מחשש שנחשפו למחלה - 800 איש חוסנו לחצבת
בשבועות האחרונים חיסן משרד הבריאות כ־800 איש שנחשפו לחולים במחלה, בערים חולון, תל- אביב וגבעתיים. משרד הבריאות: "אנו נוקטים בגישה מחמירה וממליצים על חיסון נגד חצבת"
האם צריך לפחד מהחצבת? בימים האחרונים נבדקו שלושה עובדים בבניין הפניקס בגבעתיים מחשש שחלו במחלת החצבת. תוצאות הבדיקה טרם הגיעו אך כ-100 עובדים בבניין ניגשו להתחסן בלשכת הבריאות בתל אביב.
בשבועות האחרונים חיסן משרד הבריאות חיסן עד כה כ־800 איש שנחשפו לחולים במחלה, בניסיון לעצור את התפשטותה, בערים חולון, תל- אביב וכעת גם בגבעתיים.
"אחד העובדים בבניין הגיע עם חום, נזלת ופריחה על העור הוא פנה לרופא ששלח אותו לבדיקה על מנת לבחון אם הוא חלה בחצבת", סיפרה עובדת בבניין. "שמעתי על עוד עובדים שיש להם את אותם תסמינים וזה די מלחיץ. אני אישית הלכתי להתחסן".
קראו עוד
קליפורניה: מגיפת חצבת בדיסנילנד; מעל 70 נדבקו
לפני חודש הגיע למוקד הרפואי של קופת החולים מכבי גבר שאובחן כחולה בחצבת. הוא אושפז בבית חולים, ובמכבי פנו לעשרות המטופלים שהיו במוקד באותו הזמן על מנת להגיע ולהיבדק.
בקופת החולים טענו שכל אלו ששהו באותה העת אותרו וחוסנו נגד חצבת. מקרה נוסף שיצר בהלה בחודש שעבר היה כאשר סניטר מצוות בית החולים איכילוב אובחן כחולה במחלה. מטופלים שנחשפו אליו במהלך עבודתו נבדקו ומי שלא היה מחוסן – קיבל את החיסון.
המקרים האלו מצטרפים למקרה נוסף שאירע לפני חודשיים בו ארבעה דיירים מאותו בניין בשכונת עזרא בתל אביב נדבקו בחצבת ומשרד הבריאות ביקש מכל דיירי הבניין להגיע ולהתחסן.
מחלה ויראלית
חצבת היא מחלת ילדים הנגרמת על ידי נגיף. תקופת הדגירה של הנגיף בגוף נעה בין 10 ל־14 ימים, ובעקבותיה מופיעים חום, נזלת, שיעול, רתיעה מאור, דלקת עיניים ופריחה אצל ילדים, המחלה חולפת לרוב מעצמה ללא סיבוכים, אולם הנגיף עלול לגרום לסיבוכים קשים בדרכי הנשימה ובמערכת העצבים.
כשליש מהחולים יפתחו דלקת אוזניים, שלשולים ודלקת קרנית העין. סיבוכים נדירים יותר הם דלקת ריאות ודלקת מוח — העלולה לגרום לפגיעה קשה ובלתי הפיכה במערכת העצבים המרכזית. המחלה מסוכנת יותר בקרב מבוגרים. נגיף החצבת עובר באמצעות מערכת הנשימה על־ידי שיעול, עיטוש או מגע עם הפרשות מהאף וליחה.
לאדם שאינו מחוסן יש סיכון של 90% להידבק אם הוא שוהה בקרבת אדם חולה. מי שנולד לפני 1957 נחשב למחוסן באופן טבעי. ילידי 1957-1966 נחשבים למי שאינם מחוסנים משום שבאותן השנים ניתן החיסון בעולם, אולם לא בישראל.
ילידי 1977-1967 נחשבים ברובם מחוסנים. באותן השנים, ניתנה מנת חיסון אחת בישראל. משרד הבריאות ממליץ להם להתחסן במנה נוספת, רק במידה והתקיימה חשיפה לחצבת. לילידי 1978 ואילך ניתנו 2 מנות חיסון לחצבת ולכן הם נחשבים מחוסנים.
כאשר מתקיימת חשיפה לחצבת, יש לבדוק האם האדם מחוסן לפי שגרת החיסונים ולהשלימם בהתאם לצורך. מי שנחשף למחלה יכול להתחסן בלשכות הבריאות הקרובות למקום מגוריו.
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "עד כה אין אבחון מעבדתי לשלושת החולים, אולם אנו נוקטים בגישה מחמירה וממליצים על חיסון נגד חצבת. עד כה התחסנו כ – 100 עובדי החברה בלשכת הבריאות תל אביב".