שתף קטע נבחר

 
צילום: גיל יוחנן, חיים צח

בית המשפט: רונאל פישר ישוחרר למעצר בית

חודשיים לאחר שהוגש נגדו כתב אישום, קיבל בית המשפט העליון את ערעורו של עורך הדין, שמואשם בשוחד ועבירות נוספות יחד עם ערן מלכה ורות דוד. הוא ישוחרר לבית חמותו ויישא עליו אזיק אלקטרוני

 

ארכיון. רונאל פישר (צילום: אוהד צויגנברג, "ידיעות אחרונות") (צילום: אוהד צויגנברג,
ארכיון. רונאל פישר(צילום: אוהד צויגנברג, "ידיעות אחרונות")

עו"ד רונאל פישר ישוחרר ככל הנראה בתחילת השבוע למעצר. אתמול התקיים דיון בערעור שהגיש פישר בעקבות החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים לעצור אותו עד תום ההליכים. העליון קיבל את ערעורו וקבע כי הוא ישוחרר למעצר בית ויישא אזיק אלקטרוני.

 

פרשת פישר-מלכה - כתבות אחרונות:

 

פישר ישוחרר לבית חמותו אחרי שארבעה מפקחים יחתמו על ערבות אישית בסך 300 אלף שקלים, שניים מבתיו, שחולטו על ידי המדינה, ישועבדו. ייאסר עליו ליצור באופן ישיר או עקיף עם כל המעורבים או עדי התביעה. יוצא נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ, והוא יישא עליו אזיק אלקטרוני. אם יחולו התפתחויות בחקירה, תוכל התביעה לפעול עם הליכי מעצר ימים או בבקשה לעיון חוזר.

 

השופט ציין עוד כי החליט לשחרר את פישר למעצר בית למרות שתזכיר שירות המבחן היה שלילי, אחרי שהתרשם שאינו "כצעקתה". שירות המבחן העריך כי קיים סיכון להתנהגות לא ראויה מצד פישר וכי לא ניתן לשלול סיכון לשיבוש הליכי משפט ואי עמידה בתנאי שחרור.

 

גם ההיקף הכספי של העבירות אינו כה עצום כפי שניתן להתרשם בקריאה ראשונה, ומדובר בסכום של חצי מיליון שקלים. היקף הכספים הכולל עומד על 1.85 מיליון שקל לעומת תיקים אחרים שבהם היה מדובר במיליוני שקלים.

 

עו"ד פישר נעצר לראשונה ביולי שעבר. הוא נחשד שקיבל סכומי כסף גדולים מאלון חסן, לשעבר יו"ר ועד עובדים בנמל אשדוד, ובתמורה הבטיח לסגור לו את התיק החקירה שנוהל נגדו ביחידת להב 433. באפריל השנה חלה התפתחות בעקבות פיצוח מכשיר הטלפון שלו, והוא נעצר שוב.

 

כתב האישום נגד פישר הוגש לבית המשפט המחוזי בירושלים לפני חודשיים. איתו הואשמו קצין המשטרה לשעבר רפ"ק ערן מלכה, פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר רות דוד ומעורבים נוספים. פישר ומלכה נאשמים בלקיחת שוחד, במתן שוחד, בקבלת נכסים שהושגו בפשע ובקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. רות דוד נאשמת אף היא בקבלת נכסים שהושגו בפשע ובשיבוש מהלכי משפט.

 

בכתב האישום נטען כי מלכה, ששימש בתקופה הרלוונטית כקצין חקירות, אצר בתוקף תפקידו סודות כמוסים של יחידות החקירה הרגישות ביותר ביחידת להב 433 ויחידות חקירה נוספות, בין מחקירות שאותן ניהל בעצמו ובין אלה שעליהן למד מעמיתיו. במהלך שירותו ארוך השנים נחשף מלכה, בין היתר, למידע מודיעיני רגיש ביותר, שחשיפתו עלולה לפגוע באינטרסים ציבוריים מהמעלה העליונה.

 

לפי האישום, לאורך תקופה ארוכה חלק מלכה פרטים רגישים מתוך המידע עם פישר, אשר הפך להיות לו לשותף סוד לצורך קידום ענייניהם הכלכליים המשותפים. על פי כתב האישום, מלכה לא בחל בשיבוש חקירות סמויות ורגישות שהוא היה שותף להן ובמכירת מידע מתוכן תמורת בצע כסף, תוך פגיעה קשה בערכי המשטרה.

 

עם כתב האישום הוגשה בקשה להארכת המעצר של המעורבים בפרשה עד תום ההליכים, בטענה שקיים יסוד לחשד שפישר ומלכה חולקים ביניהם סודות נוספים מעבר למה שנחשף בחקירה, ושעורך הדין נחשף למידע מודיעיני רגיש שפוטנציאל השימוש העברייני בו טרם מוצה.

 

פישר הגיב אז לבקשה: "צידוק אחד יש למעצר עד תום ההליכים, שרצחתי את אשתי ואת ילדיי. מעצר של אדם אינו כמו מאסר. מי ישב ככה? אייכמן? כמה ליטר דם צריך לירוק?".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג, "ידיעות אחרונות"
רונאל פישר
צילום: אוהד צויגנברג, "ידיעות אחרונות"
מומלצים