סיפור הצלחה: המוסכניק שנולד בלי עיניים
כשהיה ילד פירק אסיף פטאל מפקיסטן מכשירי טרנזיסטור ומשחקי ילדים, ובגיל 15 נשר מבית הספר ומצא עבודה במוסך. כישרונו הרב חיפה על המוגבלות שלו וכיום יש לו מוסך משלו במדינה שלא נותנת צ'אנס לעיוורים
כילד, אסיף פאטל פירק משחקים ומכשירי טרנזיסטור, והסתמך רק על חוש המישוש שלו כשהרכיב אותם מחדש. הגבר הפקיסטני נולד ללא עיניים (תסמונת "אנופתלמיה"), אך עובדה זאת לא מנעה ממנו להפוך למוסכניק בעל שם במטרופולין רחב הידיים של קראצ'י.
עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של ynet חדשות בעולם
סיפורו של פאטל הוא סיפור נדיר של הצלחה במדינה שמציעה מעט מאוד הזדמנויות לאנשים עיוורים.
2 מיליון עיוורים בפקיסטן
פאטל, בן 44, עושה את דרכו לעבר רכב טויוטה ישן, פותח את מכסה המנוע ותוחב את ידיו פנימה, וחש את זמזומו המזייף של הקרבורטור ומבצע בו תיקונים בזהירות רבה. "נהגתי לשחק עם הדברים האלה, ונהגתי לשבור אותם", הוא מספר לסוכנות הידיעות הצרפתית על ילדותו. "כל פעם שאבא שלי הביא דברים, הייתי מפרק אותם, ואז ניסיתי להשיב אותם למצב שבו היו קודם לכן וראיתי איך הוא עובד".
על פי "קרן פרד הולוס", בפקיסטן חיים קרוב לשני מיליון עיוורים ויותר מחצי מיליון חולים במחלות קשות כמו קטרקט.
לא סתם מחליף חלקי רכב
פאטל נחוש לאפיין את עצמו כ"מכונאי רכב" אמיתי ולא כסתם מחליף חלקים, שלדבריו כל ילד יכול לעשות. "עבודתו של המכונאי היא לאבחן. כל אחד יכול להחליף חלקים. הדבר העיקרי הוא לאבחן אם יש בעיה ומדוע יש בעיה", הוא אמר. "זו מתנה מהאל שאני יכול למצוא את התקלה".
פהאד יוניס, לקוח בן 30, הביא את המכונית שלו מדגם "ניסאן" לתיקון במוסך של פאטל. לדבריו, הלקוחות של פאטל מגיעים למוסך מסיבה אחת בלבד: איכות העבודה. "הוא מתקן בעיות יהיו אשר יהיו", הוא אמר. "אנחנו נותנים לו את כל המכוניות שלהנו, גדולות וקטנות".
בשעה שיש כאלה שמקללים את המזל שלהם על שהפכו לעיוורים,פאטל אמר שהוא מעדיף למנות את הברכות שקיבל - והתעקש שהוא לא ממש רואה את עצמו כאדם עם מוגבלויות. "אם אי פעם הרגשתי נכה בגלל משהו, לא הייתי עושה את מה שאני עושה עכשיו".
"אם אין לך משהו מהלידה, אתה לא מרגיש שהוא חסר לך", אמר פאטל. "אבל אם כן יש לך והדבר הזה נלקח ממך, זה פוגע יותר"