שתף קטע נבחר

"אסור לאבד תקווה"

סיפור אישי לרגל יום המודעות להפטיטיס

שמי זכי ואני חבר בעמותת חץ. בשנת 2006 לאחר בדיקת דם כללית שיזם רופא משפחה בקופת החולים, נודע לי שיש לי כבד שומני. הרופא אמר לי ״זה שוב דבר ותמשיך להיות בריא עד 120״.

 

זכי רותם ()
זכי רותם

 

שאלתי בכל זאת מה לעשות ולאחר שכנוע נוסף קיבלתי ממנו הפנייה לתזונאית בקופה אשר נתנה לי הנחיות לגבי המשך התזונה שתביא לתיקון המצב.

לאחר שהתעקשתי רבות, ניאות מנהל הסניף לטפל בהפניה לרופא מומחה ולאחר זמן רב הצלחתי לקבל הפנייה לרופא מומחה של הקופה. התור שנקבע היה לעוד חצי שנה.

 

הרופא המומחה שלח אותי לעשות בדיקות דם וקבע לי תור לעוד שלושה חודשים. בפגישה הבאה שארכה כ-3 דקות בישר לי הרופא שיש לי הפטיטיס סי. הרופא גם פקד עליי להימנע מרגע זה ואילך לחלוטין משתיית אלכוהול. קיבלתי שוב הפנייה לבדיקות דם כדי לבוא עם התוצאות שוב בעוד שלושה חודשים.

התחלתי טיפול משולב נגד המחלה אשר כלל זריקה שבועית בבטן של אינטרפרון וכדורים מסוג ריברבין. הטיפול לא גרם לי לשום תופעות לוואי והופסק לאחר שלושה חודשים עקב חוסר תגובה מוחלט.

 

לאחר כשנה פגשתי, ולא במקרה, "מלאך" בשם חוליו בורמן, מנכ"ל עמותת חץ, אשר מסייעת לחולי הכבד בישראל, ודרכו הגעתי למחלקת הכבד בבי״ח שיבא, שם התחלתי בטיפול בתרופה חדשה. הטיפול היה כרוך בסבל בלתי יתואר עם תופעות לוואי קשות מאוד. הטיפול כשל אף הוא והופסק לאלתר.

 

ביוני 2014 צורפתי ע״י המחלקה לכבד בשיבא לטיפול ניסיוני בתרופה במסגרת מחקר בינלאומי ניסויי בבני אדם, אשר כלל 706 מטופלים מכל העולם בעלי רקע דומה שהיה לי. התגובה היתה מוצלחת באופן מיידי ומיגרה את הנגיף של המחלה לחלוטין. לפני כשבועיים נשלחתי לבדיקת דם כללית והתוצאות העידו שאני בריא לגמרי.

 

חשוב מאוד להבהיר לחולים הנוספים שמתמודדים עם המחלה, שאסור לאבד תקווה. יש להמשיך עד לניצחון הסופי - ריפוי מלא מהמחלה. היום, בזכות פריצת הדרך בטיפול המהפכני והחדשני במחלה, ניתן למגר את הנגיף ולהבריא לחלוטין.

 

לא אוכל שלא לציין את עזרתו של חוליו ועמותת חץ, אשר ליוו אותי ברגעים הכי קשים שעברתי והיוו עבורי מסגרת תמיכה ועידוד לאורך כל תקופת ההתמודדות המאתגרת עם המחלה.

 

עמותת חץ מסייעת רבות לציבור חולי הכבד בישראל, במידע אודות מחלות הכבד וזכויות החולים, ובמסגרת פועלה היא גם דואגת שתרופות חדשות שמטפלות בריפוי המחלה יכנסו לסל הבריאות לרווחת החולים.

  

הכתבה היא לרגל "יום המודעות להפטיטיס", שיצוין ב 28 ביולי, בהובלת עמותת חץ, ומטרתו להעלות את רמת המודעות הציבורית אודות הפטיטיס סי, תפוצתה וסיבוכיה ולעודד מניעה, אבחון וטיפול. יום המודעות יצוין זו השנה השנייה בכנסת.


פורסם לראשונה 23/07/2015 13:05

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים