שתף קטע נבחר
 

אל תאלתרו, תתכננו: איך להצליח לאכול ביום מטורף?

אל תצאו מהבית בלי ארוחת בוקר, נסו להתארגן ולדעת מראש מה תאכלו גם אם יש לכם יום מטורף וגם, שתי מנות שיכולות לעזור לכם לצאת מהבית מוכנים לכל דבר

אחת הבעיות הכי גדולות בניסיון להקפיד על אכילה בריאה - היא הניסיון לשמור על לוח זמנים קבוע. אבל מה קורה אם הימים שלנו דינמיים וקשה לנו לתכנן מראש?

 

קראו עוד במדור בית בריא

האוכל שיגרום לילדים שלכם להיות חכמים יותר

הילדים בחופש: איך לעבור אותו בלי לעלות במשקל?

כל השיטות: להרגיל את הילדים לאכול בריא

 

אחד הפתרונות הקלים אבל השגויים הם לנסות לאלתר תוך כדי תנועה. כדאי להבין, שמדובר בפתרון מזיק, גם אם נראה לנו שהוא מיידי וזמין. רותי אבירי, דיאטנית תנובה, מסבירה איך להימנע מהטעויות נפוצות כמו זה, ולמה גם אם אנחנו יודעים שיהיה לנו יום עמוס ולא בטוח שיהיה לנו זמן לשבת ולאכול, חשוב להתארגן מראש.

 

בשיתוף תנובה

בשיתוף תנובה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לסרטונים נוספים

 

מתכונים שיעזרו לכם להכין ארוחה קלה ומשביעה ליום הכי עמוס

 

סלט אבוקדו עם גבינת בולגרית ברוטב צ'ילי

 

מצרכים:

עלים מראש חסה צבעונית (150-100 גרם)

עגבניות חתוכות: עגבנייה בינונית-קטנה או 10 עגבניות שרי קטנות (100 גרם)

3 זיתים בינוניים, מגולענים וקצוצים

גבינה בולגרית מעודנת פיראוס 5% חתוכה לקוביות (50 גרם)

1 כף עלי כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצים

¼ אבוקדו בינוני קלוף וחתוך לקוביות (50 גרם)

½1 כפות חומץ יין לבן

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

½-1 כפית פלפלון אדום חריף קצוץ דק־דק (לא הכרחי)

 

אופן ההכנה:

מערבבים יחד עלי חסה, עגבניות, זיתים קצוצים ועלי כוסברה בקערה.

מסדרים את קוביות האבוקדו על הסלט.

מערבבים את החומץ עם רוטב הצ'ילי ויוצקים על קוביות האבוקדו ועל הסלט. זורים למעלה פלפלון חריף קצוץ. להפחתת אחוזי השומן במנה, ניתן להחליף את הבולגרית מעודנת 5% בבולגרית מעודנת 3%.

 

המתכון באדיבות דנית סלומון יועצת קולינרית לחברת תנובה

 

פלפלים קטנים במילוי קוטג' מופחת נתרן

מצרכים:

כ-10 פלפלונים מתוקים (צהובים, כתומים או אדומים)

1 גביע קוטג' מופחת נתרן

1/3 כוס זיתים שחורים, מגולענים וחצויים, כ- 25 ג' למנה

פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

שמן זית

 

להגשה:

עגבניות שרי

עלי שמיר

צנוברים קלויים

 

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל- 190 מעלות ומשמנים תבנית אפיה.

2. חוצים את הפלפלים ומסירים את הליבה.

3. בקערה בינונית, שופכים את הקוטג' והזיתים ומערבבים היטב.

4. ממלאים חצאי הפלפל במילוי גבינת הקוטג' והזיתים ומניחים בתבנית. מתבלים במעט פלפל שחור, מזליפים מעל שמן זית ואופים בתנור כ- 30 דקות.

5. סוחטים מעל 3-4 עגבניות שרי, מפזרים מעל שמיר וצנוברים קלויים ומגישים מיד.

 

המתכון באדיבות שפית נעמי אבליוביץ', יועצת קולינרית לחברת תנובה





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תתכנוו את האוכל לכל היום
צילום: shutterstock
מומלצים