שתף קטע נבחר
 

פשוט ובריא: מזונות על בתזונות ילדים

אפשר לשלב בתזונה של הילדים ספירולינה, גוג'י ברי וזרעי צ'יה על ידי יצירתיות ומעט מחשבה. למה כל כך חשוב לשלב מזונות על בתזונה? ואיך עושים את זה בצורה עדינה וכמעט בלתי מורגשת?

בריאות בצלחת: אחת הדאגות שיש להורים בתחום התזונה של ילדיהם היא שהילדים יקבלו את כל הערכים התזונתיים להם הם זקוקים ושלא יהיה להם חוסר שיפגע בגדילתם ובהתפתחותם התקינה.

 

רוב ההורים מתמודדים עם ילדים שהמגוון הקולינארי שלהם מצומצם: לא אוהבים ירקות, לא מוכנים לטעום קטניות ועל בשר אין בכלל מה לדבר (חוץ משניצל כמובן), ובכך בהכרח נוצר פער בין הערכים התזונתיים להם זקוק הילד ובין מה שהוא מקבל בפועל.

 

עוד בענייני בריאות ילדים:

העיקר שיאכל? טעויות של הורים בתזונת תינוקות

עוברים למזון מוצק: תשעה טיפים חשובים

4 הרגלי התזונה שהכי חשוב שתלמדו את ילדיכם

 

אז מה עושים? איך משלימים לילדים את החוסרים שיכולים להיגרם עקב תזונה מצומצמת? סופר פוד, או בשמם העברי: מזונות על. אלו הם מזונות שמכילים ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו חיוניות, חלבונים, שומנים "טובים", אנזימים, קו-אנזימים ואנטיאוקסידנטים (נוגדי חימצון) בכמות גדולה ומרוכזת הרבה יותר מאשר בכל המזונות האחרים.

 

לשלב בדרך יצירתית ומגוונת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לשלב בדרך יצירתית ומגוונת(צילום: shutterstock)

הסופר פוד יחזקו לילדינו את המערכת החיסונית, יעניקו להם מרץ ואנרגטיות, יתרמו לחידוד החשיבה וכל זה בלי להשאיר עקבות של שומן טראנס או ריסוסים למיניהם. מי הם הסופר פוד ואיך אפשר לשלבם במזון ילדינו? חשוב שנמצא דרכים יצירתיות לשלב את הסופר פוד בתזונה המשפחתית על מנת לגרום לילדים לצרוך אותם:

 

ספירולינה

זהו שמה של אצה כחולה ירוקה שגדלה באגמים ובנהרות של מים מתוקים. קוראים לה כך כיוון שצורתה כגדילים ספירליים. אצות הספירולינה חזקות, שורדות ושומרות על ערכן התזונתי גם בחשיפה לטמפרטורה גבוהה למשל בזמן הובלה ועיבוד.

 

אצה זו מהווה מקור מושלם לחלבון מלא לכן מוכרת גם בשם "מלכת החלבונים". תכולת החלבון שלה היא פי 3.5 יותר מבשר, היא עשירה בברזל ובונה דם באותה רמה של בשר אדום.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

איך לשלב בתפריט של הילדים? מוסיפים כפית שטוחה (30 גרם) של אבקת ספירולינה לשייק פירות שהילדים אוהבים. חשוב שהילדים יבחרו את הפירות האהובים עליהם כך שטעם הספירולינה לא יהיה דומיננטי מול טעם הפירות.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

גוג'י ברי

תותי הגוג'י הם למעשה פרי אדמדם קטן כגודל אוכמנייה הגדל על שיח במזרח אסיה-סין-טיבט. טעמו מזכיר שילוב של תותים וצימוקים. הם מסייעים להגברה של הורמון הגדילה בגוף.

 

הורמון זה אחראי לגדילה תקינה בגילאים מוקדמים של ההתפתחות (0-18), להקטנת מסת השומן, שמירה על מסת שריר, שיפור תפקודו של שריר הלב ופעילותו של המוח. בנוסף, הורמון הגדילה שומר על ההתפתחות הרצויה והתקינה של שלד האדם, של הרקמות ושל האיברים בגוף.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

איך לשלב בתפריט של הילדים? מוסיפים כפית של התותים המיובשים לתוך מנת המעדן של הילד, אפשר להתחיל מכמות קטנה מאד וכל פעם להוסיף. מומלץ מעדן סויה.

 

זרעי צ'יה

זרעים קטנים ושחורים שמקורם בצמח הסלביה היספניקה, סוג של מנטה, שגדל בעיקר בדרום אמריקה. צ'יה, בשפת שבט המאיה, זה כוח והם באמת מקור לאנרגיה זמינה. כשהזרעים הללו באים במגע עם מים הם הופכים לג'ל כעבור כמה דקות בזכות כמות הסיבים הגדולה שבהם. הג'ל מתרחב בקיבה וגורם לתחושת שובע – דבר העוזר להילחם בתופעת ההשמנה בקרב ילדים.

 

 (צילום: גבי מנשה) (צילום: גבי מנשה)
(צילום: גבי מנשה)

איך לשלב בתפריט של הילדים? ניתן להוסיף כף של זרעי צ'יאה לתוך קערת הקורנפלקס עם החלב, עדיף חלב שקדים.

 

קייל

ירק עם עלים ירוקים שנראה כמו חסה אך למעשה הוא ממשפחת הכרוב. "כרוב על" מכנים אותו בגלל הכמות הגבוהה של ערכיו התזונתיים: מסייע בהורדת כולסטרול, בטיפול בדלקות שונות בגוף, מומלץ לבריאות העור, שיניים, שיער, ציפורניים ובמניעת סרטן. טעמו מזכיר את טעם הכרוב והברוקולי עם מעט מרירות של העלים.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

איך לשלב בתפריט של הילדים? קוצצים את הקייל ומוסיפים חתיכות קטנות לסלט הירקות הצבעוני.

 

שמן קוקוס בכבישה קרה

נמכר בצנצנת. כשהוא במצב צבירה מוצק (בטמפ' שהיא מתחת ל-24 מעלות) צבעו לבן וכשהוא במצב צבירה נוזל (בטמפרטורה שהיא מעל ל-24 מעלות) צבעו צלול.

 

הוא נגד כולסטרול, הוא מחזק את המערכת החיסונית, מאזן את רמת הסוכר בדם ובכך מסייע בוויסות מחלת הסוכרת, מגביר את קצב חילוף החומרים בגוף ובכך מסייע לירידה במשקל, מגן על השיניים מפני עששת ועוזר לשיפור הזיכרון.

 

איך לשלב בתפריט של הילדים? ניתן למרוח אותו על הלחם (כתחליף לחמאה), בקינוחים וכשרוצים לטגן קלות במחבת.

 

רויטל אדמוני, בעלת מרכז "דרך החושים" ומחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" בעבור קרן קרב של משרד החינוך, וענת דלאל היא נטורופתית







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ויטמינים בכמות גדולה ומרוכזת
צילום: shutterstock
מומלצים