שתף קטע נבחר

 

גרמנים נגד גרמנים: גל התקפות על פליטים

אש, הצתות, יריות: מספר שיא של תקיפות נגד מהגרים בגרמניה - פי שניים מבכל השנה שעברה - מביא חלק מהגרמנים לחשבון נפש. 450 אלף מהגרים נוספים יגיעו השנה, האם זה הזמן לעצור את הזרם? 50% מהגרמנים בטוחים: ממש לא

מהגרים בגרמניה. התקפה כמעט כל יום (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
מהגרים בגרמניה. התקפה כמעט כל יום(צילום: gettyimages)

בגרמניה לא עבר השנה בקושי יום בלי התקפה על מקלט לפליטים. כך עולה מנתונים שמתפרסמים כעת, ומלמדים על הקשיים של גרמניה להתמודד עם מספר השיא של המהגרים המגיעים לתחומיה בהימלטם ממלחמות וסכסוכים במדינות אחרות.

 

עוד סיפורים מרתקים - בדף הפייסבוק של ynet חדשות בעולם

 

עוד חדשות בעולם :

 

150 מקרי הצתה או התקפות אחרות נרשמו בששת החודשים הראשונים של שנת 2015 לבדם, ובהם נהרסו או נפגעו מוסדות לקליטת 450 אלף מבקשי המקלט הצפויים להגיע לגרמניה השנה. ההתקפות פגעו בעיני רבים בתדמיתה של גרמניה, שעשתה מאמצים רבים כל כך להשכיח את עברה הנאצי. הן יצרו גם מתיחות בין גרמנים שמתנגדים לשטף המהגרים לגרמנים המבקשים לסייע להם.

מרכז קליטה לפליטים (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
מרכז קליטה לפליטים(צילום: gettyimages)

מיטות שדה במרכז קליטה בנירנברג (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מיטות שדה במרכז קליטה בנירנברג(צילום: EPA)

"אני חש בושה על שנאת הזרים שיש ברחובות גרמניה", אמר ביום חמישי שר המשפטים הגרמני הייקו מאס אחרי שמשרד הפנים דיווח כי מספר ההתקפות על מקלטי פליטים כמעט הוכפל בשנה האחרונה לעומת מספרן בשנה שעברה.

 

ביום שבת לפנות בוקר העלו באש מציתים מקלט לפליטים ברמשינגן שבדרום-מערב גרמניה וגרמו נזק שנאמד ב-70 אלף אירו, שעות אחדות לפני שתוקפים אחרים ירו לעבר חלונות של מקלט בעיירה בוהלן שליד לייפציג, במזרח גרמניה. בעיר וורה שבוואריה הועלה באש בשבוע שעבר מקלט ריק מאדם, וצלבי קרס צוירו על הקיר. התקפות דומות התרחשו בערים פרייטל, מייסן וטרויגליץ - וכתוצאה מהן לא התאפשרה כניסת פליטים למקלטים שנועדו לקלוט אותם. בעיר רוסטוק שבצפון-מזרח גרמניה נאלצה שלשום המשטרה להשתמש בגז מדמיע כדי להדוף אנשים מהימים הקיצוני שתקפו קבוצת פליטים מאלבניה וממצרים במהלך פסטיבל.

 

שר המשפטים מאס אמר לעיתון "בילד" שלצד "החששות והפחדים הבלתי רציונאליים" שמופנים נגד הפליטים בגרמניה, הוא נתקל גם בחמלה אדירה שמפגינים רבים למצוקתם של הפליטים. סקר שפורסם באפריל הראה ש-50% מהגרמנים רוצים שארצם תקלוט פליטים רבים עוד יותר.

אוהלים למהגרים באייזנהואטנשטאדט (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אוהלים למהגרים באייזנהואטנשטאדט(צילום: EPA)

גרמניה התמודדה עם אלימות על רקע גזעני במשך כמה שנים במהלך הטלטלה הכלכלית אחרי איחוד גרמניה ב-1990. כ-186 זרים נהרגו שם אז. באותן שנים, כמו עכשיו, מבקרים תקפו את הממשלה בטענה שהיא אינה פועלת באופן מהיר ונחרץ מספיק נגד האלימות וטענו כי היא מעודדת באופן לא ישיר את ההתקפות, על ידי כך שהיא אינה מגיבה או יתרה מכך - משמיעה הערות פופוליסטיות נגן אזרחים זרים המנצלים את מדיניות ההגירה הגרמנית.

 

"לממשלה אין אסטרטגיה קוהרנטית וחלק מהפוליטיקאים, במיוחד בימין, מחמירים את המצב עם הערות ופעולות הסתה", אמר האג'ו פונקה, מומחה למדעי המדינה מהאוניברסיטה החופשית של ברלין.

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

ראש ממשלת מדינת בוואריה הרסט סיהופר ומפלגת האיחוד הנוצרי-סוציאליסטי, מפלגה-אחות של מפלגת הנוצרים הדמוקרטים של הקנצלרית אנגלה מרקל, קראו השבוע לגירוש מהיר של מהגרים ממדינות הבלקן שאינן מסוכנות עוד עד כדי כך שגרמניה צריכה לתת מקלט לאזרחיהן.

 

"הרעיונות הפופוליסטיים של הימין מתפשטים כמו אש בשדה קוצים באיחוד הנוצרי הסוציאליסטי, וזה מסוכן מאוד", אומר פונקה ומציין שההתקפות הקטלניות נגד זרים בשנות ה-90 באו בדרך כלל בעקבות דברים פרובוקטיביים שהשמיעו פוליטיקאים המתנגדים להגירה.


 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

200 אלף פליטים הגיעו לגרמניה אשתקד, ומספר המגיעים השנה צפוי להיות יותר מכפול. מבין 85,394 המהגרים שהגיעו ברבעון הראשון לבדו, הרוב הגיעו

מקוסובו, סוריה, סרביה, אלבניה, עיראק ואפגניסטן. באזורים עניים של גרמניה יש חשש שהפליטים יגבירו את התחרות על משאבים של המדינה. באזורים עשירים יותר יש חשש מפני ירידה של ערך הנכסים או עלייה בפשיעה, מה שמעורר גם שם מחאות והתנגדות להקמתם של מקלטים חדשים למהגרים.

 

בנאום שנשא לאחרונה בברלין גינה נשיא גרמניה יואכים גאוק בחריפות יוצאת דופן את ההתקפות נגד מהגרים: "ההתקפות המתועבות האלה על מקלטי פליטים בלתי נסבלות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
שר המשפטים מתנחם: "יש גם המון אמפתיה"
צילום: EPA
מומלצים