שתף קטע נבחר
 

שלושה מתכוני סלט עם אורז שחור

שחור זה הלבן החדש: מיכל וקסמן מתרעננת מהחום הגדול עם שלושה מתכונים מרעננים לסלטי אורז שחור עם נקטרינות, אבטיח וגם מנגו ירוק

כשהקיץ בשיאו, כשהלחות והחום מעפילים והופכים את החוץ לבלתי נסבל, גם המטבח ממהר להתאים את עצמו למצב. זה לא שמתקבלת החלטה מודעת לעשות שינוי, הוא קורה מעצמו.

 

השאיפה לצנן, להקליל ולאוורר גם צלחות וסירים מכתיבה נוהל קיץ, שמתחזק נוכח העובדה שאין יותר מדי מועמדים בבית לארוחת אמצע היום: הנסיכה עסוקה ברכיבה על סוסים, תחביב שהפך אצלה השנה לכמיהה חסרת מעצורים. המתבגר חימצן כרבולתו, ויצא לכבוש את היער במחנה של הצופים. האיש נע ונד בארץ ובעולם לצורכי עבודתו. הסלוקית מסרבת יותר מתמיד לנטוש את הספה שמתחת למזגן, וגם אני משתדלת ככל יכולתי לחסות בצילו ולכבות את הבעירה שהפכה חלק בלתי נפרד מגופי.

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

האוורור הזה, בדמות קערות של אורז שחור יפה מראה וטוב טעם הגיע במקור, כמו הרבה דברים טובים אחרים, מרותם, חברתי היצירתית שמוכרת לכם גם כגברת טיפול בבישול. היא קראה לו אורז אסור (מה שמיד הכניס אותה לאמביציה להפוך אותו ללגמרי מותר ואפילו רצוי), אני מצאתי אותו דווקא בשם אורז שחור מלא שהוא גם אורגני.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כך או כך, אם מצוותים לו פירות, ירקות וירוקים ומשקים בהרבה מיץ לימון ושמן זית מתקבל אוכל יפה, טעים, משביע ומשמח בקלילותו ובקרירותו.

 

את האורז הזה אפשר למצוא בחנויות וברשתות הטבע, ולפעמים גם במעדניות וברשת טיב טעם. אני השתמשתי בזה, אבל גם סוגים אחרים יעבדו:

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

הנה כמה שילובים שתפסו חזק אצלנו. תרגישו חופשי לאלתר כראות עיניכם ומה שנמצא במקרר.

 

אורז שחור – מתכון בסיסי

האורז מגיע בחבילות של חצי קילו. אפשר לבשל את כל החבילה, להכין סלט מכמה שרוצים ולשמור את שאר האורז במקרר לשימוש בימים הקרובים, ואפשר מראש לבשל רק חלק מהכמות. שימו לב שכמות האורז במתכונים נמדדה אחרי בישול. משקית של חצי קילו אורז יתקבלו כ-7 כוסות של אורז מבושל.

 

המרכיבים:

500 גר' אורז שחור מלא

חופן מלח ים

מים

 

אופן ההכנה: 

  1. ממלאים סיר גדול למים כמו לפסטה ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח ומערבבים.
  2. מוסיפים אורז, ומבשלים מכוסה ברתיחה חזקה כ-30 דקות או עד שהאורז רך אבל עדיין נגיס.
  3. מסננים את האורז מהמים ושוטפים במי ברז קרים.
  4. מסננים את האורז, ומניחים לו להתייבש ולהגיע לטמפרטורת החדר.

 

סלט אורז שחור עם אבטיח

 

המרכיבים:

2 כוסות אורז שחור מבושל, בטמפרטורת החדר

1 פלח אבטיח בשל ומוצק, חתוך לקוביות גדולות (2X2 ס"מ בערך)

5-6 במיות טריות מאוד ולא מבושלות, פרוסות עבה

2 בצלים ירוקים פרוסים

1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס דק

עלים שלמים מ-4-3 גבעולי נענע

חופן עלי פטרוזיליה שלמים

50 גר' גבינת פטה או גבינה גרוזינית, מפוררת גס

מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון

שמן זית בנדיבות

מלח ים (בזהירות – גם האורז וגם הגבינה מלוחים)

 (צילום: מיכל וקסמן)

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים בעדינות את כל חומרי הסלט למעט הגבינה.
  2. מפזרים את הגבינה מעל הסלט ואוכלים מיד.

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

סלט אורז שחור עם נקטרינות

 

המרכיבים:

2 כוסות אורז שחור מבושל, בטמפרטורת החדר

1 נקטרינה מוצקה, פרוסה לפלחים דקים

1/2 בצל סגול חצוי לאורכו וחתוך לאורכו לפלחים דקים

1 מלפפון או פקוס חצוי לאורכו, וכל חצי חתוך לרוחבו לפרוסות אלכסוניות דקות

1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס דק

עלים שלמים מ-3-4 גבעולי נענע

גרידה מ-1/2 לימון

מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון

שמן זית בנדיבות

מלח ים

 

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים בעדינות את כל חומרי הסלט.

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

סלט אורז שחור עם מנגו ירוק (או בשל)

 

המרכיבים:

2 כוסות אורז שחור מבושל, בטמפרטורת החדר

1 מנגו ירוק (או בשל ומוצק) מקולף וחתוך לפלחים דקים

1/2 בצל סגול חצוי לאורכו וחתוך לאורכו לפלחים דקים

1 צ'ילי אדום פרוס דק

עלים שלמים מ- 3-4 גבעולי נענע

חופן נדיב של עלי כוסברה שלמים

2 ס"מ ג'ינג'ר טרי מקולף, פרוס וחתוך למקלות דקים

מיץ סחוט טרי וגרידה מלימון שלם

2 כפות רוטב דגים אסייתי

1 כף שמן שומשום

1 כף שמן זית

 

אופן ההכנה: 

בקערה גדולה מערבבים בעדינות את כל חומרי הסלט.

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

  • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
סלט אורז שחור עם אבטיח
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים