבים. בשלב ראשון החליטו מובילי מחאת יוצאי אתיופיה לשתוק על מנת למנוע פגיעה במאמצים לשחרורו, אולם בהפגנה האחרונה כבר נראו כמה מפגינים שלבשו חולצות שנושאות את שמו. "רצינו להכין את הקרקע לפני הפרסום בתקשורת בהדרגה", סיפר ל-ynet ממובילי המחאה.

 

גם הבוקר, אחרי שהותר לפרסום כי מנגיסטו וישראלי בדואי מוחזקים בעזה, בחרו מובילי מחאת יוצאי אתיופיה לשמור על שתיקה, בהתאם לבקשת בני משפחת מנגיסטו. נציגי העדה טוענים כי בתחילה התבקשו לשמור על שקט כדי לא לפגוע במגעים להחזרת מנגיסטו לארץ, אך לאחר שהבינו כי המאמצים עלו בתוהו החליטו כבר בהפגנה האחרונה לפרסם את שמו על גבי חולצות כדי להגביר את ההתעניינות בנושא.

 

בימים האחרונים שינו רבים מבני העדה את תמונת הפרופיל שלהם ברשתות החברתיות ובמקומה שמו תמונה עם שמו של מנגיסטו לצד סימן שאלה. "הסיפור הזה יישאר הרבה זמן בכותרות", אמר אחד ממובילי מחאת יוצאי אתיופיה. "בהתחלה היה חשש שאם נפרסם את הסיפור זה יפגע במאמצי התיווך לשחרור שלו, אבל כשהבנו שאין התקדמות החלטנו לטפטף את זה לציבור שלנו. לא רצינו שאנשים יקבלו את החדשות האלה בבום ושיתחילו לשאול שאלות".

השם על חולצות המפגינים ()
השם על חולצות המפגינים

אחיו של מנגיסטו בהצהרה (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
אחיו של מנגיסטו בהצהרה(צילום: רועי עידן)

מנגיסטו ()
מנגיסטו

 (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
(צילום: יואב זיתון)

מובילי המחאה ציינו כי הטיפול של הרשויות בשלבים הראשונים התנהלה בעצלתיים והמשפחה עודכנה בנעשה על ידי גורמים זוטרים. "יש הרבה מאוד שאלות אבל אנחנו לא נקבל

החלטות ללא הסכמת המשפחה".

 

אף על פי שמובילי המחאה סירבו להתייחס הבוקר בגלוי לפרשה, בדפי הפייסבוק שלהם מתנהלות שיחות רבות ובחלקן טענות על קיפוח ואפליה. "הסיפור מושתק כי הוא שחור וזה לא מעניין", כתב אחד הגולשים. אחרת ציינה: "אם אני חוצה את הגבול לשטח עוין ותוך כדי הצבא שלי מזהה אותי, ולא עוצר אותי בגלל שאני שחור, כלומר נראה כמו 'אריתראי' - זו גזענות?".

 

ח"כ לשעבר פנינה תמנו שטה שמלווה את המשפחה אמרה הבוקר כי אח של מנגיסטו יצר עמה קשר לאחר שקיבל עדכון על החצייה לרצועת עזה. "אח שלו יצר איתי קשר בפייסבוק וביקש שאסייע להם, מאז נפגשנו מספר פעמים והבנתי שיש כאן מצב מאוד מורכב". היא ציינה שהייתה עם המשפחה בפגישה בלשכת שר הביטחון משה (בוגי) יעלון וגם לשכת הנשיא ריבלין הייתה מעורבת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים