שתף קטע נבחר
 
צילום: יובל חן

השחקנית רמה מסינגר הלכה לעולמה

שחקנית התיאטרון הקולנוע והטלוויזיה רמה מסינגר הלכה לעולמה בגיל 46 לאחר מאבק במחלת הסרטן. היא נודעה ביכולות הווקליות שלה איתם הפליאה בין היתר בתפקידיה ב"פיאף", "אירמה לה דוס", ו"אילוף הסוררת". "פרשה קשת של צבעים בכל מקום אליו הגיעה, ולא הפסיקה לחייך"

השחקנית, הזמרת והמדבבת רמה מסינגר הלכה היום (ג') לעולמה בגיל 46, לאחר מאבק במחלה הסרטן. היא נפטרה בבית החולים איכילוב בתל אביב, כשמשפחתה לצדה.

 

בחודש שעבר אושפזה מסינגר בבית החולים כשהיא במצב קשה במחלקה לטיפול נמרץ. מצבה השתפר מאוחר יותר והיא הועברה מהמחלקה כשכל העת בני משפחתה שהו לצדה ברגעיה האחרונים.

 

 

רמה מסינגר מתוך "סוביניר" (צילום: דניאל קמינסקי) (צילום: דניאל קמינסקי)
רמה מסינגר מתוך "סוביניר"

עם היוודע דבר מותה, אמרה ל-ynet מנהלת תיאטרון בית לסין ציפי פינס: "זה בלתי נתפס. רק לפני חודשיים היא עוד שיחקה אצלנו בהצגה "עקר בית". נודע לי ממנה שהמחלה חזרה ואמרתי לה: 'תשחקי, עד שתגידי לי שאת כבר לא יכולה יותר'. כך היה. היא באה ואמרה שהרופא אסר עליה להמשיך לשחק. היא אמרה שהיא זקוקה לפסק זמן. אני מניחה שהיא ידעה שלא תחזור. הלב נשבר. רמה היתה תלמידה שלי בבית צבי. ליוויתי אותה לכל אורך הדרך. כולם הכירו אותה כקומיקאית אבל רק אחרי ששיחקה אצלנו בהצגה 'קול קטן', גילו שהיא בעצם זמרת. רמה היתה שחקנית נהדרת ובנאדם נפלא. היא היתה אשה אופטימית וקיוותה שהכל יסתיים אחרת. לפני יומיים נפרדתי ממנה והיא כבר לא היתה בהכרה. זה פשוט לא צודק".

 

מסינגר נולדה ב-1968 ברמת אפעל והחלה את דרכה האמנותית ב"תיכון תלמה ילין לאמנויות הבמה". בצה"ל שירתה ב"להקת פיקוד דרום" ולאחר שחרורה מהצבא למדה בבית הספר למשחק "בית צבי". היא נודעה כשחקנית תיאטרון, קולנוע וטלוויזיה והתפרסמה בעיקר בתפקידיה בהפקות התיאטרון: "כנר על הגג", ו"משרתם של שני אדונים" (הבימה), "פיאף", "רק אתמול נולדה", "עקר בית" ו"קול קטן" (בית ליסין), עליה זכתה בפרס התיאטרון הישראלי בקטגוריית שחקנית השנה - "אמדאוס", ו"אילוף הסוררת" (תיאטרון חיפה), ו"סוביניר" (תיאטרון באר שבע) עליה זכתה בפרס התיאטרון הישראלי עבור שחקנית ראשית. בנוסף הופיעה בהצגת הבידור "המופע של טל ורמה", ובמחזמר "צלילי המוזיקה".

 

מסינגר שרה את "שם מעבר לקשת"

השחקנית שרית וינו אלעד, מחבריה הקרובים של מסינגר, שהתה לצידה של מסינגר בבית החולים וסיפרה: "אני מודה על כך שזכיתי להיפרד ממנה. אין מה לומר מעבר לכך שזכינו בגדול והפסדנו בענק. זה לא היה לפי התוכנית. רמה היתה אדם אופטימי מעבר לכל הגיון ומכיל ומלא אהבה וסובלנות וסבלנות. גם מול המחלה היא לא נתנה לזה אף פעם לנהל אותה בשום דרך. זו היתה הסיבה שבחרה שלא לספר על כך שהיא חולה, כדי לא להיות מוגדרת דרך זה. היא לא רצתה שהחיים שלה יעברו דרך הפריזמה של זה. רמה עבדה עד לפני חודש. זו היתה אהבתה וזה מה שעשתה עד שכבר אי אפשר היה".

