שתף קטע נבחר

 

ברזיל במשבר: הנשיאה רוסף בסכנת הדחה

מיתון, אי-סדרים בקמפיין ועכשיו גם עימות חזיתי עם יו"ר הבית התחתון של הקונגרס, מאיימים להביא להדחתה של דילמה רוסף ולסחוף את הכלכלה הגדולה ביותר באמריקה הלטינית לטלטלה פוליטית. סקר חדש: 63% רוצים בהדחה

דילמה רוסף אחרי ניצחונה בבחירות לכהונה שנייה, אשתקד (צילום: AP) (צילום: AP)
דילמה רוסף אחרי ניצחונה בבחירות לכהונה שנייה, אשתקד(צילום: AP)

שיעור האהדה לנשיאת ברזיל, דילמה רוסף, ממשיך לצנוח בעקבות שערוריית השחיתות שבה נקשר שמה וההאטה הכלכלית, וכעת מספר הולך וגדל של ברזילאים רוצה בהדחתה המוקדמת. כך עולה מסקר דעת קהל שמפרסם היום (ג') מכון CNT/MDA. לפי הסקר החדש 62.8% מהברזילאים רוצים בהדחתה של רוסף.

 

עוד סיפורים מרתקים - בדף הפייסבוק של ynet חדשות בעולם

 

עוד חדשות בעולם :

 

הסקר החדש קובע כי שיעור התמיכה בממשלת רוסף עומד כעת על 7.7% בלבד (לעומת 10.8% בסקר הקודם שנערך בחודש מרס) ואילו 70.9% סבורים שתפקוד הממשלה שלילי (לעומת 64.8% במרס). שיעור התומכים בהדחתה של רוסף עלה ב-3.1% מאז הסקר של מרס.

 

במצבה הפוליטי של רוסף חלה החמרה בשבוע האחרון, אחרי שיו"ר בית המחוקקים של הקונגרס הברזילאי יצא חזיתית נגד ממשלתה. הצעד הזה רק העמיק את המשבר הפוליטי בכלכלה הגדולה ביותר של אמריקה הלטינית. היו"ר אדוארדו קוניה האשים את ממשלת רוסף ואת התובע הכלכלי רודריגו ז'נוט בקשירת קשר במטרה להפליל אותו בפרשת השחיתות בחברת הנפט הממשלתית פטרוברס, שבמסגרתה הוא נחקר בגין נטילת שוחד לכאורה. קוניה אמר כי בכוונתו לקדם פרישה של מפלגת "התנועה הדמוקרטית הברזילאית" שאליה הוא שייך מהקואליציה, במהלך קונגרס המפלגה בספטמבר.

קוניה. אם מפלגתו תפרוש - אין קואליציה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
קוניה. אם מפלגתו תפרוש - אין קואליציה(צילום: EPA)

מפלגתו של קוניה היא הגדולה ביותר בברזיל, ועזיבתה את הקואליציה תנשל את רוסף ובני בריתה מהרוב שיש להם כעת בקונגרס. מפלגתו של קוניה מסרה בהודעה רשמית מטעמה כי היא מכבדת את עמדתו האישית של קוניה, אבל הבהירה כי כל החלטה מפלגתית תתקבל רק אחרי התייעצות עם שאר ראשי המפלגה.

 

בשבוע שעבר הודיע קוניה כי הוא בודק את האפשרות לקדם את הדחתה של רוסף מתפקידה כנשיאה בעקבות הטענות לאי סדרים כלכליים בקמפיין שלה. קוניה עצמו, חשוב לציין, נתפש כמתמודד פוטנציאלי בבחירות לנשיאות שייערכו ב-2018. מיד אחרי הצהרתו זו ביום שישי האחרון אמרה הנשיאה רוסף כי בדרום אמריקה אין מקום ל"הרפתקאות אנטי-דמוקרטיות". בני בריתה טענו כי כל ניסיון להביא להדחתה הוא למעשה הפיכה.

 

בחודשים האחרונים התרבו המחוקקים באופוזיציה שמובילים קריאות להדחתה של רוסף, אבל קוניה, מתוקף תפקידו כיו"ר הבית התחתון, הוא בעל התפקיד האחראי להוצאתו של תהליך הדחה לדרך. העימות בינו לבין רוסף עשוי גם להוות מכשול לכל ניסיון חקיקה ממשלתי ולסבך את מאמצי הממשלה להניע את כלכלי הכלכלה הברזילאית.

 

הקרע בין קוניה לקואליציה של רוסף נוצר בעקבות עדותו של הלוביסט ז'וליו קמארגו שטען כי קוניה לקח שוחד של חמישה מיליון דולר מחוזי קידוח. קוניה דחה

את הטענות וטען כי על קמארגו הופעל לחץ לשנות את גירסתו המקורית.

 

קוניה ורוסף מעולם לא היו ידידים, אולם הוא שיתף איתה לעתים קרובות כשעל הפרק עמדו חוקים חשובים, ולמרות חוסר הפופולריות שלה בציבור הוא התנגד לקריאות שהושמעו מוקדם יותר להדיח אותה. היחסים ביניהם הידרדרו מאז חודש מרס, כששמו של קוניה הופיעה ברשימה של עשרות מחוקקים שנמצאים תחת חקירה בגין קבלת שוחד לכאורה מחוזים של חברת פטרוברס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
איום ממשי. דילמה רוסף
צילום: EPA
מומלצים