האם רונאל פישר הפר את תנאי מעצר הבית?
עורך הדין המואשם בפרשת השוחד הגדולה שוחרר בשבוע שעבר למעצר בבית אצל חמותו. בסוף השבוע התקבלו קריאות מהאזיק האלקטרוני שהראו כי יצא מהבית כמה פעמים. הוא זומן לשימוע והוחלט לא להענישו. עורכי דינו: היו תקלות באזיק האלקטרוני
עורך הדין רונאל פישר שוחרר רק בשבוע שעבר לאחר 74 ימים בכלא למעצר בית אצל חמותו. היום (ב') נערך לפישר, המואשם בעבירות שוחד חמורות, שימוע בשירות בתי הסוהר לאחר שנטען כי הפר את תנאי מעצר הבית.
בסוף השבוע האחרון התקבלו קריאות במוקד שעוקב אחר האזיק האלקטרוני שהוצמד לפישר במסגרת תנאי מעצר הבית והן העלו שעורך הדין יצא מטווח האיזוק בכמה מקרים.
כשעצור משוחרר למעצר בית באזיק הוא מוגבל ברדיוס הטווח של האיזוק האלקטרוני. בכל מקרה כשהוא יוצא מהטווח, המערכת מדווחת על כך לחברה שמפעילה אותו. היום זומן פישר לשימוע במשרדי השב"ס ברמלה ושם הוחלט שישוב לבית חמותו כפי שקבע בית המשפט.
עורכי דינו של פישר מסרו כי היה מדובר בתקלות באזיק האלקטרוני ולא בהפרה של תנאי המעצר. "התקלה הראשונה התגלתה שעות ספורות אחרי ההתקנה הלקויה של האזיק. מאחר שפנייתנו מיד בסמוך לתקלה שהתגלתה לא נענתה, ביקשנו לרשת במצלמות את הבית שבו נמצא פישר על חשבונו, כך שכל תנועה שלו תתועד בכל שעות היממה".
עוד נמסר כי "ביום שישי, סייר שנשלח מטעם החברה האחראית על התקנת האזיק קבע שהוא אינו מותקן כהלכה ואילו היום במסגרת בירור הנושא ולאחר שהוצגו סרטוני המצלמות, הוחלט בשב"ס כי פישר לא הפר תנאי מעצרו ולא יצא מהבית ללא רשות". עורכי הדין מוסיפים כי האחריות לנזק שנגרם לפישר מוטלת על החברה שכשלה בהתקנת האזיק.
ביום חמישי קיבל בית המשפט העליון את ערעורו של פישר וקבע כי הוא ישוחרר למעצר בית ויישא אזיק אלקטרוני. פישר שוחרר לבית חמותו אחרי שארבעה מפקחים חתמו על ערבות אישית בסך 300 אלף שקלים ושניים מבתיו, שחולטו על ידי המדינה, ישועבדו.
במסגרת ההחלטה, נאסר על פישר ליצור באופן ישיר או עקיף עם כל המעורבים או עדי התביעה. כמו כן הוצא נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ.
עוד הוחלט כי אם יחולו התפתחויות בחקירה, תוכל התביעה לפעול עם הליכי מעצר ימים או בבקשה לעיון חוזר. השופט ציין עוד כי החליט לשחרר את פישר למעצר בית אף על פי שתסקיר שירות המבחן היה שלילי. לפי התסקיר, קיים סיכון להתנהגות לא ראויה מצד פישר וכי לא ניתן לשלול סיכון לשיבוש הליכי משפט ואי עמידה בתנאי שחרור. עם זאת, העליון החליט אחרת.
עו"ד פישר נעצר לראשונה ביולי שעבר. הוא נחשד שקיבל סכומי כסף גדולים מאלון חסן, לשעבר יו"ר ועד עובדים בנמל אשדוד, ובתמורה הבטיח לסגור לו את התיק החקירה שנוהל נגדו ביחידת להב 433. באפריל השנה חלה התפתחות בעקבות פיצוח מכשיר הטלפון שלו, והוא נעצר שוב.
כתב האישום נגד פישר הוגש לבית המשפט המחוזי בירושלים לפני חודשיים. איתו הואשמו קצין המשטרה לשעבר רפ"ק ערן מלכה, פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר רות דוד ומעורבים נוספים. פישר ומלכה נאשמים בלקיחת שוחד, במתן שוחד, בקבלת נכסים שהושגו בפשע ובקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. רות דוד נאשמת אף היא בקבלת נכסים שהושגו בפשע ובשיבוש מהלכי משפט.
ביום חמישי הגישה המחלקה לחקירת שוטרים כתב אישום מתוקן נגד פישר, דוד ומלכה בגין ניסיון לשחד את מפקד אגף התנועה במשטרה, ניצב ירון בארי, וניסיון לשבש הליכים בחקירת פרשת ב.יאיר.