3 חודשים לרעש: נפאל פתחה את האנאפורנה
מהנדסים חיצוניים קבעו כי בטוח מספיק במסלול הטרק, שמושך אליו כ-100 אלף מבקרים בשנה ושבו תלויה כל כך כלכלת המדינה הענייה
שלושה חודשים אחרי רעש האדמה הקטלני שהרג אלפים, הודיעה היום (ה') נפאל כי היא פתחה מחדש לתרמילאים את מסלולי הטרקים באנאפורנה - היעד הפופולרי ביותר בקרב מטיילים המגיעים לנפאל. לדברי הנפאלים, מומחים בינלאומיים בדקו את האזור ואישרו כי הוא בטוח כעת.
עוד סיפורים מרתקים מהעולם בדף הפייסבוק של ynet חדשות בעולם
עוד חדשות בעולם :
- האיש שאוזניו ועיניו יפקחו על איראן
- מיתוג מחדש לג'וקים: מרוץ תיקנים בגן חיות
- חולצה אישה שאולצה לגור בארון במשך שנה
- לראות את צפון קוריאה ב-360 מעלות
מיאמוטו אינטרנשיונל, חברה להנדסת בנייה מקליפורניה, קבעה בדו"ח שפרסמה כי הנזק שגרם רעש האדמה לאזור האנאפורנה "מוגבל מאוד". אחרי רעש האדמה סגרה נפאל את רוב מסלולי הטרקים שם. פחות מאחוז אחד מהדרך ופחות מ-3% מהאכסניות לאורך המסלול "סובב אנאפורנה" ניזוקו ברעש לדברי החברה. את הדו"ח שלה על המסלולים באזור האוורסט היא תשלים בקרוב.
נפאל ביקשה מהחברה להעריך את הנזק שנגרם למסלולי הטרקים הפופולריים ביותר שלה, אחרי ששתי רעידות אדמה הרגו כמעט 9,000 בני אדם שם בחודש אפריל וגרמו למפולות באזורי ההרים. בין ההרוגים היו גם עשרות מטפסים ומדריכי טיפוס.
לאזור האנאפורנה והאוורסט מגיעים מדי שנה יותר מ-140 אלף מטפסים - 70% מכל המטפסים המבקרים בנפאל מדי שנה. מסלול סובב אנאפורנה משתרע על פני 240 קילומטר ונמשך בדרך כלל בין שבועיים לשלושה. בבקתות הניצבות לאורכו יכולים המטיילים ליהנות מבירה צוננת וממאפים ביתיים - בנוסף כמובן לנופים המרהיבים.
גורמים רשמיים בנפאל מעריכים שמספר המטיילים השנה עלול להיות נמוך ב-40% מהממוצע השנתי בשל דאגתם של המטיילים לביטחונם. נפאל היא אחת המדינות העניות בעולם, וכלכלתה תלויה רבות בהכנסה מתיירות. הטיפוס להר האוורסט לא מתאפשר כרגע זה העונה השנייה ברציפות, אחרי שמדריכי שרפה סירבו לשקם מסלולים, ועמק לנגטנג, שהוא יעד הטרקים השלישי בפופולריות שלו בנפאל, סגור אף הוא בעקבות המפולות הקטלניות שנגרמו מרעש האדמה
באפריל.
אלפי ישראלים מגיעים מדי שנה לנפאל גם מישראל, וטרק "סובב אנאפורנה" הוא הפופולרי ביותר גם בקרבם. בשנה שעברה נהרגו שם ארבעה ישראלים באסון אחר - אחרי שסופה פתאומית פקדה את מעבר ההרים שבשיאו של הטרק - וגרמה להרג עשרות. מאז הבטיחה נפאל לשפר את אמצעי החיזוי וההתרעה כדי שתוכל להודיע למטיילים מבעוד מועד על סכנה.