שתף קטע נבחר

 

להב"ה שוב ברחובות: "פלסטינים מאוימים"

אחרי חודשים של שקט חידשו פעילי הימין את הסיורים הפומביים במרכז ירושלים. "את רוצה שילדייך יתחתנו עם ערבים? לכי לעזה", תועדה אומרת פעילת ימין. בארגון "ירושלים לא שותקת לגזענות" טוענים כי הסיורים מתריסים לאלימות נגד ערבים. להב"ה: "פעילות לגיטימית וחוקית, מדובר בסתימת פיות"

 

תיעוד העימותים בין פעילי ימין לפעילי שמאל    (צילום: ארגון להב"ה, "ירושלים לא שותקת לגזענות")

תיעוד העימותים בין פעילי ימין לפעילי שמאל    (צילום: ארגון להב"ה, "ירושלים לא שותקת לגזענות")

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ירושלים כמרקחה על רקע המאבקים הבין-דתיים: לאחר כמה חודשים שבהם ארגון להב"ה (למניעת התבוללות בארץ הקודש) הוריד פרופיל בשל חשדות להסתה, החלו באחרונה אנשיו לתגבר את הסיורים הפומביים במרכז הבירה. בסיורים אלה נוהגים הפעילים לצעוד עם מגפון ולצעוק קריאות ובכללן "ערבי תיזהר – אחותי זה לא הפקר", "בנות ישראל לעם ישראל" ו"עוד כהנא חי".

 

לא פעם נגררים הסיורים לעימותים עם ערבים ופעילי שמאל. כך קרה ביום חמישי שעבר בעת ששוטרים הוזעקו לסיור שערך הארגון בעקבות תלונות של אזרחים. כמו בעימותים קודמים, גם בסיור זה התפתחו עימותים בין הנצים. בסרטון שצילמו פעילי "ירושלים לא שותקת לגזענות", תועדה אחת הפעילות של להב"ה קוראת לעבר אחת מפעילי השמאל, שצילמה את המתרחש: "את רוצה שהילדים שלך יתחתנו עם ערבים? לכי לעזה".

 

במהלך הסיור עוכב יו"ר ארגון להב"ה בנצי גופשטיין לחקירה בחשד להתנהגות שעלולה להפר את שלום הציבור. גופשטיין מצדו איים לתבוע את המשטרה בטענה למעצר שווא. ההתמודדות של המשטרה מול פעילות ארגון להב"ה וטענות פעילי השמאל מורכבת. במשטרה מבהירים כי המחאות שמקיים הארגון אינן מתואמות עמה כפי שיש לעשות בעת הפגנה. הרשות האוכפת לא פועלת באופן אקטיבי למניעת הפעילות, אך לעתים מעכבת לחקירה פעילים בחשד להפרת הסדר הציבורי.

 

הפעילות בכיכר ציון    (צילום: "מדברים בכיכר")

הפעילות בכיכר ציון    (צילום: "מדברים בכיכר")

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עולה לניידת. גופשטיין מעוכב לחקירה בעימות האחרון (צילום: ירושלים לא שותקת לגזענות) (צילום: ירושלים לא שותקת לגזענות)
עולה לניידת. גופשטיין מעוכב לחקירה בעימות האחרון(צילום: ירושלים לא שותקת לגזענות)

אנשי "ירושלים לא שותקת לגזענות" פנו לעירייה ולמשטרה לפעול נגד הסיורים של פעילי הימין בטענה שמתבצעות בה עבירות של הסתה לגזענות ושהיא מהווה כר פורה לאלימות ותקיפת פלסטינים על רקע לאומני. פעילי השמאל אף טענו כי קיבלו פניות רבות מפלסטינים שטענו כי חשו מאיומים בסיורים. בלהב"ה טענו מנגד כי הפעילות חוקית לחלוטין ושבדיקות המשטרה לא מצאו כי נעשו במהלכה עבירות פליליות.

 

אביב טטרסקי, פעיל "ירושלים לא שותקת" ותחקירן ארגון השמאל "עיר עמים", אמר ל-ynet כי "הפעילות הזאת מובילה לא פעם לאלימות פיזית נגד פלסטינים. שבוע אחר שבוע פלסטינים מוכים בירושלים. האלימות בירושלים מתגברת. במרכז העיר מסתובבים פלסטינים שעובדים במקום או באים לבלות, בחודש הרמדאן גם משפחות, והם מרגישים מאוימים. נהגי מוניות מתקשרים אליי בשעות הלילה ואומרים לי שהם חוששים שיותקפו".

העימות במרכז ירושלים (צילום: ירושלים לא שותקת לגזענות) (צילום: ירושלים לא שותקת לגזענות)
העימות במרכז ירושלים(צילום: ירושלים לא שותקת לגזענות)

לדברי טטרסקי, הרשויות שוגות בכך שההתמודדות מול הארגון נעשית במישור החוקי. "מי שרוצה לפעול נגד התבוללות – שיפעל נגד התבוללות, אבל מדובר בחבורה של עשרות אנשים שצועקת במרכז העיר קריאות נגד ערבים, והבעיה היא שאנחנו לא שומעים קול ברור לא של ראש העירייה נגד זה ולא של רבנים שאומרים שזה חילול השם. למה לא מציבים את זה בראש סדר העדיפויות הציבורי?"

 

גדי גבריהו, יו"ר ארגון "תג מאיר" הפועל נגד גזענות, האשים את להב"ה בהסתה שהובילה לאלימות: "ארגון להב"ה עוסק בהסתה פרועה וקבועה נגד מוסלמים ונוצרים. כתוצאה מהסתה זו הוצת בית הספר הדו-לשוני בירושלים על ידי פעילי הארגון והוצת ונרצח מוחמד אבו חדיר. אנו פונים למשטרת ישראל לאכוף את החוק ולעצור את פעילי להב"ה".

 

גופשטיין: "פרובוקציות של גורמי שמאל קיצוני" 

מנגד, בארגון הימין טוענים שדווקא פעילי שמאל הם אלו שמלבים את האש, וכי פעילות נגד התבוללות היא לגיטימית. גופשטיין אמר כי "בתקופה האחרונה קיבלנו המון פניות מנערות יהודיות שמוטרדות במקומות הבילוי בירושלים. לכן הוחלט להגביר את הסיורים ברחובות ירושלים. בסיור אנחנו בודקים שאין הטרדות מצד בני מיעוטים ומחלקים חומרי הסברה לבנות ירושלים על הסכנה שבהתבוללות. לצערי, בפעמים האחרונות מגיעים גורמי שמאל קיצוני שמנסים לעשות פרובוקציות ולהתעמת עם הפעילים שלנו. אנשי השמאל לא רק מלבים את האש. משטרת ירושלים במקום לטפל בהטרדות של הערבים או בפרובוקציות של אנשי השמאל נטפלת אלינו".

 

גופשטיין אמר עוד כי "הסעיף שבגינו עוכבתי לחקירה, 'הטלת אימה על הציבור', מתאים למשטרים אפלים, ודאי שלא למדינת ישראל. אמשיך ביחד עם חברי להב"ה לשמור על בנות ישראל בצורה חוקית ואני מצפה מהמשטרה שתעזור לנו במאבק חשוב זה".

 

עו"ד איתמר בן גביר, היועץ המשפטי של הארגון, תקף את המתנגדים ואמר: "לבי לבי על אנשי השמאל 'הנאורים' שמגישים עשרות תלונות נגד פעילות להב"ה במטרה לסתום פיות, אך גם הם צריכים להבין שישראל היא דמוקרטיה והפעילות של להב"ה חוקית. במשטרה בוחנים את הארגון בשבע עיניים אך כל הבדיקות קבעו במפורש כי אין שמץ של עבירות פליליות במעשים של להב"ה. זה לא מכבר קבע בית המשפט המחוזי בירושלים שפעילות נגד התבוללות איננה גזענות. כדאי לאנשי השמאל להפנים החלטה זו וחשוב מכך כדאי להם שאם הבת שלהם תתבולל – הטלפון הראשון שיעשו זה לגופשטיין".

