שתף קטע נבחר
 

3 מכל 4 הורים: המעסיק מקשה עלי בחופש הגדול

כמה מההורים חשים שחופשת הקיץ של ילדיהם פוגעת להם בעבודה? מי נפגע יותר - נשים או גברים? עד כמה המעסיקים מתחשבים בקושי ומציעים פתרונות? ומה אפשר לעשות כדי לצמצם את הקושי? צפו בדיון באולפן

כמו בכל שנה, החופש הגדול הגיע ואיתו הורים רבים חווים על בשרם למשך תקופה ארוכה של כחודשיים, את הקושי לשלב בין מקום העבודה לבין מציאת פתרונות לילדים. סקר חדש שערכה מחלקת המחקר של AllJobs שב ומראה עד כמה הבעיה חמורה, כאשר 75% מההורים מרגישים כי מקומות העבודה אינם נערכים כראוי לתקופה זו.

 

 

הסקר, שנערך בקרב 426 הורים, מעלה כי כ-51% מההורים חשים כיום כי הקריירה שלהם נפגעת בתקופת הקיץ, זאת לעומת 47% שהשיבו כך בסקר שנערך לפני כשנתיים. כמה נאלצים להמשיך ולעבוד במתכונת רגילה בתקופה זו? מה שיעור מקומות העבודה שמאפשרים להביא ילדים - והאם זה מצליח להקל על הקושי? ומי מבני הזוג באמת נושא לרוב בנטל? עינב בוימפלד, מנהלת התוכן והמחקר של החברה, הציגה באולפן ynet את הממצאים. צפו:

 

סקר: הקריירה נפגעת בחופש הגדול    (צילום: ניצן דרור וניר כהן)

סקר: הקריירה נפגעת בחופש הגדול    (צילום: ניצן דרור וניר כהן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ממצאי הסקר מעלים כי עבור 49% מהמשיבים, התמודדות מול המעסיק לגבי צמצום המשרה בתקופת הקיץ מהווה עבורם קושי גדול. בנוסף, רק 8% מצמצמים את שעות עבודתם במהלך ימי העבודה בקיץ כדי להיות יותר עם הילדים, זאת לעומת 41% שממשיכים לעבוד במתכונת רגילה. 38% אמרו שהם מנצלים את ימי החופש שברשותם, ו-13% לוקחים ימי חופשה ללא תשלום.

 (באדיבות AllJobs) (באדיבות AllJobs)
(באדיבות AllJobs)
עד כמה מקומות העבודה מתחשבים בעובדים? לא יותר מדי - הרוב המכריע של המשיבים - 75%, השיבו באמור כי מקום העבודה לא נערך בשום צורה, זאת לעומת 8% שמאפשרים יציאה מוקדמת בהמלך אוגוסט, 4% שמקיימים קייטנות לילדים, 4% שמאפשרים העסקה של ילדי העובדים ו-)% נוספים שנוקטים בפתרונות אחרים. בסך הכל, רק 12% העידו שמקום העבודה מקבל בהבנה מלאה את הבאת ילדיהם, לעומת 44% שציינו כי הבאת ילדים למקום עבודתם אינה מקובלת ושיעור דומה שהשיבו כי הם יכולים לעשות זאת אך זה לא נוח לשני הצדדים.
 (באדיבות AllJobs) (באדיבות AllJobs)
(באדיבות AllJobs)

 

"יש פה שני צדדים במשוואה", מציינת בוימפלד. "הצד של המעסיק, צריך לקחת בחשבון שלפעמים לעובד - פשוט אין ברירה. כשעובד לוקח שבועיים חופש, זה אולי נראה למעסיק המון, אבל זה בעצם אומר שהוא כן מצא פיתרון לחודש וחצי האחרים ומיצה את כל האפשרויות שיש לו. מהצד השני, היא העובד צריך לזכור שלמעסיק עדיין יש יעדים שהוא צריך לעמוד בהם ולהבין שגם הוא חווה קושי בתקופה הזו. משום כך, יש לאפשר למעסיק להיערך למצב החדש ואי אפשר "להפיל" עליו את העובדות ללא הכנה".  

 

קושי מהותי יותר לאמהות

כצפוי, מי שמתמודד יותר באופן מובהק עם הקשיים הנוגעים למקום העבודה במהלך הקיץ הן נשים, כאשר 54% מהן העידו כי הקריירה שלהן נפגעת, לעומת 42% מהגברים. סך שיעור הנשים שממשיכות לעבוד בקיץ כרגיל נמוך בהרבה לעומת הגברים - 39% לעומת 46% בהתאמה. בתוך כך, 53% מהנשים השיבו שסוגיית התמודדות מול המעסיק לגבי הצורך בצמצום המשרה מהווה עבורן קושי גדול, לעומת 38% מהגברים. בנוסף, 17% מהנשים ייקחו חופשה ללא תשלום לעומת 3% מהגברים בלבד.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בבחינת אופן חלוקת הנטל בין האמהות לאבות התברר, כי בקרב 53% מהמשיבים - רק אחד מבני הזוג הוא הנושא העיקרי בנטל ואילו השני משתדל לסייע, 32% העידו על חלוקה שווה בנטל ואילו 16% ציינו שרק אחד מבני הזוג נושא בנטל. "הנתונים האלו הם פועל יוצא של מגדר ושל מצב כלכלי", מסבירה בוימפלד. "לצערנו, בשוק העבודה של היום, מי שמביא את המשכורת המרכזית הביתה ברוב המקרים הוא הגבר, וכך הנטל של תקופת הקיץ נופל על כתפיה של בת הזוג שמביאה משכורת שנייה". 

 (באדיבות AllJobs) (באדיבות AllJobs)
(באדיבות AllJobs)

עוד עולה מהנתונים, כי 35% מההורים, דוחים בתקופה זו את הבקשות לשיפור תנאי עבודתם משום שאינם חשים בנוח לעשות זאת. גם כאן התגלה פער בין נשים לגברים, כאשר 38% מהנשים דוחות בתקופה זו בקשות, לעומת 29% מהגברים. מי שנמצאות בהליכי חיפוש עבודה, נפגעות אפילו יותר, כאשר 32% מהנשים מפחיתות את היקף החיפושים בתקופה זו, לעומת 15% מהגברים.  בסך הכל, 24% מהנשאלים מצמצמים את החיפושים ו-28% דוחים אותם באופן מוחלט.

 (באדיבות AllJobs) (באדיבות AllJobs)
(באדיבות AllJobs)

כ-45% מהנשאלים העידו ששגרת עבודתם נפגעת עקב הרגלי הבית שמשתנים בתקופה זו, למשל שעות השינה המאוחרות של הילדים המובילות לקיצור שעות השינה של ההורים. כשנשאלו מה הבעיות הקשות שאיתן הם נאלצים להתמודד בתקופת החופש הגדול, 59% הצביעו על "הקושי התקציבי" כבעיה הגדולה ביותר.

 

מה אפשר לעשות כדי לצמצם את הקושי? בומפלד מציעה להיערך לחופשת הקיץ כמו שצריך. "ההמלצה שלנו היא להתכונן אליה מראש: לחשב מבעוד מועד כמה ימי חופש תצטרכו לקחת אל מול ימי החופש שנותרו לכם, ולסדר את לוח הזמנים שלכם לתקופה הקרובה.

 

"כדאי לתאם שיחה מסודרת עם המנהל שלכם בנושא ולא לתפוס אותו על הדרך במסדרון", היא מ וסיפה. "נכון ששיחה כזו לא תמיד נעים לקיים, אך גם המעסיק צריך התראה מוקדמת ולכן חשוב להראות לו את כל התמונה. כדאי לבוא לשיחה הזו מוכנים גם עם הפיתרונות ולא רק עם הבעיות. לדוגמה, אם אתם בתפקיד ניהולי ויש עובדים תחתיכם, יש לערוך חלוקה נכונה של העבודה בתקופה הזו, ולהראות לממונה עליך – שהדברים מטופלים ונמצאים בשליטה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים