שתף קטע נבחר
 

עובדי כלבן: לכלבני משרד הביטחון נמאס מתנאי העבודה

למור כצמן, כלבן מבצעי ביחידה לגילוי חומרי נפץ, נמאס להיות מועסק באמצעות חברה קבלנית עבור משרד הביטחון. בפוסט שהעלה לפייסבוק הוא סיפר על תנאי העסקתו הירודים, שכוללים פיטורים מדי שלוש שנים. צפו בראיון שערכנו עימו באולפן ynet

לא כל עובדי הקבלן עתידים ליהנות מההסכם בין ההסתדרות לאוצר באשר לשיפור תנאי עובדי הקבלן בשירות המדינה. כך למשל הכלבנים, שמספקים שירותים למשרד הביטחון באמצעות חברות קבלן, וקובלים על תנאי העסקה ירודים, שכר נמוך והיעדר ביטחון תעסוקתי.

 

בפוסט שהעלה לאחרונה לפייסבוק מור כצמן (36), כלבן מבצעי ביחידה לגילוי חומרי נפץ, הוא סיפר כיצד הוא וחבריו מאבדים את עבודתם כל שלוש שנים - כאשר משרד הביטחון מפרסם מכרז חדש. העובדים יכולים להקלט מחדש תוך איבוד כל הוותק והזכויות שצברו. צפו בראיון שערכה איתו אלכסנדרה לוקש באולפן ynet, רגע לפני שהוא נאלץ להתייצב בלשכת התעסוקה.

צלמים: אלי מנדלבאום יוגב אטיאס ואורי דוידוביץ

צלמים: אלי מנדלבאום יוגב אטיאס ואורי דוידוביץ

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בישראל מועסקים עשרות בודדות של כלבנים בעבודות שירותי גילוי ואיתור חומר נפץ עם כלבים, דרך 3 חברות - דיאגנוס, K9 ודוג סנס. כצמן, שמתגורר עם אשתו ושלושת ילדיו במושב ארז בדרום, עובד ככלבן מבצעי בשש השנים האחרונות, אבל חושש שבקרוב יאלץ לפנות לדרך חדשה ויצטרך להתייצב בלשכת התעסוקה לראשונה בחייו. 

 

כתבות נוספות בנושא:

 

>>> רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

בראיון ל-ynet הוא מספר, כי משרד הביטחון מציע כל שלוש שנים את עובדי הכלבנות במכרז וכל חברה יכולה להגיש את הצעתה, כאשר זו שהציעה את המחיר הנמוך ביותר זוכה. מצב זה אינו מאפשר לדבריו מאפשר לחברות שזכו לשלם משכורות סבירות. "אנחנו לא ממש מאשימים את החברות החדשות כי מי שיוצר את הבעיה זו שיטת המכרזים של משרד הביטחון. הוא אומר בראיון.  

 

 

(צילום שני עופר) (באדיבות מור כצמן) (באדיבות מור כצמן)
(צילום שני עופר)

לדבריו, הזוכה במרכז האחרון, זכה בו במחיר נמוך שלא מאפשר לשלם משכורות סבירות לכלבנים. הוא קיבל אמנם הצעה להמשיך בעבודה - אבל סירב לאור השכר הנמוך שהוצע לו וכתוצאה, עתיד לאבד את עבודתו כבר בספטמבר הקרוב. 

 

"במכרז הזה נקבו במחיר כה נמוך, שלא מאפשר שכר של כלבן, אלא של עבודה מזדמנת", אמר. החברה החדשה רוצה להעסיק אותנו, אבל להפחית 3,000 שקל בממוצע מהמשכורות שלנו. אני לא מוכן לעבוד בעבודה שמסכנת חיים תמורת 5,000 שקל ברוטו". 

 

"רווחת העובדים פחות מעניינת"

בפוסט שהעלה, מפנה כצמן אצבע מאשימה למשרד הביטחון. "חברות הכלבנות הקבלניות שעומדות בתנאי הסף יכולות להגיש מועמדות למכרזים ולדרוש את התנאים הרווחיים עבורן. אבל רווחתם של העובדים, אלו שעושים את העבודה בפועל, פחות מעניינית. העבודה שלנו דורשת מסירות אין סופית שלא באה לידי ביטוי בשכר החודשי. ואם זה לא מספיק, בכל שלוש שנים, אנחנו נתונים להנהלה חדשה שמשנה את תנאי ההעסקה ומונעת מאתנו קביעות ותנאים".

 (צילום: מהאלבום הפרטי) (צילום: מהאלבום הפרטי)
(צילום: מהאלבום הפרטי)

 

"אנחנו משרתים את המדינה לא פחות מכוחות ביטחון אחרים. אבל המדינה לא מתקצבת אותנו ולא מאפשרת לנו ביטחון כלכלי עתידי", הוסיף. "הבקשה שלנו היא פשוטה. שיאריכו את המכרזים ושיאפשרו לנו לצבור וותק, כדי שנוכל לקבל את כל הזכויות המגיעות לנו כשכירים על פי חוק. ובעיקר שיפסיקו להתייחס אלינו ככוח עבודה זמין, שיהיה מוכן לעבוד בכל מחיר".

 

בשיחה עם ynet הוא מודה כי אינו "מעז לחלום" שיצליחו להשיג העסקה ישירה דרך משרד הביטחון, אבל מקווה שיצליח לבטל את המכרז הספציפי הזה ולהשיג שיפור בתנאי הכלבנים. "יצאתי למלחמה של החיים שלי", הוא אומר. "אני מקווה שנצליח לבטל את המכרז הספציפי הזה ושנזכה להגנה על התנאים שלנו, כך שלא נאבד את הוותק כל שלוש שנים".

 

מרשות המעברים במשרד הביטחון נמסר בתגובה: "העסקת כלבנים בכלל המעברים, לרבות במעבר ארז, מבוצעת באמצעות חברה חיצונית, המתמחה בהפעלת כלבים למשימות ביטחוניות ושזכתה במכרז משרד הביטחון. תנאי העסקת העובדים, נקבעים על ידי החברות הזכייניות, כאשר משרד הביטחון מקפיד ומוודא שהחברות עומדות בהוראות החוק המחייבות, ומבטיחות את תנאיהם הסוציאליים של העובדים. לאור העובדה שלא מתקיימים יחס עובד- מעביד בין משהב"ט לפונה, על טענותיו להתברר מול החברה שבה הוא מועסק".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים