שתף קטע נבחר
 

צפו: כך תכינו תחליף בריא לבורקס

שומן הטראנס יוצא עוד מעט מחיינו וממוצרים כמו בורקס, שאולי טעימים מאוד, אבל פחות בריאים. צפו איך בכמה שינויים בריאים ניתן להמשיך לאכול את המנה האהובה על הורים וילדים כאחד

כולנו יודעים שבורקס זה אולי טעים אבל לא ממש בריא. ואחרי הפרסומים על כך שתוך שלוש שנים מוציאים את המוצרים המכילים שומן טרנס מחוץ לחוק בארה"ב והצעת החוק הישראלית שבאה בעקבותיה, חשבתי שזה רעיון טוב לחפש תחליף לבורקס שיהיה יותר בריא מאשר האופציות הקפואות בסופר.

 

מוצרי בצק עלים מכילים כמויות גבוהות של שומן טרנס, שהוא למעשה שמן צמחי אשר עבר תהליך שהופך אותו ממצב נוזלי למצב מוצק בטמפרטורת החדר. וגוף האדם, כך מסתבר, לא מתמודד טוב במיוחד עם כמויות גדולות של השומן הזה, אשר שוקע בעורקים שלנו ובמקומות נוספים ועושה נזק רב.

 

קראו עוד במדור בית בריא

האוכל שיגרום לילדים שלכם להיות חכמים יותר

הילדים בחופש: איך לעבור אותו בלי לעלות במשקל?

כל השיטות: להרגיל את הילדים לאכול בריא

 

מוצרים עשירים בשומן טרנס עשויים להיות בורקסים, מאפים שונים, פיצות קפואות, מלווח, ג'חנון וכל שאר המוצרים העשויים בצק עלים וכל המוצרים המכילים מרגרינה. כאשר אתם בסופר, הקפידו לקרוא את תווית המזון ולהימנע מהמוצרים אשר מכילים שומן טרנס.

 

לעתים גם מוצרים מבצק פילו מכילים שומן טרנס - כאשר אתם רוכשים בצק פילו, הקפידו להשוות ולרכוש את המוצר שאינו מכיל שומן טרנס. באופן כללי מומלץ להשוות בין מוצרים שונים ולרכוש תמיד את אלו המכילים כמויות קטנות ככל האפשר של: שומן טרנס ורווי, נתרן וסוכר.

 

 

הפקה: אינטרוויזיה

הפקה: אינטרוויזיה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מה היתרון בהכנת בורקס מבצק פילו?

שאנחנו בוחרים את השמן בו נשתמש. במקרה זה מרחתי את עלי הפילו בשמן זית (למרות שהוא נהרס בחימום ובכל זאת יש מחקרים שמראים שהוא עדיין השמן המומלץ ביותר לשימוש).

 

כאשר אתם עובדים עם עלי הפילו, הקפידו לעבוד עם עלה אחד בכל פעם ולכסות בינתיים את שאר העלים שלא יתייבשו. כאשר מורחים את העלים בשמן, מומלץ להתחיל ממריחת השוליים, אשר מתייבשים מהר מאוד, וכך למנוע מעלי הפילו להישבר.

 

לאחר שמסיימים למלא את הבורקסים, חשוב לזכור לחרוץ חריצים במאפה על מנת לאפשר לאדים לצאת, אחרת הבצק נרטב מאוד ולא הופך לפריך.

  

ניתן להכין מגוון סוגי מילויים לבורקס - השילוב בין ירקות לבין גבינות הוא מנצח לדעתי. תפוא וכרובית עם גבינות, חציל ובטטה צלויים עם גבינות וכו'. בבחירת הגבינות - אני משתדל לבחור באלו המכילות כמויות נמוכות יותר של נתרן ושל שומן רווי.

 

בורקס פילו חצילים קלויים, בטטה וגבינות במנות אישיות

 

4 עלי פילו

 

4 כפות שמן זית - כף אחת למריחת כל עלה

 

 

למלית:

 

1 חציל חתוך לקוביות

 

1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות

 

1 שן שום קלופה וקצוצה

 

קורט פלפל שחור גרוס

 

עלים מגבעול טימין

 

2 כפיות שמן

 

חצי חבילה גבינת כנען (גבינה לבנה לאפייה, 5% שומן, ללא מלח)

 

חצי חבילה גבינה צהובה 5% מגוררת

 

חופן עשבי תיבול קצוצים

 

לציפוי

 

1 ביצה טרופה למריחת הבורקסים

 

שומשום /פרג/קצח לקישוט (לא חובה)

 

הכנה

מפשירים חבילת עלי פילו במשך כ-10 שעות במקרר או כשעתיים מחוץ למקרר.

 

מחממים תנור ל-200 מעלות (רק לצליית הירקות. לאחר מכן מורידים את הטמפ' ל-170)

 

מתבלים את החצילים ואת הבטטה (כל אחד בנפרד) בשום, טימין פלפל שחור ושמן זית.

 

מעבירים כל ירק בנפרד לתבנית. צולים בתנור (בחום גבוה) עד שהירקות מתרככים ומזהיבים (כ-20 דקות).

 

מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר כמה דקות.

 

בקערה, מכינים את המלית של הבורקס: מערבבים היטב את כל הירקות עם הגבינות ועשבי התיבול. (ניתן לטחון חלקית את הירקות הצלויים במעבד מזון או פשוט למעוך אותם ישירות בקערה ולערבב עם שאר חומרי המלית)

 

טועמים את המילוי ומתקנים תיבול לפי הצורך – מוסיפים מעט שום, פלפל שחור, עשבי תיבול. אני מעדיף להימנע ממלח אותו תמיד ניתן להוסיף בצלחת.

 

מוציאים בזהירות עלה פילו אחד ופורסים על משטח עבודה חלק ויבש (אם המשטח רטוב העלה ידבק וייקרע).

 

דואגים בינתיים ששאר העלים מכוסים.

 

בעזרת סכים חדה, חוצים את העלה ל-4 רבעים.

 

בעזרת מברשת, מורחים בשמן שני רבעים. מניחים על כל רבע עלה שמרחנו בשמן, רבע עלה ללא שמן.

 

מניחים מעט מהמלית במרכז העלה ויוצרים צורה של בורקס (מלבן/ משולש )

 

מעבירים לתבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה – מניחים את הבורקס על הצד עם הקיפולים כך שהצד העליון חלק.

 

בעזרת סכין חדה, חורצים 2 חריצים דקים, כדי לאפשר יציאת אדים.

 

מוודאים שהתנור על 170 מעלות.

 

 

מורחים את המאפים במעט ביצה טרופה, מקשטים בשומשום אם רוצים ואופים כ-15 דקות או עד שהבורקסים מקבלים צבע זהוב.

 

לפני שמגישים מניחים להתקרר כמה דקות, משום שלמאפים הללו יש נטייה לצבור חום רב.

  

הכותב הוא יועץ תנובה לבישול בריא





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
התחליפים הבריאים של הבורקס
צילום: shutterstock
מומלצים