מאות בזירת דריסת הנער: "כולנו גל בק"
הפרקליטות מסרבת לפתוח מחדש את החקירה, ו-400 איש הגיעו למקום התאונה בת"א, עשר שנים אחרי. האב עודד בק: "בטוח שיוגש כתב אישום". חברו של גל: "לא מחפשים דם, רק צדק". אתמול פורסם שבוחן המשטרה קבע שהנהגת הדורסת שיקרה
10 שנים אחרי דריסתו למוות של גל בק, הגיעו אמש (שבת) כ-400 בני אדם לעצרת תמיכה במשפחתו, על רקע החלטת הפרקליטות לא לפתוח מחדש את תיק התאונה. "כולנו גל בק", כתבו המוחים באמצעות נרות שהודלקו לזכרו של הנער. מאות המוחים התכנסו בצומת הרחובות קק"ל וחיים לבנון בצפון תל אביב, סמוך למקום שבו נדרס בק למוות. הפרשה נחשפה על ידי איילה חסון ויפעת גליק בערוץ 1.
האב עודד בק אמר ל-ynet: "מחמם את הלב באמת לראות אנשים שתומכים ובאים להביע תמיכתם. אני בטוח שמשהו יכול להשתנות. אני בטוח שבסופו של תהליך נגיע לבית משפט וכתב אישום יוגש נגד הנהגת הדורסת. זה משהו שנגע להרבה אנשים. זו לא הפגנה אלא מחאה שקטה - וכך היא תמשיך. אני מקווה שתהיה אוזן קשבת ולא נצטרך לעשות הפגנות".
בן מרקר, חברו של גל: "אנחנו רוצים שקול הזעקה יגיע למקומות הנכונים. לא הבאנו שלטים ואין נאומים. אנחנו לא מחפשים דם ונקמה, רק מחפשים צדק. אנחנו גם מבינים שמי שלא עמדה בזה לפני 10 שנים, כבר הקימה משפחה ויש לה ילדים. המשפחה והחברים רוצים בסוף דבר אחד, וזה שיהיה משפט".
בליל התאונה רכבו בק וחברו כל אחד על קטנועו וחיכו ברמזור בשדרות קק"ל לכיוון מערב, בבואם לפנות שמאלה לרחוב חיים לבנון. הנהגת הגיעה ממערב והתנגשה בגל, שעף למרחק רב. על פי תחקיר ערוץ 1 ביום שישי שעבר, עדי ראייה לתאונה סתרו את הגרסה של הנהגת שלפיה היא נכנסה לצומת באור ירוק. על פי הנטען, תיק החקירה נסגר תוך שבועות ספורים. הנהגת, בת למשפחה אמידה ומיוחסת, לא הועמדה לדין מעולם.
שלשום פורסמו ב"יומן" בערוץ הראשון גילויים חדשים בפרשה. בין היתר פורסם כי בוחן המשטרה שבדק את התאונה קבע שהנהגת הדורסת חצתה את הצומת ברמזור אדום ושיקרה בנוגע למהירות שבה נהגה. כמו כן נחשף כי בוחן המשטרה בחר לא להתייחס במסקנות שהגיש לעדותה של נהגת המונית, שגיבתה לכאורה את עדותה של הדורסת, מאחר ומיקמה את בק במקום שלא היה לפי הממצאים והעדויות. למרות זאת, בפרקליטות התעלמו מעמדת הבוחן.
בתחילת השבוע הודיעה הפרקליטות כי אין כוונה לפתוח מחדש את תיק התאונה. בפרקליטות ייחסו זאת לזמן הרב שעבר מאז המקרה והסבירו כי לא ניתן להעמיד לדין את הנהגת באשמת גרימת מוות ברשלנות בשל התיישנות העבירה.
בנוסף, טענו בפרקליטות כי הטענה של כמה עדי ראייה שהנהגת נסעה באור אדום ובק באור ירוק אינה נכונה.
במשפחתו של בק הודיעו כי יערערו על ההחלטה. במקביל פורסם בערוץ הראשון, שהתחקיר שלו לגבי הדריסה העלה לכותרות את המקרה, כי המשטרה המליצה להעמיד לדין את הנהגת, אך בפרקליטות הוחלט לסגור את התיק.
חברו של בק, יוני גלסנר, הביע זעזוע ואכזבה מהחלטת הפרקליטות בראיון השבוע לאולפן ynet. "עצם סגירת התיק לפני עשור היה המחדל הראשון", אמר גלסנר. "הפרקליטות ממשיכה באותה מגמה במקום לנסות לתקן את הטעות שעשתה בעבר".