הצרות של בית"ר לא יפחידו את דה לוקאס
קשר הרכש שהגיע לירושלים ונהג לשחק כדורגל ברחובות עם אוהדים ברומניה, עבר במהלך הקריירה בלא מעט מועדונים שסבלו מהתמוטטות כלכלית. כיצד הוא התמודד עם זה ומה יקרה אם טביב לא ישלם לו?
בבית"ר ירושלים, כידוע, אף פעם לא משעמם. לא מעט פעמים כעסו שחקני הקבוצה כשלא קיבלו בזמן את משכורותיהם ואף אחד לא התפלא כאשר הזרים איבדו סבלנות. למרות זאת, אם המחזה יחזור על עצמו בעונה הקרובה, אל תתפלאו אם השחקן שייראה הכי רגוע יהיה דווקא פבלו דה לוקאס.
קשר הרכש של הקבוצה כבר רגיל להתמודד עם בעיות כלכליות, מאחר שלכל אורך הדרך שיחק בקבוצות שסבלו ממשבר כספי. בתחילת הקריירה הוא שיחק בליגה השניה בספרד במדי ספורטינג חיחון (בגיל הנוער זכה עמה באליפות) שסבלה ממשבר כלכלי ולא שילמה לו את חובותיה כלפיו.
גם כאשר הושאל ב-2009 לאלאבס המצב היה דומה והשחקנים לא קיבלו בזמן את המשכורות. בין 2011 ל-2013 שיחק דה לוקאס במדי סלמנקה מהליגה השניה, אשר סבלה מהתמוטטות כלכלית והתפרקה. אותה קבוצה בה שיחק רונן חרזי ב-1997 כבר לא קיימת יותר ובעיר זוכרים היטב את התנהגות השחקנים בעונה האחרונה בתולדותיה.
"כולם הבינו שהקבוצה תתפרק והתייחסו בזלזול לאימונים ולמשחקים", סיפר אחד העיתונאים שכיסו את סלמנקה בטרם נעלמה מהמפה (לא מדובר באותו מועדון המשחק כיום בליגות הנמוכות). "השחקנים יצאו לבלות ולא היו רציניים, הם הבינו שאין להם עתיד במקום וחשבו רק על האינטרסים האישיים שלהם. לא הייתה להם מוטיבציה".
ב-2013 עבר דה לוקאס לפטרולול פלויישטי (שיתף פעולה עם טוטו תמוז) בתקווה לשפר את מצבו, אבל גם ברומניה לא קיבל את משכורתו בזמן.
פטרולול הוכרזה כפושטת רגל מאחר שלא הייתה מסוגלת לעמוד בחובותיה. כעת הגיע הספרדי לבית"ר, בה הו צפוי לעבור תסריט דומה.
לדה לוקאס יש ניסיון בהתמודדות עם בעיות כלכליות לא רק בקריירה שלו ככדורגלן, אלא גם בחייו הפרטיים. אביו, כדורגלן עבר באלצ'ה שגם עבד כמאמן במחלקת הנוער של המועדון, סבל מהפסדים כספיים בחנות שבבעלותו והעסק ניצל מסגירה רק הודות לעזרה של פבלו.
ברומניה זוכרים לא רק שחקן מוכשר וטכני הלוקה במשחק פיזי, אלא גם בחור חברותי שנהנה מקשרים מצוינים עם אוהדי פטרולול. דה לוקאס נהג להיפגש באופן קבוע עם אוהדי הקבוצה ולשחק איתם כדורגל. האם גם בירושלים תהיה לו סבלנות לשחק עם האוהדים ברחובות? ימים יגידו.