שתף קטע נבחר

לוחם רחוב: על אלוף העולם בג'יו ג'יטסו. צפו

אחרי שזכה באליפות היבשתית והעולמית תוך כמה חודשים, רון כהן, ישראלי בן 28 מפתח תקווה שרצה להיות ג'ודוקא, לא מסתכל לאחור. הוא אינו מתלונן על היעדר הפרסום, מנסה להראות את הדרך לילדים שבאים ללמוד אצלו ומספר על ההתמודדות עם מות אימו ז"ל: "היא הייתה איתי בלב בכל תחרות". ראיון

רון כהן כבר בן 28. לא ילד. הוא תמיד אהב להיות על המזרן, אבל את הדרך למדליית זהב באליפות העולם בג'יו גי'טסו (בסגנון הנה-וואזה) התחיל בכלל בג'ודו. למרות הפופולאריות היחסית של הענף בארץ, די מהר הוא החליט שהדבר האמיתי בשבילו הוא אמנויות לחימה. כשזה כבר קרה – לא היה מישהו שיכול היה לעצור אותו.

 

ב-2014 עשה את הבלתי ייאמן והפך לאלוף עולם, לראשונה בחייו. "הייתי אנדרדוג בתחרות. טסתי אליה בלי הרבה סיכוי", הוא משחזר. "אבל נתתי בראש".

 

 

עד שהגיע להישג הבלתי נתפס הזה, שום דבר לא בא לו בקלות. הוא כמעט ולא תוקצב, כסף לטיסות לא היה. אבל כהן לא רוצה להתלונן על שום דבר. תמיד הייתה בו אהבה, והוא פשוט נתן לה לנצח בשבילו. אחרי שזה קרה, גם העזרה מבחוץ התחילה להגיע.

 

אחרי ההצלחה המטאורית הוא הסתער גם על אליפות אירופה. בגמר, שהתקיים לפני יותר מחודש, הוא גבר על אורן לוין, המבוגר ממנו בעשר שנים, בדרבי ישראלי. שנה לפני כן אימו ז"ל נפטרה. את הדאבל ההיסטורי הוא הקדיש לה. "כל התקופה האחרונה שלה בבית חולים הייתה מאוד קשה", מספר כהן.

 

כהן. חווה שנה לא פשוטה בחיים האישיים (צילום: פרטי) (צילום: פרטי)
כהן. חווה שנה לא פשוטה בחיים האישיים(צילום: פרטי)

 

"הפסדתי הרבה קרבות, הייתי מאוד לא מרוכז. לא ידעתי אם זה היה קשור לזה, אבל בדיעבד כנראה שכן. הייתה לי אפילו מחשבה לפרוש, הייתי במשבר. אח שלי אמר לי לא לוותר. מזל שהקשבתי לו. בשנה האחרונה דברים התחברו לי. אמא עזרה לי. הרגשתי את זה בלב".

 

אחיו הגדול של רון, אלון, הוא גם המאמן שלו. את הקרבות והמכות הם מביאים איתם גם לסלון ולארוחות משפחתיות, ומסתבר שזה לא מוזר כמו שזה נשמע. הוא אמנם לומד לתואר ראשון, אך גם צמד המדליות המוזהבות לא מסיטות אותו מהרצון להישאר ברמות הכי גבוהות של הג'יו'יטסו אחרי שיעבור את גיל 30. גם כשאנחנו מדברים איתו על היעדר חשיפה או פרסום.

 

"שרת הספורט לא התקשרה אחרי שזכיתי באליפות העולם", הוא אומר. "אבל ראש עיריית פתח תקווה כן. בכל מקרה, אני לא שם בשביל זה. לא נכנסתי לענף כדי שיכירו אותי ואהיה מפורסם".

 

כהן בזירה. עתיד ורוד (צילום: פרטי) (צילום: פרטי)
כהן בזירה. עתיד ורוד(צילום: פרטי)

 

ענף הג'יוג'יטסו פועל בישראל במסגרת התאחדות "אילת" לענפי הספורט התחרותיים הלא אולימפיים, שמסייעת לספורטאים במלגות, מימון טיסות לתחרויות ומחנות אימונים. נשיא ההתאחדות, אריק קפלן, יודע מה יש לו ביד: "רון הוכיח השנה יכולות מופלאות. אני משוכנע שהוא ימשיך ויהיה ספורטאי צמרת בעולם בשנים הקרובות.

 

"אני שמח שיש לנו את ההזדמנות לסייע ולתמוך בו ובספורטאים נוספים מענף הג'יו ג'יסטו, שהוא אחד מהענפים הבולטים בארץ. אנחנו ב'אילת' נמשיך לסייע להם ולשאר הספורטאים הלא אולימפיים, שמוכיחים כי ישראל יכולה להוביל גם בעולם הספורט."

 

מה המסר של כהן לדור הצעיר? באיזו שעה מתחיל יום של לוחם ג'יו גי'טסו? ולמה לא שר את "התקווה" כשעמד על הקומה הכי גבוהה בפודיום בצרפת? התשובות בכתבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים