הוצאות בית הנשיא: 15 אלף על ביטוח אמנות
נחשפו הוצאות בית הנשיא בשנתיים האחרונות, בתקופת פרס וריבלין. 1,000 שקל עלתה תשורה למישל אובמה, תא שירותים למאבטחים בבית הפרטי של ריבלין עלה 18 אלף שקל. פרס שילם 50 אלף שקל לשמעון פרץ שתיקן את מרתף הביטחון. וכמה קיבלו הזמרת מורן מזוז, המגיש גלעד עדין והמנחה דן כנר?
שיפוץ הכניסה, הפקת אירועים, וגם תשלומים על דלקים וטלפונים: היום (ג') נחשפה רשימת ההתקשרויות של בית הנשיא עם ספקים חיצוניים לשנים 2014-2013. מהנתונים עולה כי בשנת 2013, בעת כהונת שמעון פרס, שולמו 963,100 שקל על שירותי מעטפת ביטחון לנשיא, על פי הוראת השב"כ.
הנתונים נחשפו בעקבות הבקשה שהגישה התנועה לחופש המידע לגופים ציבוריים ומשרדי ממשלה הכפופים לחוק חופש המידע.
הוצאות בית הנשיא ב-2013
הוצאות בית הנשיא ב-2014 (בתקופת פרס) הוצאות בית הנשיא ב-2014 (בתקופת ריבלין)באותה שנה שולמו 583,640 שקל לפזומט על הוצאות רכב לעובדים ומאבטחים, ו-332,530 שקל לבזק על תשתיות תקשורת וטלפונים. בין היתר ניתן לראות כי המדינה שילמה באותה שנה 485 שקל למלון "עכו ביץ'", וזאת עבור "שהות מחוץ ללשכה של הנשיא לשעבר יצחק נבון". גם אלמנות הנשיאים לשעבר זכאיות להוצאות אחזקת בית: כ-100 אלף שקל שולמו לאורה הרצוג וכ-60 אלף שקלים לראומה ויצמן.
המגיש גלעד עדין קיבל 3,025 שקלים עבור הנחיית אירוע קידום עידוד הצבעה בבחירות, ורומי נוימרק קיבלה סכום זהה תמורת הנחיית הטקס המרכזי ליום העצמאות לחיילים מצטיינים. גלית גיאת קיבלה סכום מעט גבוה יותר, 3,540 שקל, עבור "הפקת אירועים וטקסים ממלכתיים". כ-1,000 שקלים עלתה התשורה שהוענקה לנשיא ארצות הברית ברק אובמה – מדובר בסכום ששולם לאמנית אילנה גור תמורת תכשיטים שנשלחו לאשת הנשיא מישל אובמה ולבנותיה, שלא הגיעו לביקור בארץ.
ב-2014, עדיין בתקופת פרס, קיבלה חברת נגרי עובדיה 47,200 שקלים תמורת "תשתיות ושיפוץ כניסה למבנה", ועבור שירות מקיף למעליות שילמה המדינה 9,085 שקלים.
בחלק של ההוצאות שלאחר בחירת ריבלין בולט שמו של ג'ייסון אהרון פרלמן, יועץ תקשורת זרה, שקיבל 14,122 שקל. המפיק שלמה צח זכה ל-14,999 שקל עבור הפקת התוכנית האמנותית באירוע לציון גירוש היהודים מארצות ערב ומאיראן, הזמרת מורן מזוז קיבלה 1,600 שקל על הופעתה באירוע "בית-פתוח" בסוכות ולמגיש דן כנר שולמו 3,000 שקל על הנחיית אירוע "קבלת פנים לעדות הנוצריות".
התקנת מערכת אבטחה בביתו הפרטי של ראובן ריבלין עלתה כ-50 אלף שקל, ותא שירותים למאבטחים בביתו הפרטי עלה כ-18 אלף שקל. חילופי הנשיאים הביא גם צורך בחידוש הציוד, ועמודה מיוחדת מוקדשת לחידוש ריהוט וכלי בית למעון הרשמי עם חילופי הנשיאים - וילונות בד ב-1,500 שקל, שולחן וכיסאות למטבח ב-2,200 שקל, 16.5 אלף שקל לריהוט במעון הרשמי, 17 אלף שקל לחידוש מוצרי חשמל, ו-3,000 לחידוש כלי המטבח.
ב-2014, בעת כהונת הנשיא ריבלין, העביר בית הנשיא סכום של יותר מחצי מיליון שקלים לטובת "מרכז פרס לשלום" - במקרה הזה נכתב כי מדובר בהקמה ותפעול תשתיות אבטחה ותקשורת ללשכת הנשיא לשעבר שמעון פרס. עוד ניתן לראות כי סכום של 3,000 שקל שולם בבית הנשיא למלון מצודת דוד בירושלים לפגישת עבודה. 1,159 שקל שולמו עבור "מטריות שחורות" לנשיא ופמלייתו, וכמעט 15 אלף שקלים משלם הציבור רק על מנת לבטח את יצירות האמנות המוצגות במשכן הנשיא.
ב-2014 הוצאו כמעט 600 אלף שקל עבור ביצוע עבודות איטום גג המשכן, ו-50 אלף שקל על עבודות גבס ודלתות. בעת כהונתו של פרס באותה שנה שולמו 50 אלף שקל לאדם בשם שמעון פרץ עבור תשתיות מרתף ביטחון לשעת חירום.
ומה עם הביקורים? משכן הנשיא מארח בעלי תפקידים רבים מחו"ל, ולכל ביקור כזה יש תג מחיר – על קייטרינג, הפקה, תשורות וכדומה - של עשרות ולעיתים מאות אלפי שקלים. יות מ-50 אלף שקל שולמו על הפקה ואירוח טקס קבלת פנים ממלכתי לנשיא סרי לנקה. יותר מ-50 אלף שקל לטקס שולמו על קבלת פנים לנשיא רומניה, נשיא גוטאמלה ונשיא פרו (כל אחד בנפרד). עלויות אלה לא כוללות תשלום שנתי לתשתיות לאירועים וטקסים מדיניים, כולל קבלות פנים משלחות מחו"ל, שעמד על 406 אלף שקל ובנוסף 200 אלף שקל לבמות לצורך אירועים.
עו"ד עינת הורביץ, מנכ"לית התנועה לחופש המידע: "טוב עשה בית הנשיא כשהחליט לפרסם את את המידע על השנים המדוברות. אנו מצפים כי הנשיא ריבלין ימשיך ויקדם את נושא השקיפות כפי שהתחייב עם כניסתו לתפקיד וכי מידע דומה יועמד בעתיד לרשות הציבור באופן יזום".
מלשכת הנשיא לשעבר שמעון פרס נמסר בתגובה כי "בבית הנשיא המשמש כמרכז הטקסים הממלכתיים של ישראל, הייתה בזמן כהונתו של פרס עלייה משמעותית בביקורי מנהיגים ומשלחות מכל העולם וכן באירועים הפתוחים לציבור הרחב בישראל. כבר במחצית ראשונה של 2014 הגיעו לישראל נשיא סרילנקה, רומניה, פרו, גוואטמלה, קנצלרית גרמניה, ביקור האפיפיור וכן התקיים טקס חיילים מצטיינים ליום העצמאות. יודגש כי תקציב בית הנשיא משמש לתפעול כלל המחלקות ובהם 132 עובדים ומאבטחים ונועד לאפשר את קיום הטקסים הממלכתיים והמדיניים, תפעול מחלקת החנינות, מינוי שופטים, דיינים, נציגים דיפלומטים וכיו"ב לטובת אזרחי מדינת ישראל".