שתף קטע נבחר

 

נקמו, רצחו וסחרו בסמים ב-227 מיליון שקל

מ"כיפה אדומה" ועד סמים בקצף אמבט: עשור אחרי המעשים הוגש כתב אישום חמור נגד ראשי ארגון אברג'יל בפרשה 512. "הסתכסכו עם רוזנשטיין, רצחו את אבוטבול ועוד עבריינים וייבאו 44 אלף כדורי אקסטזי מבלגיה". וגם: "ההצעה ההפוכה" של ריקו שירזי למחסל

 

נאשמי פרשה 512 בבית המשפט    (צילום: דוד קורן ומוטי קמחי)

נאשמי פרשה 512 בבית המשפט    (צילום: דוד קורן ומוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אחרי כחודשיים של חקירה וגיוס של שבעה עדי מדינה לפחות - כתבי אישום הוגשו הבוקר (יום ב') לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד בכירים בעולם הפשע ובראשם יצחק אברג'יל , במסגרת פרשה 512 . בנוסף הגישו פרקליטות מחוז תל אביב (פלילי) ופרקליטות מחוז מרכז כתבי אישום גם נגד אבי רוחן, מאיר אברג'יל, מוטי חסין ו-14 מעורבים נוספים בהתאם לחוק המאבק בארגוני פשיעה, רצח, עבירות סמים, מסים, הלבנת הון ועבירות נוספות. במקביל, הוגש כתב אישום גם נגד ריקו שירזי בגין שידול לרצח גיא יחזקאל ושידול לניסיון רצח אסי אבוטבול

 

למעלה מימין: שירזי, מאיר ואיציק אברג'יל. למטה: רוחן וחסין (צילום: מוטי קמחי, עופר עמרם) (צילום: מוטי קמחי, עופר עמרם)
למעלה מימין: שירזי, מאיר ואיציק אברג'יל. למטה: רוחן וחסין(צילום: מוטי קמחי, עופר עמרם)

 

התביעה, ובראשה עו"ד נסים מרום, מבקשת את מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים ומפרטת את הראיות לכאורה שיש בידה: שבעה עדי מדינה שפרשו את כל הידוע להם באשר למבנה הארגון ואופן התנהלותו; האזנות סתר שנקלטו בישראל, בלגיה, ספרד הולנד וארצות הברית; תיעוד העברות כספים בין הנאשמים ומעורבים נוספים במסגרת הארגון תוך שימוש בשמות בדויים או בלדרים; מחקרי תקשורת על השימוש שנעשה בטלפונים מבצעיים ותחלופת מכשירי הטלפונים הניידים כדי למנוע איסוף ראיות נגד חברי הארגון.

משני צדי המתרס: התובע נסים מרום לוחץ יד ליצחק אברג'יל (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
משני צדי המתרס: התובע נסים מרום לוחץ יד ליצחק אברג'יל(צילום: מוטי קמחי)

על פי כתב האישום, הנאשמים ומעורבים נוספים היו מאוגדים בארגון פשיעה בינלאומי שפעל בישראל ובמדינות שונות בעולם, בתבנית מאורגנת, היררכית ושיטתית, מ-2002 ועד ל-2006 לפחות. במסגרת הארגון ביצעו הנאשמים עבירות של יבוא, יצוא, מסחר והספקה בסמים מסוכנים בהיקפים נרחבים בין מדינות שונות בעולם וכן עבירות אלימות חמורות בישראל, "אשר נועדו לבסס את השפעתו ועוצמתו של הארגון נגד יריביו. הארגון פעל תוך הפעלת מערך לוגיסטי בינלאומי מסועף, שכלל זרועות באירופה, במזרח הרחוק ובישראל".

 

הארגון נאשם שהפעיל גם זרועות בבלגיה וספרד ("הזרוע האירופית") ובמזרח הרחוק ("הזרוע היפנית"). בראש כל קבוצה בארגון עמד מנהל, ונשמר המידור בין הקבוצות. 

 

הרציחות וניסיונות החיסול בארץ

בסביבות 2002, כך לפי כתב האישום, הכריזו יצחק ומאיר אברג'יל על סכסוך בין הארגון לבין העבריין זאב רוזנשטיין, עבריינים ממשפחת אוחנה והעבריינים פליקס ואסי אבוטבול. זאת, על רקע חשדו של יצחק כי המשפחות היריבות חברו יחדיו נגד הארגון, והם האחראים לרצח אחיו יעקב אברג'יל, לשם ביסוס מעמדו של הארגון והעומד בראשו ובשל מאבקי כוח ושליטה בעולם העברייני.  

ארכיון. זאב רוזנשטיין (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ארכיון. זאב רוזנשטיין(צילום: מוטי קמחי)

זירת ניסיון החיסול של זאב רוזנשטיין ברחוב יהודה הלוי בתל אביב (צילום: AP) (צילום: AP)
זירת ניסיון החיסול של זאב רוזנשטיין ברחוב יהודה הלוי בתל אביב(צילום: AP)

מוטי חסין. כיפה אדומה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מוטי חסין. כיפה אדומה(צילום: מוטי קמחי)

בכתב האישום נטען כי "במסגרת הסכסוך, ולביסוס מעמדו של הארגון ויצחק אברג'יל העומד בראשו, רצחו חברי הארגון בשנים 2004-2002 את פליקס אבוטבול, דוד ביטון (דיידונה) וחנניה אוחנה, ואף ניסו בכמה הזדמנויות לרצוח את זאב רוזנשטיין. באותם ניסיונות נפצעו עשרות אזרחים חפים מפשע ונרצחו נפתלי מגד, רחמים צרויה ומשה מזרחי. מדובר בניסיון החיסול בחנות הצ'יינג' ברחוב יהודה הלוי ב-11 בדצמבר 2003. יצחק אברג'יל נאשם שהורה להעביר כסף למימון החיסול, רכישת אמל"ח, איסוף מודיעין ותשלום לפעילים. אברגי'ל ורוחן נאשמים כאן ברצח, חבלה בכוונה מחמירה, קשירת קשר ופציעה בנסיבות מחמירות. בהקשר למקרה נאשמים עוד מעורבים אחרים.

 

אישום שלישי מתייחס לניסיון רצח נוסף של רוזנשטיין - זה שבגני התערוכה. יצחק אברג'יל, גולן אביטן ופטריק עמוס נאשמים בניסיון לרצח, חבלה בכוונה מחמירה, קשירת קשר וגרימת חבלה של ממש. ישראל אוזיפה נאשם בסיוע לאחר מעשה.

 

אברג'יל נאשם שהנחית את ההוראות ושבירר עם עד מדינה על יכולתו להרכיב מטען חבלה. לצורך החיסול הורכב מטען ונגנבה מכונית שהפכה ממולכדת. המטען הכיל ארבע לבנות חבלה במשקל של חצי קילוגרם וכלי הרכב הוצב סמוך למשרדו של רוזנשטיין בתל אביב. באחד מימי יוני 2003 הגיע רוזנשטיין למשרדו עם שניים ממאבטחיו. אחד המעורבים בפרשה זיהה אותו מעמדת תצפית, ואדם אחר לחץ על השלט ופוצץ את המטען. רוזנשטיין נפצע ועמו ארבעה אנשים נוספים.

 

בנוסף, נטען, עסק ארגון אברג'יל בעסקאות סמים מסוגים שונים, בכללם קוקאין ואקסטזי, בכמויות עצומות. הם עסקו גם בהעברתם ממדינות בדרום אמריקה והפצתם במדינות אירופה, ארה"ב, קנדה, ניו זילנד, אוסטרליה, יפן וישראל. על פי כתב האישום, שוויים הכולל של הסמים מגיע לסך של 227,949,856 שקל לפחות.

 

הכספים שהתקבלו מעסקאות הסמים שימשו לרכישת כלי נשק שונים, מטעני חבלה, טילי לאו ואמצעי לחימה אחרים וכן עבור רכישת צורכי הארגון, אנשיו ומשפחותיהם. יחד עם כתב האישום הוגשה בקשה לחילוט נדל"ן, כלי רכב, חשבונות בנק ומניות בשווי כולל של כ-45 מיליון שקל.

 

ליצחק אברג'יל לבדו מיוחסים עמידה בראש ארגון פשיעה, רצח, ניסיון רצח, קשירת קשר לפשע, פציעה בנסיבות מחמירות, גרימת חבלה, ייצוא, ייבוא, סחר ואספקת סמים מסוכנים. לגבי חסין, שמואשם ברצח דוד ביטון (דיידונה), טוענים בפרקליטות כי הוא התוודה באוזני אחד מעדי המדינה שרצח אותו באמצעות תרגיל "כיפה אדומה" מאחר שהשמיץ את חברי הארגון. בנוסף ישנם מחקרי תקשורת בין חסין לבין הקורבן ועוד. החיסול בוצע בינואר 2013 ברחוב האורגים בחולון.

 

סעיף נוסף בכתב האישום מתייחס לעבירות המס של יצחק אברג'יל, אבי רוחן, מאיר אברג'יל ואחרים. הם מואשמים שביצעו במשך הזמן עבירות של סחר בסמים בסכום כולל של 227,949,856 שקל לפחות. בכתב האישום נטען שהם התחמקו ממסים על הכנסותיהם מעסקאות אלה ו"לא הודיעו לפקיד השומה שבאזור מגוריהם על תחילת עיסוקם בתחום הסחר בסמים".

 

עסקת הקוקאין הגדולה

במסגרת אחד הסעיפים נאשמים יצחק אברג'יל, מאיר אברג'יל, אבי רוחן וסמי ביטון במעורבות בעסקת סמים גדולה בסוף שנות ה-90. ב-1998 או בסמוך לכך רכשו שני בני אדם מאות ק"ג קוקאין שאותם הסליקו בתוך גלגלי ברזל המורכבים במכונה תעשייתית בפרו.

 

במהלך 2002-2001 או בסמוך לכך פנה אדם שלישי לרוחן, סיפר לו על הסמים, והשניים סיכמו על שותפות וחלוקת הקוקאין בתמורה לעזרתו של עבריין אחר (לימים עד מדינה בפרשה 512), בהעברת המכונה מחוץ לפרו. מאות הקילוגרמים נמכרו תמורת סכומים אדירים, והמעורבים גרפו לכיסיהם כעשרה מיליוני שקלים כל אחד.

 

סמים בבקבוקי קצף אמבט

האישום התשיעי, תחת הכותרת "44 אלף", מתייחס לנאשמים דוד בן שטרית ואהרון סוסן. ב-2004, נטען, הם ייבאו יחד 44 אלף כדורי אקסטזי מבלגיה לישראל בשווי 2.2 מיליון שקל. בן שטרית רכש את הסמים מאדם שכינויו "רנה" . אחד הבלדרים הגיע לסניף הדואר בכיכר "GROENPLATS" בבלגיה עם מזוודה שהכילה 12 בקבוקי קצף אמבט שבהם הוסלקו הסמים ושלח את החבילה בשם "אירין ספקטור" לכתובת מלון האייט בעין בוקק בישראל. אלא שכמה שעות לאחר מכן נתפסה החבילה בדואר על ידי רשויות אכיפת החוק בבלגיה.

 

האישום העשירי נקרא "50 אלף" ומיוחס לאילן בן שטרית, שניסה לייבא 50 אלף כדורי אקסטזי מבלגיה לישראל בסכום של 2.5 מיליון שקל. ביוני 2004 טס הבלדר מיכה בן שטרית מבלגיה לישראל וברשותו מזוודה בעלת דופן כפולה ובה הוחבאו הסמים. הבלדר והכדורים נתפסו בנתב"ג על ידי המשטרה.

