שתף קטע נבחר

 

דובר צה"ל: "אין גוף שפיטר כמו הצבא"

בראיון באולפן ynet, רגע לפני פרסום דו"ח לוקר, אמר תא"ל מוטי אלמוז כי חלק ממסקנות הוועדה לא ישימות: "לא ניתן לצעדים שפוגעים בביטחון המדינה להתקדם. יש שומנים בצה"ל, אבל בשם הפגיעה בהם אי אפשר לעשות צעדים כאלה"

 

דובר צה"ל בראיון: "אין גוף שפיטר כמונו"    (צלמים: אבי חי ניצן דרור)

דובר צה"ל בראיון: "אין גוף שפיטר כמונו"    (צלמים: אבי חי ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

רגע לפני פרסום דו"ח לוקר אומר דובר צה"ל במפורש: "אנחנו לא ניתן לצעדים שאנחנו חושבים שיש בהם אפשרות לפגוע בביטחון המדינה - להתקדם". דובר צה"ל מוטי אלמוז התראיין הבוקר (ג') באולפן ynet, לאחר פרסום התוכנית הרב שנתית "גדעון" ושעות לפני חשיפת הדו"ח שנגדו מתקוממים בכירי הצבא, ואמר כי חלק ממסקנות הדו"ח "אינן ישימות". לדבריו, "כל שקל בתקציב הביטחון אפשר לדעת לאן הוא הולך".

 

"אנחנו עוד לפני הדו"ח הזה עוסקים בתוכנית שצה"ל שם אתמול על השולחן, תוכנית גדעון. היא הוצגה אחרי חודשים ארוכים של חקירה של הסביבה האסטרטגית שחיה בה מדינת ישראל", אמר אלמוז על התוכנית שהציג הרמטכ"ל גדי איזנקוט. "אנחנו ערים למה שקורה בחברה ומבינים את העובדה שהחברה אומרת לנו 'תראו, זה עולה לנו הרבה מאוד, אנחנו צריכים את הכסף במקומות אחרים'. אנחנו אומרים דבר פשוט - הביטחון עולה כסף, הסביבה האסטרטגית השתנתה וצריך להתאים את צה"ל לאיומים".

 (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)

דו"ח ועדת לוקר לבחינת תקציב הביטחון שיוצג היום כולל המלצות לשינויים מרחיקי לכת במבנה צה"ל במערך כוח האדם ובחלוקה התקציבית בצבא ובמשרד הביטחון. בין השאר ממליצה הוועדה על פיטורי אלפי אנשי קבע נוספים, על ביטול פנסיית הגישור למרבית אנשי הקבע הפורשים ועל קיצור שירות החובה לגברים לשנתיים בלבד.

 

כל זאת, כך מדגישים במערכת הביטחון, אף שהשכר הממוצע בצה"ל הוא הנמוך מבין כל כוחות הביטחון, כולל שירות בתי הסוהר והמשטה, ו-25% ממשרתי הקבע מקבלים השלמת הכנסה לשכר מינימום. בנוסף, 52 אחוזים ממשרתי הקבע מרוויחים פחות מהשכר הממוצע במשק, ורק אחד מתוך עשרה יגיע לגיל פנסיה - מרביתם שירתו רוב השירות בשדה

צה"ל מול ועדת לוקר:
הפנסיה, התקציב והיקף כוח האדם - הפערים / יואב זיתון
נגיסה של עד 60% מכספי הפנסיה לעומת הצערת קצינים שתוריד את העלות. קיצור שירות החובה לשנתיים, שאותו בצבא הגדירו "מופרך ומנותק" מול פיטורי עוד אנשי קבע וצמצום המילואים והוויכוח על גובה התקציב. לקראת פרסום דו"ח ועדת לוקר, צה"ל בכוננות ספיגה. אלה נקודות המחלוקת
לכתבה המלאה
.

 

"ועדת לוקר ראויה, אבל חלק ממסקנותיה לדעתנו לא ישימות", אמר תא"ל אלמוז. כשנשאל על המשפט "יורים לצה"ל בין העיניים באמצעות הדו"ח הזה", ענה אלמוז כי "אני עומד מאחורי המשפט הזה. אני חושב שאי אפשר לשחק עם ענייני ביטחון.

  

"אין גוף במדינת ישראל שפיטר אנשים כמו שבצה"ל עשו בשנים האחרונות", הוסיף דובר צה"ל. "הצבא קם מרצונו ואמר - 'אני מפטר 5,000 אנשים, אני מוריד ארבעה אלופים במפקדת הצבא'. אי אפשר לחשוד בנו שהסוגיות החברתיות האלה לא נגד עינינו ושאנחנו לא מבינים מה זה ביטחון".

 

תא"ל אלמוז טען כי "כל מה שאנחנו רוצים זה שלא תהיה אפליה לרעת אנשי הקבע, והצעדים שמוצגים בחלק גדול מהמקומות הם צעדי אפליה. יש בדו"ח זה חלקים שאי אפשר להתקדם איתם - אי אפשר להוריד 30% מסד"כ הלוחמים של צה"ל. אנחנו מתבוננים על אויבינו ומכינים את צה"ל לאיומים הבאים שלו, וצריך לעשות את זה באחריות. אנחנו לא ניתן לצעדים שאנחנו חושבים שיש בהם אפשרות אולי לפגוע בביטחון המדינה, להתקדם".

 

"יש שומנים שאנחנו מטפלים בהם, יש בזבוזים שאנחנו עוסקים בהם", הודה אלמוז. "תראה לי עוד מערכת שאומרת אני יודעת שאצלי יש בעיות ואני מטפלת בהן. אני לא אומר שאין שומנים בצה"ל, אני רק לא חושב שבשם הטיפול בשומנים האלה צריך לבוא לעשות צעדים כאלה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים