שתף קטע נבחר
 
צילום: Index open

לא על הלחם לבדו: אביזרים לאפייה

מירי צל דונטי טחנה, שקלה, רידדה ואפתה כדי לבחור עבורכם עשרה אביזרים שיגרמו לכם להיכנס למטבח ולהתחיל לאפות: חלק א'

אפיית לחם בבית זו חוויה נהדרת. משלושה חומרים כה פשוטים כמו קמח, מים ושמרים ניתן להפיק לחם טעים, ריחני ומשביע. כשמוסיפים לבצק חומרים נוספים כמו שמן זית וזיתים, או כשמחליפים את השמרים במחמצת - מקבלים טעמים נפלאים ומרקם שונה לגמרי.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

לאורך התהליך בחנתי אביזרים רבים שמיועדים לאפיית לחם ופיצה, לצד קמחים מיוחדים. כמו כן, אפיתי לחמים, באגטים, פיצות ופראנות בטאבון, בתנור הביתי ובאופה לחם. אחרי שעות רבות של לישה, אפייה וניסוי כלים אני ממליצה לדבוק במתכון, להשתמש בקמח המתאים ובאביזרים שיסייעו בתהליך.

  

קמחים ללחם

קמח ללחם שונה מזה של פיצה  - ללחם משתמשים בקמח קשה, ואילו קמח רך ודק משמש להכנת פיצה או פוקצ'ה; קמח שיפון או כוסמין מיועד ללחם בעל טעם ומרקם ייחודים; לחולי צליאק ישנו קמח חדש ומיוחד ללא דגנים וגלוטן, שמחליף אחד לאחד את הקמח הרגיל.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

תוך כדי ניסיונות עשיתי שימוש בסוגי קמח שונים, ומצאתי שהקמחים האיטלקיים של "פיווטי" (Pivetti) עושים את העבודה מעולה. כך למשל, מקמח דורום אפיתי לחם פריך ובעל טקסטורה מצוינת; מקמח לפיצה הכנתי פיצה, פוקצ'ה ופיתות נפלאות; ומקמח "מניטובה" (קמח קשה מחיטה אמריקאית) הכנתי מחמצת ולחמים בעלי ניחוח משכר. 

 

בנוסף, טחנתי קמח במטחנת הקמח מגרגרי שיפון, כוסמין וחיטה, שהפכו תוך זמן קצר ללחמים אדירים. באופה לחם אפיתי לחם מקמח "כרגיל" שהוא תחליף לקמח ללא גלוטן.

 

  • את סוגי הקמח האיטלקי של "פיווטי" (Pivetti) וחומרים נוספים להכנת פיצה, ניתן להשיג במעדניות ובאתר.
  • את קמח "כרגיל" ללא גלוטן של "אשבל", ניתן להשגי ברשתות השיווק ובאתר.

 

מטחנת קמח "הייוס" (Hawos) דגם "קווין" (Queen)

קמח שנטחן סמוך להכנת הבצק שומר על היתרונות הבריאותיים שלו, וישפר את טעמו וריחו של הלחם. המוצר הזה אינו הכרחי, והוא מיועד בעיקר למפונקים ולדקדקנים, אך הוא משפר את התוצאה הסופית.

 

מטחנת הקמח של "הייוס" פועלת על אבני ריחיים, וניתן לטחון בה קמח בעוביים שונים מכל גרגיר שאיננו שומני. בין היתר ניתן לטחון חיטה, שיפון כוסמין, חומוס ותירס. במסגרת ניסיונותיי, טחנתי במכונה דגנים מסוגים שונים, הכנתי מחמצת/שאור מקמח שיפון, אפיתי לחמים משיפון, קמח מלא וכוסמין.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • מחיר: 1,875 ש"ח
  • ניתן להשיג: באתר, וב-08-6845694.

 

משקל "קולור וורקס" של "קיצ'ן קראפט" (Kitchen craft)

על מנת להגדיל את הסיכוי לקבלת לחם מוצלח, חשוב לדייק במשקל החומרים. המשקל האלקטרוני של "קיצ'ן קראפט" מציג את התוצאה בגרם או באונז עד 5 ק"ג או 11 פאונד, ואין צורך לשקול כל פריט בנפרד - מניחים על המשקל קערה ומאפסים, שוקלים את אחד החומרים, מאפסים בשנית ומוסיפים חומר נוסף. וכך הלאה.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • מחיר: 179 ש"ח
  • ניתן להשיג: ברשת חנויות The Cook Store, ובאתר

 

מיקסר Mix Chef מבית "מורפי רצ'ארד" (Morphy Richards )

לישה טובה הכרחית להצלחת הכנת הלחם. במיקסר התהליך מהיר, קל ופחות מלכלך, ובנוסף - בצקים רטובים ניתן ללוש אך ורק באמצעותו.

 

המיקסר של "מורפי ריצ'ארד" חזק ויציב, וכולל קערה גדולה במיוחד (5.5 ליטר) ומכסה שקוף למניעת פיזור הקמח. למיקסר 10 מהירויות שונות, והוא משמש ללישה, ערבול, קיפול והקצפה. הוא לש היטב גם בצק קשה הכולל בתוכו יותר מקילוגרם קמח.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • מחיר: 1,290 ש"ח
  • ניתן להשיג: בחנויות לאביזרי חשמל

  

משטח רידוד "קיצ'ן קראפט" (Kitchen Craft)

משטח רחב ידיים ברוחב 60X44 ס"מ, שמסומן לאורכו ולרוחבו בס"מ ובאינץ'. במרכזו מסומנים עיגולים לפיצה ופאי. נוח ללישה ורידוד, וקל לניקוי.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • מחיר: 59.90 ש"ח
  • ניתן להשיג: ברשת חנויות The Cook Store ובאתר

 

משטח רידוד וסט של מרית וקלף לבצק "ג'וזף ג'וזף" (Joshep Joseph)

משטח סיליקון מונע החלקה ברוחב 38X58 ס"מ, מסומן בס"מ, באינץ ובעיגולים לפיצה. בתום השימוש מגלגלים לאכסון.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

סט של מרית וקלף, שני פריטים חיוניים בהכנת בצק. המרית (שפכטל) עשויה מתכת ומשמשת לאיסוף קמח ולחיתוך בצק, והקלף מגומי לניקוי שאריות הבצק מהקערה. שני הפריטים מתאחדים במגנט.

 

  • מחיר: משטח רידוד: 149.90 ש"ח, מרית וקלף: 99.99 ש"ח
  • ניתן להשיג: ברשת חנויות "הסוהו" ובאתר

 

תער לחריצת בצק של "פאטיסה" (Patisse)

חשוב לעשות חריצים על הבצק טרם כניסתו לתנור, כדי לאפשר לבצק להמשיך לתפוח בתנור החם ולמנוע את האפשרות שהוא יתבקע תוך כדי אפייה. החריצים אף מעניקים ללחם מראה אסטטי. התער שלפניכם מעוגל, דקיק וחד ביותר עם ידית אחיזה, ושלא כמו סכין מטבח - הוא חודר לבצק לח ואלסטי ולא נתקע.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • מחיר: 59 ש"ח
  • ניתן להשיג: ברשת חנויות "ארקוס קאזה" ובאתר

 

סלסלות התפחה "קיצ'ן קראפט" (Kitchen Craft)

הסלסלה משמשת להתפחת הבצק ולעיצוב הלחם. בזמן התפיחה נוצרות על הבצק טבעות ספירליות, והתוצאה: לחם מקצועי ומגרה. סלסלות ההתפחה של "קיצ'ן קראפט עשויות מעץ, ומסייעות בעיצוב ובשיפור טעמו של הלחם.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • מחיר: סלסלה אובאלית - 109 ש"ח, סלסלה עגולה - 99.90 ש"ח
  • ניתן להשיג: ברשת חנויות The Cook Store ובאתר

 

טאבון 450 מעלות

ריחות מגרים קידמו את פניי עם כניסת הבצק לטאבון. פיצה דקיקה ופריכה, בתחתית מבעבעת וריחנית, יצאה ממנו תוך 3-2 דקות. אז נכון שלא לכולנו יש מקום או כסף למוצר יקר וגדול כזה, אבל בשורה התחתונה, מי שכן מצליח לאפות בטאבון - התוצאה תהיה כזאת שלא משתווה לאף לחם או פיצה שנאפו בתנור ביתי.

 

מה הסוד? הטאבון האיטלקי הזה עשוי כולו אבן שצוברת ושומרת חום ומצופה מתכת, ופועל על גז וגזרי עץ. הוא מגיע לטמפרטורה של 450 מעלות, חום כמעט כפול מזה שבתנור הביתי. אפינו בו גם לחם שאור כפרי נהדר ופיתות תפוחות ונפלאות. בנוסף, הוא משמש גם לבישולי קדרה בשרים, דגים עוף, ירקות ואנטיפסטי.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
  

  • מחיר: מ-9,600 ש"ח
  • ניתן להשיג:  באתר

 

מטרת המדור היא להציג בפני הקוראים מגוון כלים מעניינים וייחודיים בתחום המטבח והקולינריה. למען הסר ספק, יובהר כי אף אחת מהחברות המוצגות לא משלמת תמורת הופעת מוצריה. אנחנו סוקרים רק כלים איכותיים שמשווקים על ידי חברות מוכרות, ובוחרים מתוכם את אלה שעמדו בהצלחה במבחן המעשי.

 

לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח אפשר לכתוב למייל: mirizelldonati@gmail.com

 

לכל הכתבות של מירי צל דונטי  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
לאפות בקלות ובכיף
צילום: דודו אזולאי
מומלצים