סוד החיים בגיל 78: "פעילות גופנית היא כוח מרפא"
גילה שחר מתאמנת באינטנסיביות, רוקדת ומספרת על משברים אישיים אותם הצליחה לצלוח בזכות שיגרת אימונים בלתי מתפשרת. אחרי שהופיעה יחד עם נכדתה במופע ריקוד היא אומרת לנשים: "אפשר לטפח את הנפש בעזרת הגוף, זה בידיים שלנו"
"חשוב שנשים ידעו שאפשר לחזק את הנפש באמצעות הגוף", אומרת גילה שחר, בת 78 מהרצליה. "כמו טיפוח גם פעילות גופנית מהווה כלי בידיים שלנו. זה כלי מופלא שעוזר לעבור את קשיים של החיים", היא מוסיפה.
גילה מתאמנת כבר יותר מעשרים שנה, כארבע פעמים בשבוע בסטודיו C בכפר סבא. לאחרונה היא מספרת, בגיל 73 היא חזרה לאהבתה הישנה, הריקוד.
עוד כתבות במדור 60 פלוס:
ארגון הבריאות מצא: ארבעת הגורמים לחיים מאושרים
20 שאלות: כך תאבחנו בעצמכם חשד לאלצהיימר
הנשים שבגיל 50 גילו את הים - והתאהבו
פעילות ככוח נפשי מרפא
"היו לי חיים סוערים מאוד שבהם היו לא מעט משברים מטלטלים", היא מספרת. לגילה שתי בנות, הצעירה שבהן היא בעלת צרכים מיוחדים, "תמכתי בה וגידלתי אותה בדרך שבה האמנתי בכדי שהיא תגדל להיות נערה ואחר כך אישה עצמאית".
גילה הצליחה, היום בתה הצעירה בת 47 ומתגוררת בכפר עידוד שעל יד נתניה, גילה הייתה ממקימי הכפר.
בתה הבכורה, חלתה במחלת הסרטן ונפטרה אחרי תשע שנים של התמודדות קשה וכואבת עם המחלה. גילה תמכה בכל אותן שנים במשפחה ובנכדיה אבל התקופה הקשה השאירה גם עליה את סימניה. "הגעתי למצב נפשי וגופני קשה ושונה מכל מה שהייתי רגילה אליו וידעתי", היא משתפת, "למזלי התמיכה שקיבלתי בשיעורים ובאימונים סייעה לי להתגבר על הקשיים ולחזור לעצמי. הפעילות הגופנית כל כך משמעותית בחיי היא הכוח המרפא לנפש שלי".
חוזרת לרקוד בגיל 73
גילה לא מסתפקת באימונים בסטודיו. בחמש השנים האחרונות היא חזרה לאהבת ילדותה והתחילה שוב לרקוד. הריקוד היה חלק מחייה מגיל צעיר מאוד, אולם הוא ננטש לטובת קריירה ומשפחה.
"המחול מוסיף לחיי הפעלה גופנית נוספת לשרירים", מספרת גילה, "אבל הריקוד בעיקר מעורר בי יצירתיות רבה. האימונים בסטודיו יחד עם הריקוד משלבים עבודה של הגוף בשני אופנים המשלימים אחד את השני ומאפשרים לי לבטא את עצמי", היא מספרת.
לרקוד עם סבתא
לאחרונה שיתפה גילה פעולה עם נכדתה, דגן, בתה של ילדתה הבכורה של גילה. השתיים הופיעו יחד במופע מחול שהיווה פרוייקט הגמר בסיום לימודי התיכון של דגן.
הנושא שנבחר ליצירת המחול שלהן הוא הקשר לאם מצד אחת ולבת שנפטרה מצד השנייה. זהו למעשה החוט המקשר בין שתי הנשים שפער של 60 שנה מפריד ומחבר בינהן.
בעבודה על קטע המחול נבחרו שני סמלים המייצגים את האובדן והחוט המקשר. מעיל המונח על הריצפה ושירו של אביב גפן "שיר עצוב". גם שם הפרויקט סימלי, "החוט המקשר".
חשיבות הפעילות בגיל מבוגר
הפעילות הגופנית היא כבר חלק בלתי נפרד מחייה של גילה. חלק תומך, משמר ובונה, "הגוף עובר שינויים במהלך השנים ולנו אין כל שליטה עליהם", היא אומרת, "כמו למשל בריחת סידן שהיא תופעה טבעית שכל גוף עובר בהתבגרותו. הפעילות הגופנית מהווה מרכיב מאוד חשוב במניעה ובבניית העצם".
אולם לא פשוט או קל לדבוק בפעילות גופנית במשך זמן ארוך כל כך, "ההכרות האישית בין מדריכה למתעמלת מייצרת את התנאים הטובים ביותר להשגת הישגים", מסבירה גילה את אחת הסיבות להתמדתה. "ברמה המקצועית, הגופנית וגם בהשגת שביעות רצון מהתוצאות. הקשר האישי שלי עם המדריכה שלי ייצר עבורי מחויבות והתמדה".
חשוב לגילה להעביר מסר לנשים במיוחד בגיל מבוגר בנוגע לחשיבות של פעילות גופנית לאורך שנים.
"אני התחלתי להתעמל כאישה צעירה", היא אומרת, "ובמשך השנים עברתי כמו כולן את השינויים אותם מביא הגיל. אולם לצד התבגרותי גם הפעילות בסטודיו השתנתה במשך השנים, ממש כמוני. היא השתנתה איתי לפי הקצב והצרכים שלי".
"המסגרת שבחרתי נתנה לי מענה למורכבות של חיים בריאים בגיל מבוגר. מפעילות גופנית מותאמת ומגוונת, דרך תזונה נכונה וגם טיפוח אישי. זה בידיים שלנו". היא מסכמת.