2 מיליון ישראלים ממחזרים: מי הרשויות המובילות?
לפי תאגיד המחזור תמיר, בחציון הראשון של שנת 2015 נאספו 5,277 טון אריזות בפחים הכתומים המוצבים בצמוד לפח הירוק
יותר ויותר ישראלים ממחזרים: 2 מיליון ישראלים שותפים כיום להפרדת פסולת האריזות בישראל בפח הכתום - כך עולה מנתוני תאגיד המיחזור תמיר, האמון על יישום "חוק האריזות". להליך הפרדת פסולת האריזות שהחל לפני ארבע שנים הצטרפו עד כה 194 רשויות. הרשויות הממחזרות ביותר הן עמק חפר, הרצליה, גליל עליון ופרדס חנה.
תאגיד המיחזור תמיר מדווח כי בחציון הראשון של שנת 2015 נאספו 5,277 טון אריזות בפחים הכתומים המוצבים בצמוד לפח הירוק. זוהי עלייה של 300 אחוזים בהשוואה לשנה שעברה. בנוסף, השנה נרשמה פעילות מיחזור ענפה בקרב המגזר הערבי, שבו שני שליש מהרשויות חתמו על הסדר הפרדה ו-70% מהרשויות שחתמו מיישמות הסדר הפרדה בתחומן.
ברחבי הארץ פוזרו כ-61,447 פחים כתומים. התושבים דואגים להפריד את אריזות הפלסטיק, המתכת וקרטוני המשקה המצטברים בביתם לפח הכתום שהוצב בסמוך לפח הירוק, דבר המקל ומנגיש את תהליך ההפרדה של האריזות באופן משמעותי. פסולת האריזות מהפחים הכתומים מועברת למיון ומשם למתקני מחזור להליך של ניקיון וגרעון. החומר הממוחזר מועבר למפעלים ייעודים כחומרי גלם למוצרים חדשים. הצפי הוא שעד סוף שנת 2015 למעלה מ-2.6 מיליון תושבים יחשפו לפחים הכתומים וייקחו חלק במהפכה הסביבתית.
תאגיד המיחזור תמיר הוקם על ידי היצרנים והיבואנים במטרה למלא אחר הוראות חוק האריזות. כיום, חתומים עמו יותר מ-900 יצרנים ויבואנים המממנים בפועל את יישום חוק האריזות.
קובי דר, מנכ"ל תאגיד המחזור תמיר, אמר: "שיתוף הפעולה הפורה בקרב הרשויות בישראל הינו תהליך המתרחב
וגדל ללמעלה ממיליון בתי אב בארבע השנים האחרונות אשר מתוכם, חצי מיליון בתי אב רק בהסדר הכתום. מנגד, אנו נמצאים בתקופה שבה הרגלי הצריכה של האזרחים רק הולכת וגדלה מה שמייצר מיליוני אריזות חדשות שנכנסות לשוק מידי שנה. כתוצאה מהמהלך שהרשויות מובילות עם תמיר חלק נכבד מהפסולת מועברת כיום למחזור במקום להטמנה. אנו חשים שאנו שותפים למהפכה של ממש".