נסללת הדרך לטיסות ישירות מישראל ליפן
הסכם שנחתם בימים אלה בטוקיו בין רשויות התעופה של ישראל ויפן יאפשר בקרוב להפעיל טיסות בין המדינות, הן על ידי מובילים ישראלים והן על ידי מובילים יפנים. שר התחבורה: "בשורה של ממש"
האם בקרוב נראה טיסות ישירות סדירות בין ישראל ליפן? על פי הסכם שנחתם בשבוע שעבר בטוקיו, נדמה כי נתיב תעופה הן לחברות התעופה הישראליות והן לחברות התעופה היפניות ייפתח בקרוב.
בשבוע שעבר התקיימו בטוקיו שיחות תעופה בין ישראל ויפן ובמהלכן נחתם הסכם שיאפשר פתיחת קו תעופה סדיר בין שתי המדינות. כיום אין טיסות סדירות ליפן מלבד מספר טיסות שמופעלות כטיסות שכר, ומביאות לישראל קבוצות מאורגנות של עובדים במפעל האצות.
טיסות אלה יוצאות מאוסקה לתל אביב, ובמטוסים הריקים, בסבבים השונים, עולות קבוצות של ישראלים לטיולים מאורגנים בארץ השמש העולה.
נוסעים שטסים היום ליפן עושים זאת דרך יעד ביניים, כדוגמת הונג קונג, סיאול ויעדים אחרים.
בשיחות שהתקיימו בטוקיו השתתפו מנהל רשות התעופה האזרחית, יואל פלדשו, ואנשי משרדו ומקביליהם היפנים. הם הגיעו לסיכום שיאפשר הפעלה של עד 14 תדירויות שבועיות לכל צד. כמו כן סוכם על הסדרת מגבלות שהיו בעבר. אחת מהן איפשרה להפעיל טיסות ישירות רק בין תל אביב לאוסקה, ועכשיו למעשה הוסרה המגבלה וחברות התעופה יוכלו לטוס גם לטוקיו וערים אחרות ביפן.
ל-ynet וידיעות אחרונות נודע כי בשיחות בין הצדדים השתתפו נציגם של חברות התעופה הגדולות ביפן, JAL, ANA (ג'אפן איירליינס, אול ניפון) ואחרות,
והביעו התעניינות רבה בפתיחת קו לישראל. על פי נתונים של משרד התיירות, בשנת 2014 הגיעו לישראל כ-13 אלף תיירים ואנשי עסקים מיפן.
שר התחבורה, ישראל כץ, אישר אתמול את הפרטים ואמר כי מדובר בהסכם תעופה חדש שהוא בבחינת בשורה של ממש. "הסכם התעופה הזה מהווה המשף ישיר למדיניות שאני מתווה לפתוח את השמיים. אני מאמין שתוספת יעדים ביפן עצמה, כמו גם תוספת טיסות, תביא להגדלת מספר התיירים שיגיעו לישראל כבר בטווח הזמן הקרוב. חתימת ההסכם מהווה גם מרכיב חשוב במדיניות של הממשלה לחזק את הקשרים עם יפן," אמר.