שתף קטע נבחר

רק 5,000 ד' חסרים לפיתוח מכשיר תקשורת לחולי ALS. תעזרו?

יזמים ישראלים יצרו אבטיפוס של מכשיר זול וקל, המאפשר לחולי ניוון שרירים לתקשר בעזרת העיניים בלבד ואף להזעיק עזרה בעת הצורך. בכדי שיוכלו לשפר את הדגם ולהתחיל לשווקו במחיר שווה לכל נפש, פנו לאתר גיוס ההמונים. 5,000 דולר מפרידים בין החלום לייצר את המכשיר ליישומו

מכשיר תקשורת לחולי ALS (ניוון שרירים) באמצעות העיניים, בעלות של סמרטפון - זו המטרה של מפתחי ה-EyeControl. כדי שיוכלו לסיים את פיתוח המכשיר ולהכינו לשיווק בעוד כשנה, חסרים להם פחות מ-5,000 דולר אותם הם מגייסים בפרויקט מימון ההמונים אינדיגוגו.

 

קראו עוד על ניוון שרירים:

גל חולה ALS, פיתח מקלדת שעובדת בעזרת גלי המוח

פריצת דרך: חוקרים ישראלים הצליחו לעצור ALS

עם ניוון שרירים: יניב עושה את אמריקה

גם עם ALS (ניוון שרירים): "מצליח ליהנות מהחיים"

 

ALS היא מחלה ניוונית חשוכת מרפא, אשר פוגעת בתפקוד השרירים. החולים במחלה אינם מסוגלים לנוע ולדבר אך מחשבתם צלולה, ונהוג להגדיר את מצבם כ"כלואים בגופם".

 

בשנים האחרונות ישנם פיתוחים שונים המאפשרים לחולים לתקשר עם הסביבה באמצעים טכנולוגיים מתוחכמים, הבעיה שמרבית הפתרונות הללו יקרים מאד ולכן אינם נגישים למרבית החולים.

 

שי ראשוני עם ה-EyeControl. ניתן גם להפעיל אזעקה באת מצוקה ()
שי ראשוני עם ה-EyeControl. ניתן גם להפעיל אזעקה באת מצוקה

 

מספר יזמים ישראלים חברו לשי ראשוני, חולה ALS, ומנכ"ל עמותת "פרס לחיים" למען החולים, במטרה למצוא פתרון יעיל ונגיש במחיר שווה לכל נפש. "הבשורה שלנו היא במחיר", אומר איתי קורנברג, ממפתחי ה- EyeControl, "אנחנו לא באים לעשות כסף. העלות של המכשיר תהיה פחות משל סמרטפון כדי שכל אחד יוכל להרשות לעצמו".

 

EyeControl משתמש במצלמת אינפרא אדום המחוברת לראש באמצעות אוזנייה או משקפיים ומזהה את תנועות האישונים. המצלמה מחוברת למחשב זעיר שמתרגם את תנועות האישון לקול ולטקסט חופשי.

 

ניתן לתקשר באמצעות המחשב דרך רמקול או דרך הסמרטפון, לבחור מילים מוכנות מראש או להרכיב משפטים בדומה למקלדת סמארטפון רגילה.חידוש נוסף של המערכת, היא האפשרות של החולה להפעיל אזעקה בעת מצוקה.

 

לסרטון התדמית שלהם, גייסו חברי הקבוצה את עומרי חותם, שכבש את ליבם של צופי הטלוויזיה בסרט ששודר לאחרונה.

 

בקרוב: פיילוט בהשתתפות עשרות חולים

לדברי קורנברג, אבטיפוס של ה- EyeControl הוצג במספר אירועים, וזכה להתעניינות מרובה, וחברי הקבוצה כבר רשמו עליו פטנט בארצות הברית. בנוסף, הם הגישו בקשה לאישור הפרויקט מהמדען הראשי.

 

"מה שנשאר לנו עכשיו זה לפתח עוד אלוגריתמים, לשפר את המכשיר שיעבוד על הרבה אנשים ולפתח אפליקציות כדי שיוכלו לזרז את עבודת הכתיבה ויאפשרו לחולים לעבוד פחות קשה לצורך כך", מבהיר קורנברג, "חסרים לנו 30,000 דולר לתקציב, לכן פנינו לאתר מימון ההמונים אינדיגוגו. רוב הסכום כבר גויס וחסר לנו עוד פחות מ-5,000 דולרים".

 

קורנברג משער שבעוד כשנה המכשיר יהיה מוכן לשיווק ויתאים גם לחולים במדינות העולם השלישי ובמדינות מתפתחות. עוד טרם שיווקו לציבור הרחב, וכבר בחודשים הקרובים, יתחיל פיילוט בהשתתפות עשרות חולים בישראל, "אחוז ניכר מהחולים בארץ ישתתפו בפיילוט", מבטיח קורנברג.

 

רוצים לעזור? הכנסו לאתר אינדיגוגו

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שי ראשוני מדגים את EyeControl. המטרה לאפשר לחולי ALS לתקשר עם הסביבה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים