שתף קטע נבחר

 

על רקע עימותים: יוון אישרה תוכנית החילוץ

אחרי דיון סוער בפרלמנט ובצל הפגנות של אלפי בני-אדם, אישרה יוון את צעדי הצנע שדרשו מדינות אירופה בשביל תוכנית החילוץ. ראש הממשלה ציפראס: "אף שאנו לא מסכימים עם המתווה, אנו נאלצים לאשר אותו"

 

אלימות באתונה    (צילום: רויטרס)

אלימות באתונה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ברוב גדול יוון קיבלה את תוכנית החילוץ: צעדי הצנע שדרשו מנהיגי מדינות אירופה עברו הלילה (יום ה') בפרלמנט היווני ברוב של 229 תומכים מול 64 מתנגדים. אך עומק הקרע בממשלת יוון נראה כשבוחנים את רשימת ה"לא", שכללה 32 חברים במפלגתו של ציפראס "סיריזה", בהם שר האנרגיה פנאגיוטיס לפאזאניס ושר האוצר לשעבר יאניס וארופאקיס. בנאומו אמר ראש הממשלה ציפראס: "אף שאנו לא מסכימים עם המתווה, אנו נאלצים לאשר אותו. אני מרגיש גאה בקרב שניהלנו בשנים האחרונות מול כוחות כלכליים - השארנו מורשת של כבוד לדמוקרטיה באירופה".

 

אלפי בני אדם הפגינו אמש במרכז אתונה, בירת יוון, נגד אישור הרפורמות וצעדי הצנע שהציע ראש הממשלה אלכסיס ציפראס בתמורה להסכם הסיוע האירופי. כמה מהמפגינים השליכו עשרות בקבוקי תבערה לעבר שוטרים בחזית בית הנבחרים באחד ממפגני האלימות החמורים ביותר שנראו ביוון בשנתיים האחרונות.

 

עדכונים מרחבי הגלובוס ישר לפיד בדף הפייסבוק של חדשות בעולם

"זו הפיכה": זעם ביוון על ההסכם עם גוש האירו

 

השוטרים הגיבו בירי גז מדמיע, והניסו מכיכר סינטגמה מאות מוחים. מוקדם יותר צעדו אלפי יוונים באתונה במחאה על תוכנית החילוץ החדשה שהוצעה לארצם כדי להוציאה מפשיטת הרגל שבה היא נתונה.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

בעבר היו הפגנות המחאה ביוון נגד צעדי הצנע אלימות, אולם שמאז שמפלגת "סיריזה" של ציפראס עלתה לשלטון בחודש ינואר נעלמו המחזות האלימים מהרחובות. לפני שהמחאה הערב הפכה לאלימה הניפו המפגינים שלטים שעליהם נכתב "בטלו את תוכנית החילוץ!" ו"לא למדיניות האיחוד האירופי, הבנק האירופי המרכזי וקרן המטבע העולמית".

 

במגזר הציבורי שובתים

עובדים רבים במגזר הציבורי ביוון פתחו אתמול בשביתה בת 24 שעות במחאה על הרפורמות שעשויות לפגוע בכיסים שלהם. "תוכנית חילוץ נוספת אינה מקובלת עלינו", אמר סטאוורוס קוטסיאובליס, דובר של איגוד עובדי המגזר הציבורי ADEY, וקרא למחוקקים לדחות את ההסכם עם הנושים האירופאים. למרות המחאה האלימה, סקר דעת קהל שפורסם ביוון הראה שיותר מ-70 אחוזים מהיוונים רוצים לאשר את תוכנית החילוץ האירופית.

 

חבילת החילוץ החדשה כוללת מגוון רפורמות מסים ופנסיות. בין הצדדים הוסכם גם כי נכסי יוון בשווי 55 מיליארד יופקדו לצד שלישי תחת פיקוח אירופי. בנוסף, יוון הבטיחה כי תבצע שינויים נרחבים בשוק העבודה, תעלה מסים ותבצע רפורמות בפנסיות. אם תסרב לעשות זאת, יוון תאולץ לצאת מגוש האירו - צעד שיהרוס את הכלכלה המתמוטטת גם ככה שלה כששיעור האבטלה עומד על 25 אחוזים.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

"תוכנית החילוץ שעליה מצביעים היום היא נגד העם, היא נגד העובדים. היא ללא ספק הברברית ביותר - אפילו יותר מהשתיים הקודמות שגם היו ברבריות", אמר המפגין בן ה-19 דימיטריס.

 

לכמה מפגינים לא היו אשליות, והם יודעים שהפגנות המחאה לא ממש יעזרו. "ההפגנה היא הדרך הראויה, אנחנו לא מצפים שהיא תשנה שום דבר בדרך", אמר פפי פיליפידי, עובד המגזר הציבורי, בן 42. "אבל איזה דבר אחר אנחנו יכולים לעשות, להניח פצצות ולפוצץ את עצמנו?"

 

"יש לאמץ את הצעדים האלה כדי שיהיה אפשר להשיב את היציבות", אמר יאניס זאפריאדיס בן ה-30 שעובד כטבח ועמד בתור לכספומט כדי למשוך כסף. "אנחנו חייבים לתת לציפראס הזדמנות להשלים את ארבע השנים שהוא נבחר למשול במהלכן. רק לאחר מכן אפשר לשפוט אותו".


פורסם לראשונה 15/07/2015 23:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים