שתף קטע נבחר

 

בונים על הנשים: עיראק מלמדת ילדות חקלאות

יוזמה משותפת של ממשלת עיראק וסוכנויות האו"ם הולידה תוכנית שתכשיר נשים וילדות באזורים כפריים לעבוד בחקלאות: "יתרמו להתפתחות הלאומית"

פליטות שברחו מדאעש בעיר רמאדי שבעיראק (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פליטות שברחו מדאעש בעיר רמאדי שבעיראק(צילום: רויטרס)

שיתוף פעולה מבורך בין ממשלת עיראק לאו"ם הוביל לתוכנית שתקדם נשים וילדות בעיראק, בדגש על איזורי הכפר בפריפריות. במסגרת היוזמה - דחיפתן של נשים להשכלה, הכשרת נשים וילדות מאיזורים כפריים לעבודת חקלאות, וכן העלאת מודעות לזכויות המגיעות להן על פי חוק.

 

התוכנית לא רק מייעדת נשים לעבודת חקלאות במחוזות הכפריים, אלא אף מתיימרת לגרום לנשים הללו "להעביר את הבשורה" ולהכשיר נשים אחרות שבסופו של דבר יתרמו להאצת היצרנות והגדלת הכנסות המדינה.

ילדות שנעקרו מבתיהן בעיראק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ילדות שנעקרו מבתיהן בעיראק(צילום: AFP)

"לנשים כפריות יש פוטנציאל אדיר", הסביר השר העיראקי לענייני נשים, ביאן נוארי. "שיפור היכולות שלהן ויצירת גישה למשאבים ולשירותים יכול לתרום משמעותית להתפתחות הלאומית של עיראק", הוסיף.

 

היוזמה, שנוצרה כמענה למעמדן המעורער והמתדרדר של נשים וילדות רבות בעיראק, הינה תולדה של שיתוף פעולה בין הממשלה לנשות האו"ם, ארגון המזון והחקלאות (FAO), קבוצת הפיתוח של האו"ם (UNFPA) ואונסק"ו.

 

במחוזות הכפריים המרוחקים יש קושי רב לנשים לגשת בעצמן לשירותים בסיסיים שונים, ולכן תספק להן היוזמה עזרה משפטית, תמיכה פסיכולוגית-חברתית ושירותי בריאות. כאמור, היוזמה גם תפעל להעלאת מודעות בקרב הנשים והילדות באשר לזכויות המגיעות להן.

תושבים עיראקים נמלטים מכיבוש דאעש (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תושבים עיראקים נמלטים מכיבוש דאעש(צילום: AFP)

"נשים כפריות הן אלו שיובילו לכלכלה מחודשת", אמרה סדיק סייד הפועלת באו"ם. "נדרש שינוי חברתי כדי להשיג התפתחות יציבה, ויש להשקיע בנשים כפריות לשם השגת מטרות אלו".

 

נשים וילדות עיראקיות מתמודדות עם מגוון רחב של אתגרים, כשהיעדר חינוך ראוי הוא רק אחד מהם. על פי נתוני האו"ם, כשלושה מיליון ילדים נמצאים מחוץ למסגרות חינוך בסוריה ובעיראק. בנות רבות נעקרו מביתן בעקבות המצב הביטחוני במדינה, ורבות סובלות מאלימות מינית וניצול.

 

על פי הערכות, כ-14 אלף נשים נהרגו מאז פלישת ארה"ב לעיראק בשנת 2003, ומספר לא מבוטל של נשים וילדות קטנות נאנסו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ילדים נשים עיראקיות שנעקרו מבתיהן ב רמאדי מחוז אנבאר עיראק ברחו מ דאעש
צילום: AFP
מומלצים