אין מה לאכול! משפטי החופש הגדול
גם אם בימים הראשונים היה נראה שכולם מרוצים מהחופש, בסופו של דבר כל הורה שומע את אותם משפטים מדי יום ולפעמים גם בלילה. קבלו את עשרת המובחרים
החופש הגדול הגיע, הילדים נמצאים בבית במשך שעות על גבי שעות, ואנחנו ההורים מוצאים עצמינו שומעים מהילדים שוב ושוב אותם משפטים, כמו: "אמא, תני לי כסף" או "רגע, עוד שנייה".
משפטים שמוכיחים לנו שהחופש הגדול כבר נמצא בעצומו, והניסיונות שלנו לנסות לשמור על שגרה (וגם על השפיות) בזמן הזה - לא תמיד עובדים.
אז הנה 10 המשפטים הכי נפוצים בחופש הגדול:
1. "אמא, תני לי כסף"
הילד קובע מפגש עם חברים, כזה שכולל לרוב בריכה, קניון, סרט או גלידה, ואו אז הוא נזכר בדבר הכי אלמנטרי: הוא צריך כסף. וגם אם אתם ההורים הכי מאורגנים בעולם, כאלו שעובדים בדיוק "לפי הספר", מחליטים על תקציב ודמי כיס, הרי שמהר מאד אתם מגלים שבפועל הארנק שלכם נשלף שוב ושוב ושוב.
2. "אל תדאגו לי, אני חוזרת מאוחר"
הילדה יוצאת לבילוי ומודיעה לכם שאין לכם בכלל מה לדאוג. היא רק מבלה במסיבת טבע, וההסעה היחידה שיש בחזרה הביתה היא בשעה 3:00 לפנות בוקר. בשעה המיועדת, כשהילדה לא נראית באופק, גם אם אתם ההורים הכי זורמים וקוליים בעולם, כאלו ששום דבר לא מדאיג אותם, אתם מתחילים להילחץ.
שולחים לה סמסים, מסתכלים בווטסאפ באיזו שעה היא נראתה לאחרונה, ומצלצלים אליה ללא הכרה. רק כשהיא עונה אתם נרגעים. מגלים ששוב היא שכחה לעדכן אתכם שהכל בסדר, והיא כבר בדרך הביתה. ואגב, למה אתם בכלל ערים בשעה כזאת?!.
3. "אתם מסיעים אותי, נכון?"
הם קובעים עם חברים ובכל אירוע שכזה מתארגן פול של הסעות הורים. מהר מאוד אתם מגלים שתורכם בהסעות מגיע. ולא משנה אם מדובר בהסעה לחבר שגר קרוב, בהסעה של חבורת ילדים לסרט, או בהסעה למחנה אימונים של הכדורסל, בסופו של דבר אתם מוצאים עצמכם במשך חלק ניכר מהזמן מבלים בתוך הרכב. מישהו רוצה להפעיל מונה?
לפייסבוק הורים כבר הצטרפתם? היכנסו עכשיו
4. "רגע, עוד שנייה"
הם שרועים מדי יום, כל היום מול הטלוויזיה, וכל ניסיון שלך להפעיל אותם זוכה לתגובה איטית. מעין המהום קצר ולא ברור, מבט שנזרק לכיוונך ולאחר מכן ממשיך ישירות לטלוויזיה כאילו את בכלל לא נמצאת שם. כאילו את מעין הפרעה לא ברורה ומעצבנת. ואז את באמת מתעצבנת, את עומדת מולם ואומרת להם בקול רם: "עכשיו! קומו מהספה! הגיע הזמן שתעשו משהו בבית!".
הם מסתכלים עליך במבט מרוכז, כזה שגורם לך להרגיש שאם היית מכי"ת בצבא יכולת להצליח ובגדול, וממלמלים: "בסדר, עוד רגע". וזהו. שוב הם חוזרים למסך הטלוויזיה, ואת יודעת ששוב איבדת אותם.
5. "הוא יכול לישון אצלי?"
שעת לילה מאוחרת, את כבר לבושה בפיג'מה, אומרת לעצמך שבעוד רגע את צוללת לתוך שינה עמוקה ונעימה. ואז זה מגיע. הילד מצלצל ושואל אותך: "עמית יכול לישון אצלי? בבקשה, בבקשה", וכשהוא קולט שאת מהססת הוא מוסיף: "נהיה ממש שקטים, לא תרגישי שאנחנו בכלל בבית".
10 טעויות שהורים עושים עם מתבגרים
את יודעת שמחר את צריכה לקום לעבודה אבל את שוב מוותרת לו. את אומרת לעצמך שזה חופש גדול, זה הזמן של הילדים להנות, ואם לא עכשיו, אימתי? מיותר לציין שבאותו לילה את לא ישנה. הם עושים מרתון סרטים בסלון ואחרי זה משוחחים ביניהם בצעקות (הם אגב בטוחים שהם מדברים ביניהם בשקט) עד לפנות בוקר. בבוקר את קמה לעבודה גמורה לחלוטין. מבטיחה לעצמך שבפעם הבאה את פשוט תגידי: "לא!".
6. "מה כבר צהריים? איזה קטע!"
הם קמים בשעה 13:00 בצהריים, מתמתחים ופונים ישירות לטלוויזיה. הם מופתעים בכל בוקר מחדש, שכבר צהרים, כי מבחינתם שעה 10 בבוקר. וככה היום שלהם בדיוק מתנהל. בשעה 14:00 ארוחת בוקר, מספר שעות לאחר מכן ארוחת צהריים (אם בכלל).
בשעה 11 בלילה, כשאת כבר הולכת לישון הם מנופפים לך לשלום ורק אז הם נערכים להכין את ארוחת הערב. סדר יום שלם שמתנהל כאילו את והילדים שלך חיים בשתי מדינות שונות. הם בארה"ב ואת בישראל. ותנחשי למי יותר כיף.
7. "משעמם לי"
הוא עובר מהסלון למטבח, מהמטבח למחשב. הוא מסמס לחברים והם לא עונים. הוא מזפזפ בערוצי הטלוויזיה ולא מוצא שום דבר מעניין. ואז זה מגיע: "אוף, משעמם לי". נכון שלפי כל ספרי ההדרכה אתם לא אמורים לשעשע אותו, ולא אמורים להיות צוות הווי ובידור שלו אבל שניכם יודעים שבשלב הבא של השעמום הוא יפנה לאחד האחים שלו ויציק להם ללא חשבון. עכשיו כבר לא משעמם לו. מרוצים?
8. "אין מה לאכול!"
המקרר יכול להיות עמוס בפירות, ירקות ועוד ועוד אבל ההרגשה שלהם היא תמיד שאין מה לאכול. לא ברור לי מה הם מפנטזים שיהיה מדי יום במקרר אבל זה כנראה לא הדברים שאני קונה. בפעם האחרונה שהם אמרו את המשפט הזה לקחתי את שלושתם לסופר ובררתי מה הם בדיוק רוצים.
גיל ההתבגרות: לאן נעלם הילד המתוק שלי?
המתבגר הצביע על המבורגר וציפס, המתבגרת רצתה קורנפלקס והקטנציק פשוט שם בעגלה הר של ממתקים. קניתי הכל. יומיים לאחר מכן שוב הכל נעלם, כאילו עדר של פילים ביקר אצלי בבית, ושוב שמעתי את המשפט: "אין כאן מה לאכול!". תסכול כבר אמרנו?
9. "אני לא בא אתכם, קבעתי כבר עם חברים"
אנחנו לבושים, מוכנים לצאת מהבית ואז הוא נזכר, הוא בעצם כבר קבע עם חברים, עוד שנייה באים אליו. הוא מתלונן שלא אמרנו לו בכלל שהולכים. מסתכל עלינו בתדהמה, כאילו זה דבר חדש שמדי יום שבת אנחנו הולכים לסבתא. "הם עוד רגע אצלי", הוא מודיע לנו, "מה אתם רוצים שאעשה?", ואז מגיעה ההתלבטות שלנו. מה, נגיד לו לבטל כשעוד שנייה כולם מגיעים?
10."רק את לא מרשה"
המשפט הזה תמיד יחכה לך. בכלל לא משנה אם הרשית לו ערב לפני כן לקפוץ בנג'י מההר הכי גבוה באזור. מיד כשתגידי לו "לא, אתה לא יכול", הוא ישלוף את הקלף המוכר: "לכולם מרשים, ורק אתם לא מרשים לי".
בעבר הייתי מוכיחה אותו. מראה לו שלא לכולם מרשים, שרק לחלק מרשים, שהוא לא כזה מסכן. לאט לאט אני מגלה שהכי קל זה לחזור לשיטות של אמא שלי ולהגיד לו: "ואם כולם יקפצו מהגג גם אתה תקפוץ?". נשמע ישן אבל משום מה זה תמיד עובד.
ושתהיה לכולנו המשך חופשה נעימה!
הכותבת היא מייסדת ועורכת מגזין "עשר פלוס " להורים למתבגרים ואנשי מקצוע