 

במקביל לעימותים, פתחו כמה פעילים בפעילות הסברתית בכיכר ציון, שבה נערכת הידברות מול פעילי ימין ובני נוער שנפלטו ממסגרות שונות. "הבנו שצריך ליצור איתם קשר ישיר", אמרה הלל פישר, פעילת "מדברים בכיכר". לדבריה, "הרבה פעמים מדובר בנערים באבטלה סמויה או שנפלטו ממסגרות והם צריכים תשומת לב – או שיקבלו אותנו מאיתנו או מגופשטיין. אנחנו מקפידים שזה ייעשה בצורה מכובדת, ללא קללות".

 

ממשטרת ירושלים נמסר בתגובה כי "אירועי ארגון להב"ה לא תואמו עם המשטרה. ביום חמישי האחרון הוזעקה המשטרה למקום על ידי אזרחים, עוכב פעיל הארגון והוא נחקר בגין התנהגות העלולה להפר את שלומו של הציבור. משטרת ירושלים מבהירה כי כל מחאה באשר היא חייבת להתבצע על פי דין וחוק וזאת על ידי הסדרת האירוע ותיאומו באופן מלא, בין מארגוני המחאה לבין גורמי המשטרה האמונים על כך. התיאום נועד בראש ובראשונה לשמור על שלומו וביטחונו של הציבור, שחלילה לא ייפגעו חיי אדם ולא ישובש הסדר הציבורי".

 

עיריית ירושלים: "נוקטים פעולות נגד גזענות" 

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה כי "ראש העיר מגנה מעל כל במה כל ביטוי של גזענות או אלימות נגד כל אדם מכל דת, והעירייה נמצאת בשיח מול המשטרה כדי לוודא שננקטת יד קשה נגד תופעות פסולות אלו בכל אזור בעיר. העירייה פינתה בעבר בהוראת היועץ המשפטי דוכן של להב"ה שהוצב ללא היתר בכיכר

ציון, והודיעה כי אם יוצב שנית ללא היתר וללא בדיקה וכל עוד החומר שיחולק בו אינו נוגד להוראות החוק ומהווה הסתה, הוא יוחרם על כל ציודו. כמו כן, העירייה נוקטת, כצעד משלים לפעולות המשטרה, פעולות רבות פורמליות ובלתי-פורמליות על מנת למגר את האלימות והגזענות באמצעות מערכת החינוך. לצד זאת פועל אגף הרווחה באמצעות ניידת עלם עם עובדות סוציאליות שנפגשות עם בני הנוער במרכז העיר ויוצרות עמם שיח במטרה למגר תופעות גזענות, זאת לצד עמותות נוספות, סיירות הורים ופרויקטים רבים שפועלים באזור בתיאום עם העירייה".

 

עוד נמסר מהעירייה כי "החטיבה לקידום נוער מפעילה צוות מיוחד שפועל לאורך כל השנה בפעילות מניעה וטיפול בנוער במאמץ לצמצם את מעורבותם בהתנהגויות סיכוניות ובתופעות שליליות של אלימות וגזענות, בין השאר באמצעות פרויקט 'ילדי הלילה' שכולל סטודנטים ומתנדבים רבים שפועלים לטיפול בתופעות אלו במקומות הרגישים ובהפעלת בתי קפה טיפוליים ומועדוני נוער במרכז העיר. בנוסף, במהלך חודש אוגוסט תעמיד החטיבה לקידום נוער בעירייה אוהל הידברות במרכז העיר אשר יעסוק בנושא בהנחיה מקצועית. הדו-קיום בירושלים מהווה אבן יסוד לקיומה של העיר ונמשיך לפעול בכל דרך כדי לעקור מן השורש כל גילוי של אלימות או גזענות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירושלים לא שותקת לגזענות
גופשטיין מעוכב לחקירה בעימות ביום חמישי
צילום: ירושלים לא שותקת לגזענות
צילום: אוהד צויגנברג
"אין שמץ של עבירות פליליות". עו"ד בן גביר
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים