מה חדש באוכל?
איזה שף בעל כוכבי מישלן פיתח המבורגר צמחוני למקדונלד'ס, מה קורה בפינת הרחובות שדרות רוטשילד ומרמורק,למי יש ביצים מספיק גדולות לפתוח מאפייה בקיר השכן של הבייקרי באבן גבירול, מי השף שיחליף את אבי ביטון במסעדת אדורה, מקס ברנר כבשו את יפן, מסעדה חדשה כשרה בראש הנקרה ועוד חדשות קולינריה חמות מהצלחת
המבורגר עם כוכבים
אחרי שעשה הומאז' ל"מקדונלד'ס" עם המבורגר עגבנייה שהוגש במסעדה המכוכבת שלו באמסטרדם, & Samhoud Places (שני כוכבי מישלן), החליט השף מושיק רוט (המשמש גם כשופט ב"משחקי השף"), לחבור לרשת מקדונלד'ס העולמית ולהפיץ את בשורת העגבנייה שלו להמונים.
מחר (יום חמישי), יתחיל פיילוט בחמישה סניפים של "מקדונלד'ס" בארץ (גן שמואל, קניון גבעתיים, קניון איילון, צומת אלונים וסניף טיילת תל אביב שממוקם בגן לונדון), בהם תוגש סדרה אותה פיתח רוט הכוללת שלוש מנות צמחוניות על בסיס עגבנייה – נאגטס עגבנייה, המבורגר עגבנייה על גחלים וקריספי המבורגר עגבנייה. חשוב לציין כי ההמבורגרים הצמחונים נצלים על אותה הפלאנצ'ה עליה נצלים שאר ההמבורגרים, כך שהצמחונים למהדרין לא ימצאו בו נחמה.
"ההמבורגר החדש הגיע למעשה מתפריט המסעדה שלי", סיפר רוט בשיחת טלפון מהודו, שם הוא שוהה בימים אלה בענייני עסקים, "זאת הייתה מנת פתיחה אצלי במסעדה, ועשיתי את זה כי אני אוהב מאוד לאכול 'מקדונלד'ס', בעיקר כשאני חוזר הביתה בלילה אחרי שכל היום אני מבשל לכולם. בשבילי זה חלום לעבוד עם חברה כזאת, לא מהטעמים הכלכליים אלא כי אוכלים במקדונלד'ס מיליוני ילדים מרחבי העולם, ואם הפיילוט הזה יצליח אז הצלחתי לתת גם קצת משלי שם.
"אני לא יכול להעביר את כל היכולות הקולינריות שלי רק דרך מסעדת הכוכבים שלי. כמה כבר אוכלים אצלי בשבוע? עם מקדונללד'ס אני יכול לכבוש את העולם. ככה זה עם כוכבים, עד שאתה מקבל אותם אתה חושב רק עליהם, ואחר כך אתה כבר חושב על איך להאכיל עם היכולות שלך עוד ועוד אנשים".
הפרויקט אותו עושה רוט עם "מקדונלד'ס" אינו הראשון שהוא עשה: כבר למעלה משנה נמכר בהולנד - בסופרמרקטים, בתחנות האוכל באוניברסיטאות ובחלק מתחנות הדלק – המבורגר עגבנייה בפיתוחו, וגם ביפן, שם הוא משווק יותר ככריך קר.
הפיילוט הראשון ייערך כאמור בסניפי מקדולנד'ס בישראל.
בממלכת השוקולד
המותג הישראלי "מקס ברנר", שכבר פתח סניפים ברוסיה ובארצות הברית, פותח בימים אלה ארבעה סניפים חדשים – בקריית מטלון בפתח תקווה, בשרונה מרקט בתל אביב, באוסטרליה – ועוד אחד ביפן.
הרשת, שאותה הקים עודד ברנר ונמצאת בבעלות קבוצת שטראוס, חולשת על 30 סניפים באוסטרליה (סידני, מלבורן ועכשיו פרת'), ושני סניפים ביפן, שאליהם הצטרף כאמור סניף שלישי. בסניף החדש ביפן אפשר לרכוש את מוצרי "מקס ברנר" המיוצרים במפעל בבית שמש. סניף "מקס ברנר" שנפתח בשרונה מרקט הוא הסניף הראשון במתחם השוק שהחל לפעול השבוע.
קרענו את הראש
לפני כשבוע נפתחה להרצה מסעדת "הצוק", מסעדה כשרה חדשה הממוקמת ממש מעל הרכבל באתר ראש הנקרה. אחרי שנים ארוכות שבהן לא נמצא הקונספט הנכון למקום, הגיעו מאור מלכה ואריק דניארו, שני שפים צעירים, שהיו בעבר הבעלים של מסעדת "בן עמי" בנהריה.
השניים, בוגרי בית הספר לבישול "דן גורמה", עבדו בעבר במסעדות שונות באזור הצפון ובהן "אדלינה" ו"ארנולד'ס". המסעדה, הפועלת בקונספט של מסעדת שף ים תיכונית כשרה (למהדרין), תהיה פתוחה גם בערבים ובלילות בזמן שאתר ראש הנקרה סגור.
"הצוק", מתחם ראש הנקרה, 6016849־04, ראשון־חמישי 12:00־22:00, שישי 11:00־15:00
בר בלי בירה
בשבוע הבא ייפתח בר יין חדש בשם "מלבר יין" מול כיכר הבימה בתל אביב, שהוא שיתוף פעולה בין מסעדת מלגו ומלבר ויקב רמת הגולן. מדובר במיזם פופ-אפ שייפתח בפינת הרחובות שדרות רוטשילד ומרמורק, שיפעל, בשלב ראשון, בחודשי הקיץ והסתיו, וייסגר בסביבות חודש נובמבר. בבר יהיה רק יין ורק נגזרות של יין כמו גראפה וקוניאק. כל היינות הישראלים שיוגשו במקום יהיו רק יינות של יקב רמת הגולן, כולל יינות נדירים שייפתחו לכוסות.
התפריט יכלול גם יינות מיובאים (מבורגון, מאיטליה, מהים התיכון) והוא ישתנה ויתעדכן מדי שבוע. את התמיכה הקולינרית לבר ייתן המטבח של מסעדת "מלגו ומלבר" ושני השפים – אור מיכאלי ומוטי טיטמן - רק בקונספט פשוט מזה המוגש במסעדה.
הישיבה במקום תהיה על בסיס מקום פנוי, ולא תינתן האפשרות להזמין מקום.
מלבר יין, רוטשילד 142 (בצמוד למסעדת "מלגו ומלבר"), שני־שבת 19:00־24:00
מי ינצח בקרב על הקרואסון?
בחלל שאכלס את סניף "ארומה" באבן גבירול, הממוקם מול כיכר רבין, אמור להיפתח לקראת סוף אוגוסט סניף חדש של בייקרי "אר קפה". הסניף החדש של "אר קפה" יחלוק קיר משותף עם מותג אחר – ה"בייקרי" של קבוצת r2m מבית ה"בראסרי" וה"קופי בר", של המסעדנים מתי ברודו ורותי ברודו.
כמה בטוטו?
תשעה חודשים בלבד אחרי שנכנס לתפקידו כשף בפועל של מסעדת "טוטו", הודיע היום השף אלי שטיין על עזיבתו את המסעדה, ועל הצטרפותו למסעדת "אדורה" – כשף וכאחד מהבעלים. שטיין הגיע למסעדת "טוטו" עם חזרתו של השף ירון שלו, אחרי המשבר שפקד את שלו ואת המסעדה לפני כשנה.
שטיין יצטרף לדורון נחמן, הבעלים של המסעדה ומי שהקים אותה יחד עם השף אבי ביטון לפני כעשור, ולנעמה פיין, מי שעבדה בעבר ב"אדורה" ולאחרונה שימשה כמנהלת במסעדת "טאיזו".
בחודש ספטמבר יתחיל מקצה שיפוצים בחלל של מסעדת "אדורה", והפתיחה מתוכננת לחודש אוקטובר. עדיין לא ברור מה יהיה שמה של המסעדה – האם היא תישאר "אדורה" או שיעניקו לה שם חדש.
מקורב לשותפים מסר כי בחלל של "אדורה" עומד להיפתח "בית אוכל אנרגטי שמדבר על האוכל של שטיין, שמורכב מהמון אלמנטים וניואנסים. ביסטרו יהיה הקו המנחה של המקום". המשך יבוא.