 

כתב האישום נגד ריקו שירזי

כתב אישום נפרד הוגש נגד אריה (ריקו) שירזי (בן 53 מהרצליה) ונגד אסף יריב (בן 42 ממבשרת ציון) בגין שידול לרצח גיא יחזקאל ושידול לניסיון רצח אסי אבוטבול. הרקע, על פי האישום, הוא מאבק שהתחולל בשנים 2004-2002 על אזורי שליטה באזור השרון בין משפחת אבוטבול לבין שירזי ועבריינים המקורבים אליו.

 

  • לקריאת כתב האישום נגד שירזי ויריב - לחצו כאן

 

על פי הפרקליטות, איש אמונו של אבוטבול גילה לנאשמים כי אבוטבול ויחזקאל הזמינו ממנו את רצח שירזי תמורת 50 אלף דולר. לפיכך החליטו שירזי ויריב לרצוח את אבוטבול ואת המנוח. הם הציעו למחסל "הצעה הפוכה", לפיה ירצח את יחזקאל בתמורה ל-50 אלף אירו. הרצח בוצע ב-7 באוקטובר 2003 בגרמניה.

ארכיון. ריקו שירזי (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ארכיון. ריקו שירזי(צילום: מוטי קמחי)

על פי סעיף האישום השני החלו שירזי ויריב לקדם תוכנית לרצח אבוטבול בפראג. הם עודדו ושכנעו את המחסל להוציא אל הפועל את תוכנית הרצח בהבטחה לסכום של חצי מיליון דולר. ב-1 באוגוסט 2004 המתין מחסל לאבוטבול מחוץ לקזינו השייך למשפחתו בבירת צ'כיה וזרק רימון יד לעבר רכבו הממוגן. הרימון התפוצץ וגרם לפציעת עוברי אורח ולנזק לרכבו של אבוטבול.  

צוות התביעה: עו"ד מרום (מימין) ועו"ד גיא גורן (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
צוות התביעה: עו"ד מרום (מימין) ועו"ד גיא גורן(צילום: מוטי קמחי)

 

הטלטלה בעולם התחתון

פרשה 512, שזעזעה את עולם הפשיעה בישראל, הובילה לחקירה חוצת יבשות שכללה עשרות חוקרים מימ"ר תל אביב ולהב 433 ופרקליטים שתסתכם ב-600 עדים שיעידו במשפט. היא כוללת גם מקרי רצח שהרעידו את המדינה,

כמו זה של עו"ד יורם חכם.

 

את החקירה ליוו 11 פרקליטים מפרקליטות מחוז תל אביב, פרקליטות מחוז מרכז והמחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה, יחד עם פרקליטי המדינה והיועץ המשפטי לממשלה. הצוות כולל את עורכי הדין אלכסנדרה קרא, ניר ביטון, איריס רמתי וגיא גורן מפרקליטות מחוז ת"א (פלילי). מיכל מזור קולר, נתנאל בוג'ו, איתן פינקלשטיין, דנה אלון, איילה אורן והילה כהן מפרקליטות מחוז מרכז. "המודל שהביא להצלחה היה ההימצאות של הפרקליטות בלב העשייה", אמר גורם בחקירה. 

 

בחלק אחר של הפרשה הפרקליטות תגיש כתב אישום נגד שירזי ונגד אסי יריב על מעורבותם ברצח גיא יחזקאל בשנת 2003 בגרמניה, ובניסיון חיסולו של אסי אבוטבול. פרשת רצח יורם חכם, שמותו יוחס לאסי אבוטבול ובמסגרתה נעצרה גם אשתו קרן, עדיין נחקרת וטרם גובשה לכדי כתב אישום.

 

עוד בפרשת 512: אסי אבוטובול יואשם בהמשך השבוע ברצח משה הדס, בניסיון רצח ובתקיפה, והיום הוגשה לבית המשפט השלום בראשון לציון הצהרת תובע. כתב האישום יוגש אף שגופתו של הדס מעולם לא נמצאה ועד היום הוא בחזקת נעדר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
יצחק אברג'יל
צילום: מוטי קמחי
מומלצים