שתף קטע נבחר

 

כלת נובל לשלום בת 18: פתחה בי"ס לפליטות

את מעברה מנערות לבגרות חגגה מללה יוספזאי בלבנון, שם פתחה בית ספר לבנות מסוריה. היא קראה למנהיגי העולם: "השקיעו בספרים ולא בכדורים"

נורתה בראשה על ידי הטליבאן ושרדה. מללה בלבנון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נורתה בראשה על ידי הטליבאן ושרדה. מללה בלבנון(צילום: רויטרס)

 

מללה יוספזאי, הזוכה הצעירה ביותר בפרס נובל לשלום, חגגה אתמול (יום א') את יום הולדת ה-18 בלבנון בפתיחת בית ספר לפליטות מסוריה. במהלך טקס חניכת בית הספר קראה הנערה הפקיסטנית למנהיגי העולם "להשקיע בספרים ולא בכדורים".

 

עוד חדשות בעולם :

לא רצה לשלם על מזוודה, לבש כל בגדיו וקרס

"מבצעי הטבח בסרברניצה - אנשים בלי נשמה"

פוטין צדק? "אי מריחואנה" נחשף בקרים

 

מללה נורתה בראשה בשנת 2012, אז הייתה בת 15, בשל מאבקה למען חינוך בנות ונגד הטליבאן. היא נפצעה קשה, אולם עברה שיקום ארוך ובשנה שעברה קיבלה את הפרס היוקרתי על פועלה.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
"החלטתי ללהיות בלבנון משום שאני מאמינה שצריך להקשיב לקולות הפליטים הסורים שהתעלמו מהם במשך תקופה ארוכה", אמרה מללה לסוכנות הידיעות רויטרס באחד מחדרי בית הספר בלבנון שקושט באיורי פרפרים.

 

מתוך 4 מיליון פליטים סורים, 1.2 מיליון חיים בלבנון

"קרן מללה", ארגון ללא מטרות רווח שתומך בפרויקטים של חינוך, מימן את הקמת בית הספר לבנות בבקאע, בסמוך לגבול עם סוריה. בית הספר החדש יכול לאכלס עד 200 בנות בגילים 14 עד 18. "היום, ביום הראשון שלי כאדם מבוגר, בשם ילדי העולם, אני קוראת למנהיגי העולם שהם חייבים להשקיע בספרים במקום בכדורים", אמרה מללה בנאום שנשאה בטקס חניכת בית הספר לפליטות סוריות.

 

מתוך ארבעה מיליון פליטים סורים, 1.2 מיליון מתגוררים בלבנון והיתר ברחו למדינות שכנות. בלבנון חיים כ-500 אלף ילדים סורים בגיל בית ספר, אולם רק חמישית מהם לומדים במוסדות חינוך רשמיים.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

לבנון, שמתירה להקים התיישבויות על קרקע שמושכרת על ידי פליטים, טוענת שאינה יכולה עוד להתמודד עם זרם הפליטים שזורם לשטחה במשך ארבע שנות מלחמת האזרחים בסוריה. אחד מכל ארבעה תושבים בלבנון הוא פליט. לפי האו"ם, מספר הפליטים הסורים במדינות שכנות צפוי להגיע ל-4.27 מיליון עד סוף שנת 2015.

 

"בלבנון כמו גם בירדן, מספר הולך וגדל של פליטים מוחזר בגבול", אמרה מללה. "זה לא אנושי וזה מביש". אביה של מללה, זיאודין יוספזאי, אמר שהוא גאה שבתו ממשיכה בפעילות שלה גם עם מעברה לגיל בגרות.

 

הנערה הפקיסטנית התקבלה בבית הספר בלבנון בשירים ובעוגת יום הולדת, ולמראה הנערות הסוריות היא התרגשה עד דמעות. כשהתבקשה לתת עצה לתלמידות הצעירות היא אמרה בצניעות: "הן מדהימות. אני לא חושבת שהן זקוקות למסר כלשהו. אני לא חושבת שהן זקוקות לעצה נוספת משום שהם יודעות שחינוך הוא חשוב מאוד עבורן".


פורסם לראשונה 12/07/2015 20:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים