שתף קטע נבחר

"מכבי התייחסה אליי כחפץ": כתב הבוררות של בן רייכרט

הקשר צפוי להגיש היום את כתב הבוררות נגד האלופה, בו הוא טוען כי יש סיבה מוצדקת לרצונו להפסיק את ההסכם: "זכיתי למטר קללות בכל פעם ששיחקתי, הקבוצה התירה את דמי. הקיצוניים קיבלו 'אור ירוק' להמשך פעילותם האלימה כלפיי"

קשר מכבי ת"א בן רייכרט צפוי להגיש היום באמצעות פרקליטו, עו"ד יוסי שפרלינג, את כתב הבוררות נגד האלופה. רייכרט יבקש את פיצול הדיון, על הנושא הכספי לחוד ועל הרצון שלו להשתחרר לחוד. הוא יטען כי נבצר ממנו להמשיך ולקיים את ההסכם, ולפיכך יש להורות על ביטולו או סיומו.

 

 

בכתב הבוררות מתואר מה שעבר על רייכרט בשנה האחרונה, מאז המעבר שלו מרמת השרון מהלאומית לקריית־שלום: "במהלך אימון הפתיחה של העונה ולקראתו, זכה השחקן לקבלת פנים שלא תישכח ממנו במהרה, הכוללת קללות קשות, נאצות שהאוזן אינה סובלת, איומים מילוליים קשים, אלימות קשה ואף פגיעה פיזית, שעה שמספר אוהדים פרצו לאימון הקבוצה, הגיעו לשחקן וקרעו ממנו את החולצה באלימות". רייכרט טוען כי זכה ליחס דומה בכל התקופה שלו במכבי.

 

בן רייכרט באימון מכבי ת"א (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
בן רייכרט באימון מכבי ת"א(צילום: ראובן שוורץ)

 

הקשר טוען בהמשך כי לא זכה להערכה מקצועית מספקת, מאחר וברוב המשחקים לא נכלל בסגל וכמעט שלא שותף במשחקי הליגה. "גם באותם מקרים בהם שותף, זכה למטר קללות ונאצות מצד חלקים נרחבים בקהל האוהדים של הקבוצה בכל פעם כששיחק", נאמר בתביעה.

 

"כאשר אוהדי הקיצוניים של מכבי תל אביב 'גילו' על 'עברו האדום' של רייכרט כאוהד, הם החלו במסכת איומים והטרדות, צעקות ונאצות כלפי השחקן. ההנהלה נשארה אילמת אל מול האלימות הפושעת, כאשר התעלמות זאת התפרשה אצל האוהדים הקיצוניים כרוח גבית להמשך מעשיהם, בעוד מכבי תל אביב מסרבת בכל תוקף לגנות פעולות אלימות אלה.

 

מקרה נוסף שהועלה בתביעה, אירע לאחר המשחק מול מאריבור בקפריסין בשנה שעברה. "כאשר נאצות הקהל פורשו ע"י התקשורת לגידופים כנגד מהראן ראדי. לאחר מכן, טל בן חיים 'התנצל' בפני אותם האוהדים באמרו שזה לא ראדי אלא מופנה לבן רייכרט ואף קבע: 'מסכים אתכם, אבל הוא (רייכרט) יושב איתי בחדר ההלבשה'. הקבוצה נאלמה שוב וב'אי המעשה' בעצם הצדיקה את התנהגות האוהדים ובאותו הרגע ניתן לומר שהתירה את דמו של השחקן. הקיצוניים קיבלו 'אור ירוק' להמשך פעילותם האלימה כלפיו".

 

גילי ורמוט. חלק מהעסקה (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
גילי ורמוט. חלק מהעסקה(צילום: אורן אהרוני)

 

בכתב הבוררות מתוארים גם האירועים בחלון ההעברות בינואר. "השחקן נקרא בדחיפות לחדר ההלבשה של הקבוצה. 'נרקמה עסקה', הסביר לו קרויף, והבהיר לו כי מכבי מעוניינת ברכישת גילי ורמוט, במסגרתה התחייבה מכבי מבלי לשאול את פי השחקן, וממילא מבלי לקבל את הסכמתו להשאיל את השחקן להפועל עד לסיום העונה. על רקע העוינות של האוהדים כלפיו והניסיון להשתלב בקבוצה תוך התגברות על הקשיים הגדולים להתאקלם לאווירה העוינת, היה מימד ציני ואבסורדי בדרישה שהופנתה כלפיו להסכים להשאלה באמצע העונה, דווקא להפועל ת"א".

 

רייכרט יטען כי מכבי התייחסה אליו כחפץ וכלי שרת בידיה כדי להשיג מטרתה, "תוך התעלמות צינית מהמחיר האישי, האנושי והמקצועי אותו נדרש השחקן לשלם, ובניגוד לחוזה שהובטח לו, לפיו הוא אמור לעבוד אצל מכבי בלבד.

 

"רייכרט סירב בתוקף להסכים להשאלה, והוא הודיע למנהלי הקבוצה כי הוא לא מעוניין לעבור להפועל ת"א. כבר למחרת בבוקר, עם הגעתו למתחם האימונים של הקבוצה, נקרא השחקן שוב לשיחה עם קרויף, ביין וטבק. הלחצים שהופעלו על השחקן באותה פגישה היו אדירים, והם כללו השמעת אמירות מפורשות ומרומזות לפיהן במידה שלא יסכים למעבר, תהיינה לכך תוצאות שליליות במובן המקצועי, במיוחד בכל הקשור לדקות המשחק להן יזכה, באם יסרב לעבור להפועל ת"א, ובכך יכשיל את עסקת גילי ורמוט.

 

ג'ורדי קרויף (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
ג'ורדי קרויף(צילום: עוז מועלם)
 

 

"לבסוף, שעה שלא יכול היה השחקן לעמוד לבדו מול מכבש הלחצים שהופעל עליו, הוא נשבר, נכנע, והסכים למעבר, והכל בחלוף כמחצית השנה בלבד מאז נחתם עימו הסכם ההעסקה לפיו מכבי התחייבה להעסיקו בשורותיה למשך 4 שנים. ביום האחרון של חלון ההעברות שוחח עימו שוב קרויף שנתן לו כדוגמה שחקן אחר של הקבוצה, שגם הוא התבקש לעבור בהשאלה להפועל ת"א (דן איינבינדר), אך האחרון סירב. קרויף הסביר לשחקן כי אם אותו שחקן יסרב לעבור הוא 'יישב ביציע יחד איתי' (דהיינו יחד עם קרויף), כאשר משמעות הדברים והאיום הטמון ברורים הם לכל".

 

ואז הגיע סיום העונה: "רייכרט פנה בכתב (באמצעות מסרונים) ובעל פה לקרויף וביקש ממנו פגישה אישית, בה הודיע לו כי אינו מעוניין להמשיך בקבוצה. תשובתו של קרויף הייתה: 'זה לא מעניין אותי. אתה חוזר למכבי ת"א, וזו החלטתי הסופית'. כל הסבריו של השחקן בדבר מצוקתו, ובדבר המצב הבלתי אפשרי שהקבוצה הכניסה אותו אליו, וכל המסרים שהעביר, בדרכים פורמליות ובלתי פורמליות, נפלו על אוזניים אטומות, כאשר מעל לראשו מתנהל קרב תקשורתי בין שני המועדונים שמציגים אותו כמי שמבקש להפר הסכם, תוך התעלמות מוחלטת מהתנהלותה של מכבי כלפיו".

 

דן איינבינדר (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
דן איינבינדר(צילום: אורן אהרוני)

 

בהמשך מתואר סיפור הסרטון. אחרי שעו"ד שפרלינג תקף את מכבי ברדיו, רייכרט הגיע למתחם האימונים, ובתביעה נטען כי עם הגעתו ברכבו לאימון הקבוצה, הוא התבקש ע"י דובר הקבוצה ללכת ולהתלבש ולחזור אליו לצורך "הוצאת הודעה". נטען כי לאחר מכן הציב הדובר את השחקן בפני צלם והורה לו לומר את הטקסט שהוא הכתיב לו על כך שלא שכר שום עורך־דין לכאורה. "בכל פעם שהטקסט שנאמר ע"י השחקן לא נשא חן בעיני הדובר, או שנימת הדברים שנאמרו לא הייתה לרוחו של הדובר, הופסק הצילום והדובר חזר והורה לשחקן לשנן את הטקסט כפי שהוכתב לו".

 

מבחינה משפטית יסתמך רייכרט על סעיף 14 לתקנות פיפ"א, הקובע כי חוזה בין שחקן לקבוצה יכול להתבטל ע"י כל צד, ללא השלכה מכל מין וסוג שהוא, בין פיצוי כספי או כל סנקציה אחרת, כאשר יש "סיבה מוצדקת".

 

השחקן יטען, כי לאור העובדות שפורטו לעיל, קיימת סיבה מוצדקת הנובעת ממעשיה של הנתבעת וממחדליה. רייכרט טוען גם שהתנהלות מכבי כלפיו היא הפרת הסכם, ושהיא לא יכולה לכפות יחסי עובד־מעביד מאחר שמדובר בהסכם למתן שירות אישי. אלה כמובן הטענות של רייכרט מזווית הראייה שלו, והעובדות יתבררו במהלך הדיונים. במכבי ת"א סירבו להגיב לדברים.

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
בן רייכרט
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים