הותר לפרסום: נעצרו 3 חשודים במעורבות בהצתת כנסיית "הלחם והדגים"
בתום חקירה סמויה של משטרת ישראל ושב"כ נעצרו צעירים יהודים בחשד למעורבות במעשה. מעצרם הוארך בשישה ימים ונאסר עליהם להיפגש עם עורכי הדין שלהם. צו איסור פרסום מוטל על פרטי החקירה
הבוקר (יום א') הותר לפרסום כי בפעילות משטרת מחוז ש"י עצרו חוקרי היחידה לפשיעה לאומנית ושב"כ שלושה צעירים יהודים החשודים במעורבות בהצתת הכנסייה "הלחם והדגים" בטבחה הסמוכה לכפר נחום לפני כחודש. השלושה הובאו לבית המשפט השלום בנצרת שהאריך אחר הצהריים את מעצרם בשישה ימים. המעצר הוארך ללא נוכחות עורכי דינם של השלושה, החשודים בהצתה וכן בניסיון רצח, שכן באירוע השריפה נפגעו שני בני אדם שלנו במתחם הכנסייה.
את השלושה מייצגים עורכי הדין אהרון רוזה ועדי קידר מארגון "חננו", שהגישו עררים דחופים לבתי משפט השלום והמחוזי בירושלים, נגד הצו החריג ונגד עצם המעצר. מחננו נמסר: "הצו החריג שמור לעבירות ביטחון חמורות בלבד ולא לעבירות רכוש כגון בתיק זה". עו"ד רוזה אמר לפני הדיון כי עד עתה ידוע לו רק עצם המעצר והחשד המיוחס להם, של הצתת הכנסייה. על העובדה שלא הותר לו להיפגש איתם אמר כי מדובר בהליך שהפך די סטנדרטי בחקירות בהן מעורב השב"כ. "על פי הפרשנות שלי התיק הזה אינו עונה להגדרה של עבירת ביטחון, ולכן אי אפשר למנוע את המפגש עם עורכי הדין", אמר. מחר יתקיים בבית המשפט המחוזי בנצרת דיון בערעור על איסור המפגש בין עורכי הדין לחשודים.
בהודעה שפרסם שב"כ נמסר כי התקיימה "חקירה סמויה מאומצת ומקצועית שהחלה מיד ברגע הצתת הכנסייה ועד המעצרים הערב של המעורבים. מרגע זה החלה חקירה גלויה של היחידה לפשיעה לאומנית ושב"כ".
לפני חודש הציתו אלמונים את הכנסייה, אחת החשובות לנצרות בארץ שבה מאמינים כי ישו ביצע את "נס הלחם והדגים". האלמונים ריססו על אחד הקירות "והאלילים כרות יכרתון". כבאים שהוזעקו למקום בלמו את האש במרחק מטרים ספורים מאולם הכנסייה עצמה,
שתקרתה עשויה עץ.
בהצתה נפצעו שני בני אדם: צליינית כבת 19 אושפזה ושוחררה לאחר שטופלה בחמצן, וגבר כבן 79, מעובדי המתחם, אושפז להשגחה. מהמרכז הרפואי נמסר כי השניים שאפו עשן עת ניסו לסייע בפעולות הכיבוי.
באזור ישנן כמה כנסיות, ולפי האמונה הנוצרית ישו ביצע שם חלק מהנסים לפני שעלה לירושלים. זהו לא רק אתר נוצרי מקודש אלא גם מוקד מרכזי של מטיילים שמגיעים לשם. בשנת 2000, בעת ביקור האפיפיור יוחנן פאולוס השני בישראל, הוא ערך את המיסה היומית שלו על צלע הר האושר שצופה לכנסייה.