מגה ערד נסגר, התושבים בייאוש: "עיר מתה"
התחרות, המחירים ומרכז הקניות שגרם ללקוחות לברוח לא מטרידים את התושבים כמו העובדה שעשרות יצטרפו למעגל האבטלה. "לא נשאר בעיר הזאת איפה לעבוד, מקווים שבעל הבית החדש ייקח אליו את כל העובדים". ראש העיר: שוב הפריפריה משלמת את המחיר
בסניף מגה בערד המדפים ריקים. תשעה חודשים אחרי שמפעל מגבות ערד סגר את שעריו, מוצאת העיר הדרומית את עצמה שוב מתמודדת עם גל אבטלה שנמצא בפתחה. שתי קופאיות וסדרן עדיין עובדים, אבל גם השלושה מבינים שהפור נפל. "אנחנו סוגרים בסוף השבוע, מי יודע אם נשרוד עד אז", הן אומרות בייאוש.
המכה החדשה שניחתה על ערד מביאה תושבים להכריז על מותה של העיר. "זו עיר מתה, כאן אין תעסוקה", אומר המאבטח בסניף מגה בול (You). "אין אפילו תור בקופות. נשארו כאן רק הפנסיונרים, כל הצעירים ברחו מכאן כי אין איפה לעבוד, וזה מתחיל משם". עובד אחר הוסיף: "לא אומרים לנו שום דבר. רק עושים פרצוף של חבל. ובאמת חבל".
אחרים בערד מאשימים את התחרות במצב הנוכחי. "יש פה מתחרים מצד אחד, ומצד שני אני לא יכול להאשים את מגה", אומר הלקוח אלכס צלף. "אף אחד לא יודע מה קורה, השמועות עפות מכל כיוון. לי זה עצוב כי אני קונה בעיקר פה, אבל ברגע שהקימו מרכז קניות הרבה חנויות נסגרו".
הלקוחה איריס משעל הוסיפה: "יש כוח קנייה בערד אבל אנשים מעדיפים לצאת ולקנות במרוכז מחוצה לה בטענה שהקניות זולות יותר. לפי מה שראיתי בשופרסל ובמגה אף פעם לא היה עמוס, ואני לא יודעת אם יש צורך בעוד רשת שתיפתח פה. אפשר לראות שהעסקים פה ב'צים סנטר' די נלחמים על הפרנסה, יש מעט שעובדים טוב, והמצב דומה גם בקניון. אנשים הולכים לקנות באזור המרכז או נוסעים לבאר שבע, כך שלא מפתיע שהחליטו לסגור את הסניפים".
לצד איבוד עוד מקום שבו ניתן לעשות קניות, מדאיגה יותר האבטלה שגואה בעיר. "אין הרבה מקומות עבודה בערד, ולכן אני מקווה שייפתח פה משהו אחר", אומרת תושבת העיר נעמה. "מאוד עצוב לי המצב הזה, אין לי מילים. אני מכירה את האנשים שעובדים פה ועכשיו צריך לדאוג להם. אני נכנסת לכאן ועצוב לי. אני לא יודעת מה לומר. ולגבי הקניות, נסתכל איפה שיש מבצעים ונלך לשם. כמו כולם. יש עוד כמה סופרים בעיר".
"זה כואב לי, אבל יביאו מישהו יותר זול (השם החם הוא רמי לוי)", אמרה הלקוחה עידה גרשקוביץ. "העובדים בדרך כלל עוברים לאותו בעל בית, ואני מקווה שבעל הבית החדש ייקח איתו את כל העובדים".
ראש העיר ערד ניסן בן חמו סיפר כי נעשו מאמצים להשאיר את הסניף פתוח אולם המגעים לא הבשילו. "זו שוב פעם מכה לא פשוטה, אחרי כל מה שעברנו בשנה וחצי האחרונות. אלה מקומות שמעסיקים כ-60 תושבים, אבל אמרו לנו שהסניפים לא רווחיים. שוב פעם הפריפריה משלמת את המחיר. אני יודע שאי אפשר להכריח אותם להשאיר את הסניפים פתוחים אבל לפחות ציפינו שיגלו קצת רגישות. מדובר הרי בעסק פרטי".
בן חמו ציין כי מבחינתו השארת הסניף פתוח זו ציונות לכל דבר, והוא תולה תקווה בכך שבמסגרת ההסדר יישארו סניפים פתוחים בפריפריה. "יש מגעים עם רשתות אחרות שאולי יפתחו במקומם. רמי לוי התעניין ורשת סיטונאית נוספת גילתה עניין, אבל זה לא מובטח", אומר ראש העירייה. "הפתרון המיידי הוא שהקבוצה תתעשת. אני בטוח שאם ישאירו סניף כזה, אולי יצליחו להעמיד אותו על הרגליים. לדעתי, חלק מדרישות הֶסדר החוב היה להשאיר סניפים בפריפריה. גם כך מוחלים להם על חובות אז לפחות שישלמו את חובם לחברה".
הסגירה הגדולה: 32 סניפים ברחבי הארץ
ברשימת הסניפים שייסגרו עד סוף החודש נמצאות שתי חנויות זול בשפע ותכל'ס בבני ברק וחנות זול בשפע באור יהודה, סניף מגה בעיר באבן יהודה, שני סניפי מגה בעיר באור יהודה, בזכרון יעקב, שניים בירושלים, שניים בפתח תקווה ושלושה סניפים
בקריות: מוצקין, קריית ים וביאליק. בנוסף ייסגרו החנויות העירוניות בראשון לציון ובערד.
עוד ייסגרו חנויות יו ומגה בול בבאר שבע, בקריות, בנתיבות, בחדרה, בחיפה, ביקנעם, בכרמיאל, בנצרת, בעכו, בערד, בפתח תקווה ובתל אביב ויצטרפו לחנות שכבר נסגרה באשדוד.