 

"איפה מתחילים בכלל? אני לא יודע", אמר הבמאי משה קפטן, שביים את מסינגר בהצגה "כנר על הגג" ובמחזמר "צלילי המוזיקה", וניהל אמנותית את טקס הדלקת המשואות בהר הרצל אותו הנחתה לפני חודשים ספורים. "רמה היתה לא רק שחקנית שעבדתי איתה אלא חברה. אני חושב על שיחה שניהלנו לפני כמה שנים כשהצעתי לה לשחק בתפקיד השדכנית בהצגה 'כנר על הגג'. היא לא נורא רצתה בו בהתחלה, חשבה שזה תפקיד קטן מדי, אבל בשיחה היה ביננו כזה קליק שהבנו שנינו שביחד נהפוך את זה למשהו שלא ישכחו וזה מה שהיא עשתה. היא גנבה את ההצגה בעיצוב הדמות. היא הביאה הומור, כאב, בדידות, שמחה וזה אולי מה שמאפיין הכי טוב את מי שהיא - קשת של צבעים שהיא פורשת בכל מקום שאליו היא מגיעה.

 

רמה מסינגר ב"פרפר נחמד"    (באדיבות עמוד היוטיוב של חינוכית 23)

רמה מסינגר ב"פרפר נחמד"    (באדיבות עמוד היוטיוב של חינוכית 23)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

רמה היתה שחקנית שאהבה כל דקה בחדר החזרות וכל דקה על הבמה. בניגוד להרבה אחרים, שומדבר לא היה קשה בשבילה. היא תמיד הזכירה לכולנו שהמקצוע הזה בחר בנו ושזו פריבילגיה אדירה להיות חלק מהדבר הזה שנקרא תיאטרון. רמה לא הפסיקה לחייך".

 

לצד הקריירה הבימתית שלה, השתתפה מסינגר בלא מעט הפקות טלוויזיה, בינהן הנחתה את "שובו של השריף", ואת "זו ילדותי" בטלוויזיה החינוכית, ואת השעשועון "מלכת הלבבות" בערוץ "ויוה". היא שיחקה בסדרות הטלוויזיה הקומיות "צה"ל 1" ו"ספי", השתתפה ב"זהו זה" ובסדרות ילדים רבות, ביניהן "האיגלו של טרלה", "הלב של עמליה", "אליפים" ו"כוכב הצפון".

יכולת ווקלית לצד כישורי משחק והומור. מסינגר ()
יכולת ווקלית לצד כישורי משחק והומור. מסינגר

לאורך השנים פלרטטה מסינגר גם עם עולם המוזיקה, הופיעה בערבים משותפים עם תזמורות שונות בהן הסימפונית הישראלית ראשון לציון בקונצרט שנסונים, התזמורת הקאמרית הקיבוצית בהפקה מיוחדת לפסטיבל ישראל ותזמורת רשות השידור. היא השתתפה בשירה ומשחק בקלטת הילדים "מחסן השטוזים של דתיה" של דתיה בן דור. לפני כשנתיים הוציאה אלבום בכורה, פרי שיתוף פעולה עם בעלה ואבי ילדיה, המוזיקאי אריק אביגדור שמשמש כמנהל מחלקת הסאונד והוידיאו בתיאטרון הבימה.

 

את השירים באלבום שנושא את שמה היא כתבה, את המוזיקה הוא הלחין. "זה חלום של שנים שהפך למציאות", אמרה במהלך ההקלטות. "באלבום הזה אני חושפת את עצמי באופן שמעולם לא עשיתי קודם. אחרי כל התפקידים ששיחקתי, אני מגלמת כאן את תפקיד חיי כשאני מביאה את עצמי נטו בלי תפאורה או תלבושות". בני הזוג עבדו במקביל גם על אלבום שירי ילדים שכתבו אך נשאר במגרה.

 

רמה מסינגר בדואט עם דניאל סלומון "טוב כזה"

רמה מסינגר בדואט עם דניאל סלומון "טוב כזה"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

קולה הייחודי וכישרונה כחקיינית פתח לה צוהר גם אל קריירה עשירה בדיבוב של סרטי אנימציה רבים ולמעשה לקחה חלק במרבית שוברי הקופות שהציגו בישראל. בין תפקידיה המזוהים - הנסיכה יסמין בסדרת סרטי אלאדין של וולט דיסני; אריאל בסרט ההמשך של "בת הים הקטנה", רוזי בסרט "באג לייף", ואמא של אנדי בסדרת סרטי "צעצוע של סיפור" של פיקסאר. דמויות שונות שיחקה גם בסרטים "שרק 2", "מוצאים את נמו", "מרד החיות", "כלבים נגד חתולים".

 

רמה מסינגר הותירה אחריה בעל ושלושה ילדים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים