אדם סנדלר: "מזדהה עם ישראל במאה אחוז"
אין הרבה אנשים בהוליווד שמביעים תמיכה בלתי מסויגת בנו הישראלים כמו הקומיקאי אדם סנדלר, והוא חוזר ומדגיש אותה בראיון לקראת יציאת סרטו החדש "פיקסלים". חברו קווין ג'יימס שמגלם את הנשיא האמריקני מציע תוכנית לשלום במזרח התיכון: "הייתי מתחיל בסייסטה כללית לשלוש שעות"
זוכרים את החיזרים מספייס אינביידרז, מרבה הרגליים מסנטיפיד, ואת הגורילה מדונקי קונג? זוכרים את פקמן, ואת המבנים המעופפים מטטריס? ובכן משחקי הארקייד של האייטיז הם הכוכבים האמיתיים של הסרט "פיקסלים". אבל לצד הדמויות הממוחשבות שנוצרו כאפקטים מיוחדים, יש בקומדיית המדע בדיוני החביבה גם שחקנים בשר ודם, ובהם כמה מוכרים ואהובים במיוחד: אדם סנדלר, קווין ג'יימס, ג'וש גאד, מישל מוינהאן וכמובן פיטר דינקלג', טיריון לניסטר בשבילכם.
הסרט של הבמאי כריס קולומבוס, שעולה היום (ה') לאקרנים בישראל, מעמת את השחקנים בני האנוש עם הדמויות המפוקסלות, וניכר כי שני המחנות נאבקים ביניהם על המסך גם על לבם של הצופים. "פקמן עדיין מאוד פופולרי, וכל דור אוהב אותו", אומר סנדלר בראיון מיוחד ל-ynet, "בסוף כל הקרנה של הסרט, כשבדקנו את ממד הפופולריות שלנו בקהל, גילינו שאנחנו היינו לא רעים, אבל פקמן הוא מאה אחוז". וקווין ג'יימס מצהיר: "זו הסיבה שאני אעשה את הסרט הבא שלי עם פקמן".
ב"פיקסלים", שהוא פיתוח מושקע לסרטון קונספט קצר של האנימטור הצרפתי פטריק ז'אן, סנדלר, ג'יימס והאחרים מתייצבים בחזית מלחמת ההישרדות של האנושות מול... משחקי הארקייד של פעם. אם אתם זקוקים להצדקה עלילתית למפגש הבלתי מתקבל על הדעת הזה, אז על פי סיפור הרקע של הסרט, שדר שנשלח אי אז לחלל החיצון כדי ליצור קשר עם צורות חיים שנמצאות שם איפשהו. הכל טוב ויפה, אלא שבתוך השדר שולבו גם משחקי המחשב הקדומים, והחיזרים שקלטו אותו ראו בהם איום. כדי להקדים עכבר לג'ויסטיק, הם יוצאים למתקפת פתע.
המתקפה מגיעה בדמות פקמן, דונקי קונג ושאר הדמויות מהמשחקים הנוסטלגים והם מפקסלים את עולמנו. לפני שתגיע הודעת ה"Game Ended" לאנושות, פונה נשיא ארצות הברית (קווין ג'יימס) לחבר הילדות סם ברנר (סנדלר), אלוף משחקי ארקייד לשעבר. לצוות הפעולה הנועז מצטרף גם האסיר המסוכן אדי פלאנט (דינקלג'), יריבו של ברנר מטורנירי הפקמן והדונקי קונג של העבר. גאון המחשבים הגיק לאדלו ליימונסוף (גאד) מתגייס גם הוא למשימה, וכך גם הקצינה ואן פאטן (מוינהן) שמביאה את קול ההיגיון הנשי, הבוגר. גם שון בין ודן אקרויד בסיפור וכך גם הטניסאית סרינה וויליאמס.
אבל אם כל הכבוד לאלופת ווימבלדון הטריה, לצוות הקומיקאים האהובים ואפילו לטיריון לניסטר ואד סטארק שמופיעים פה בלבוש בן ימינו, לשם שינוי, הכוכבים האמיתיים של הסרט ומקור המקוריות שלו הם פקמן וחבריו. "אני חושב שפקמן וכל המשחקים בסגנון עדיין מאוד רלוונטים", אומר גאד, הצעיר בחבורה, שרק נולד שמחשבי האטארי והקומודור כבשו את הבתים ואת מסכי הטלוויזיה של כולנו, "יש פשטות במשחקים האלה, אתה פשוט ראש צהוב שרודף אחרי רוחות רפאים במקום מכונית מירוץ. המשחקים הללו מוכרים ומדברים לכל הגילאים".
סנדלר בן ה-48 הספיק לחוות את האייטיז בתור נער, והצילומים של הסרט החזירו אותו גם לתחביב ההוא מפעם, באולמות משחקי המחשב או בבית עם הג'ויסטיק. "זה היה כיף לשחק במשחקי וידאו שוב. יש לי את פקמן בבית עכשיו, מה שמעולם לא היה לי", הוא מספר. גאד בן ה-34 נזכר גם הוא בערגה בשנות ה-80, שהן שנות ילדותו - לא רק בגלל המשחקים, אלא גם בגלל הסרטים: "היתה אז תמימות שחסרה לי. זה מה שאני חושב שכל כך נפלא ב'פיקסלים' - כולם מתגעגעים לסרטים כאלה. היתה אווירה נטולת דאגה בסרטים האלה. לא היתה ציניות כמו היום".
קווין ג'יימס בן ה-50, שותף ותיק ליצירה של סנדלר, מסכים: "פעם היית צופה בסרט בגלל שהיית רוצה לצפות בו. לא היית חושב מה היה יוצא לך מזה או אם זה הולך להיות גדול. לא היו את הדברים האלה. היו תגובות פשוטות כמו 'וואו, זה היה נפלא'". תמימות? סנדלר ממהר להבהיר ש"טוב... היינו בני 11".
בישראל אדם סנדלר זוכה להערכה רבה, ולעתים אנחנו גם נוטים לסלוח לו על קומדיות מטופשות בעלות טעם רע כמו "מתבגרים", "ג'ק וג'יל" ו"זה הבן שלי", עליהן זכה בשלל פרסי ראזי ולא מעט הכפשות. ההערכה לה הוא זוכה אצלנו בארץ הקודש היא היותו יהודי חם, הגאה באהבתו למדינת ישראל. הוא אפילו הקדיש לנו הישראלים את סרטו "אל תתעסקו עם הזוהן" (2008) וגילם בעצמו את הכוכב סוכן המוסד. גם עכשיו בראיון הוא מקפיד לשמור על התמיכה הבלתי מסויגת בנו.
אני מזדהה עם ישראל במאה אחוז, אני תומך גדול, ושונא את זה שיש בתקשורת מי שמציג את המדינה באופן שלישי", הוא מצהיר ומפרט מה צריך לקרות כדי ש"אל תתעסקו עם הזוהן" יזכה לסרט המשך: "תמיד היה לי קשר נפלא עם ישראל, והעובדה שהישראלים אוהבים את ה'זוהן' גורם לי להרגיש נפלא. באמת. אולי נעשה סרט המשך, אבל אני עדיין מחכה להוריד 30 קילו, כדי שאוכל לעשות את התפקיד".
קווין ג'יימס, שהשתתף גם הוא ב"אל תתעסקו עם הזוהן", מגלם כאמור ב"פיקסלים" את הנשיא האמריקני וויל קופר - תפקיד רב חשיבות בחיים האמיתיים, וגם קצת בסרט. כמנהיג החזק בעולם, נראה שאפילו מתקפת חיזרים אימתנים על כדור הארץ היא בעיה פשוטה יותר מאשר הצרות במזרח התיכון. ובכל זאת, אם תשאלו אותו להחליף לרגע את ברק אובמה במציאות, יש לו כמה עצות שימושיות לפתרון הסכסוך. "אני לא קוסם, אבל מה שהייתי מתחיל איתו זה סייסטה כללית, כל יום שלוש שעות על השעון. באיטליה עושים את זה, לא? רק לקחת פסק זמן אחד מהשני וליהנות מאוכל טעים ושינה טובה".
מי שלא הגיע לצערנו לראיון, אבל נוכח שם ברוחו הוא דינקלג', שכאמור מגלם את הבחור הפחות סימטי בצוות הגיימרים, אבל נותן כתף להצלת העולם. למרות שהוא לא מגיע מהחבורה האורגנית של הקומיקאים האמריקנים אליהם משתייכים סנדלר, ג'יימס וגאד, הוא השתלב היטב על הסט והראה שהוא לא רק ערמומי כמו ב"משחקי הכס" אלא גם מצחיק ו-וולגרי בקטע טוב. "הוא היה פנומנלי. הוא איש גדול, והי לו רומן עם לג'וש גאד", מעיד סנדלר.
"אהבתי אותו עד שהוא התחיל להרוג אנשים על הסט. זה היה קצת מוזר, למרות שהוא לא עשה את זאת בעצמו", מספר גאד את גרסתו, "אני אחד מהצופים האדוקים ב'משחקי הכס. אז כשצילמנו לקראת סוף העונה של הסדרה, היתה לי את ההזדמנות לצפות בשלושת הפרקים האחרונים איתו. זה היה אדיר לראות את טיריון לנסיטר מגיב על הפציעה של טיריון לניסטר באמבטיה".
כמו דינקלג', גם מוינהן בת ה-39 לא בדיוק מוכרת כקומיקאית. צפינו בה בתפקידים רציניים כמו בסדרה "בלש אמיתי" (כאשתו של מרטי הארט) ובדרמת המלחמה "פורט בליס", ובסרטי אקשן כמו "משימה בלתי אפשרית 3" לצד טום קרוז, ו"קוד מקור" לצד ג'ייק ג'ילנהול. השהות לצד הקומיקאים היתה מעשירה, ומלבבת ובעיקר מצחיקה עבור. "אני לא מפסיקה לחייך. באמת", היא אומרת. "אנחנו יודעים כמה כיפיים ומצחיקים הם. וכל כך מוכשרים. בכנות, זו אחת התקופות הכי יפות שהיו לי בצילומים של סרט. וכשלא היינו מצלמים, בילינו ביחד".
יש הרבה דברים שמבוגרים לא אמורים לעשות, כי הם אמורים להיות רציניים. לשחק משחקי מחשב זה לא רציני, למרות שהרבה מאוד מבוגרים עושים את זה, והרבה. בסתר. כשהם נשאלים לגבי הגילטי פלז'ר שלהם, לא בטוח שהכוכבים נותנים תשובות כנות, אבל לבטח מצחיקות. "אני צופה בתכניות ריאליטי, לגמרי. 'עקרות בית אמיתיות' של שקר כלשהו, אפילו בגרסה הפולנית של התוכנית הייתי צופה בטוח. מאה אחוז".
גאד מבחינתו חושף כי הוא צופה נלהב של תוכנית הריאליטי המוזיקלית "רקדניות קטנות", וקווין ג'יימס מספר כי הוא "הולך לבתים של אנשים ומשתמש להם במתקנים המתנפחים של הילדים - אפילו אם אתה לא מוזמן למסיבה ולא אמור להיות שם. אם אני רואה מתקן כזה, זה כמו מכירת חצר מבחינתי. אתה רואה את זה ונכנס, מוריד את הנעליים ומצטרף. לפעמים אני אפילו לא מוריד נעליים. לא אכפת לי".
ומה איתך, אדם - אין דברים שגורמים לך לתחושות אשם?
"אין לי שום דבר שגורם לי להרגיש אשם מלבד המקרים הללו כשאני צריך לוודא שהדלת סגורה, והילדים מחוץ לחדר".