5 שיטות להכנת שניצל בריא יותר
לקחנו את המאכל האהוב על הילדים וניסינו גרסאות בריאות יותר ולא פחות טעימות. למרות שבהתחלה היינו סקפטים, הדור הצעיר אהב את התוצאה. צפו בדרכי ההכנה וטיפים לשדרוג השניצל
בשיתוף עוף טוב
להורים רבים יש חששות שאם הם יכינו דברים בריאים, הילדים לא ירצו לאכול. לפעמים הדברים הבריאים לא ממש מורגשים ואף משפרים את הטעם, והרבה פעמים זה פשוט עניין של הרגל ושווה לנסות כמה פעמים ולתת להם להתנסות בטעמים חדשים.
מתכונים מוצלחים:
לקחנו את השניצל - המאכל האהוב על הילדים - וניסינו חמש גרסאות בריאות יותר. לפני שאתם אומרים "אין סיכוי שהילד שלי יאכל את זה", חשוב לנו להדגיש שכל הגרסאות נוסו על ידי ילדים וזכו להצלחה:
אפשרויות הכנה:
1. לכתוש 4 שיני שום ולהוסיף לבלילה של הביצה. מומלץ גם להוסיף חצי לימון סחוט. לציפוי פירורי לחם יש להוסיף 1 כפית פפריקה וחצי כפית כמון.
2. להשתמש בפרורי לחם אורגניים מקמח מלא (אפשר לקנות בחנויות טבע) ולהוסיף להם שומשום וזרעי צ'יה. כמובן שאפשר לשדרג גם את השומשום ולקנות שומשום מלא.
הטריקים במטבח של האמהות העסוקות
3. בלילת ביצה עם חרדל דיז'ון ואחר כך להוסיף לפרורי הלחם שיבולת שועל. זה יוצא קראנצ'י ומיוחד.
4. לשים את חזה העוף בקמח מלא, אח"כ בבלילת ביצה עם סויה ואח"כ פרורי לחם. להוסיף לפרורי לחם קצת קינואה (לא מבושלת).
5. בבלילת הביצים שמים כפית חרדל, מעט כמון ומעט פפריקה, מלח, פלפל ו-3-4 גבעולים קצוצים של תימין או רוזמרין, להעביר לפירורי לחם ולטיגון.
6 טיפים חשובים:
- שניצל הכי טעים כשהוא חם, ממש רגע אחרי שמוציאים אותו מהמחבת. כדאי להכין את הבלילה מראש ולטגן רגע לפני שאוכלים, אם אפשרי.
- לשדרוג בריאותי - אפשר להחליף את הטיגון באפייה בתנור. לא בדיוק אותו טעם אבל שווה לנסות.
- כדאי לקנות עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה וללא תוספת הורמונים.
- לעובי השניצל יש חשיבות בטעם. בדקו עם הילדים מה הם מעדיפים ולפי ההחלטה תדאגו לטגן על האש בזמן הנדרש – שניצל עבה צריך להיות יותר זמן על האש משניצל דק.
- לשם הגיוון אפשר לחתוך את חזה העוף לצורות שונות – רצועות ארוכות, שניצלים גדולים/קטנים או כל העולה על דעתכם.
- כמובן לא לשכוח נייר סופג.
בתיאבון!