שתף קטע נבחר

 

החוסה נשכחה ומתה. הנהג: "לא אחראי"

בית המשפט האריך שוב את מעצר נהג ההסעות ויסאם חג'יר שחשוד בגרימת מותה ברשלנות של חוסה בהוסטל שנשכחה ברכבו ומתה. הנהג טוען כי עובדת המתחם שאליו הסיע את החוסים הייתה צריכה לבדוק נוכחות

 

חג'יר בבית המשפט ()
חג'יר בבית המשפט

בית המשפט השלום בחיפה האריך הבוקר (ו') בחמישה ימים נוספים את מעצרו של ויסאם חג'יר, בן 42 מחיפה, שחשוד בגרימת מותה ברשלנות של חוסה בהוסטל "הבית בחורשה" בכרמל. שלשום הסיע את החוסה ועוד 17 אנשים נוספים לעבודה במתחם מוגן בטירת כרמל, אולם האישה נשארה ברכב והתגלתה רק כעבור חמש שעות כשהיא מחוסרת הכרה ברכב. לאחר יממה של אשפוז נפטרה האישה בבית החולים.

 

בדיון עצמו טען חג'יר כי הוא לא אחראי. "זו לא הייתה האחריות שלי לבדוק. אני הבאתי אותם למקום והייתה שם אישה שקיבלה אותם ועזרה להם לרדת מהרכב. אני רק עזרתי להוריד את ההליכונים שלהם", אמר החשוד.

 

לטענת הסנגורית שלו, עו"ד סנדי מארון, במקום העבודה קיבלה עובדת המתחם את פני החוסים, סייעה להם לרדת מהמיניבוס ואף קיבלה רשימה עם שמות כל החוסים שיצאו מההוסטל. עם זאת, גם היא לא הבחינה בהיעדרה של המנוחה.  מארון טענה כי ייתכן ויש אחראים נוספים למחדל, שטרם נעצרו או נחקרו.

 

נהג ההסעות: אני לא אחראי    (צילום: עידו בקר)

נהג ההסעות: אני לא אחראי    (צילום: עידו בקר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חג'יר טוען כי הוא לא היה אחראי לבדוק את נוכחות החוסים (צילום: זהר שחר) (צילום: זהר שחר)
חג'יר טוען כי הוא לא היה אחראי לבדוק את נוכחות החוסים(צילום: זהר שחר)

ההוסטל שבו שהתה החוסה (צילום: Google Street View) (צילום: Google Street View)
ההוסטל שבו שהתה החוסה(צילום: Google Street View)

לשאלותיה השיב נציג המשטרה, רס"ר אשר מזרחי, שאמר כי גופת המנוחה נשלחה לנתיחה. הוא הוסיף כי עדיין אין ממצאים לגבי נסיבות מותה של האישה, אבל החשד הוא שהחום הלוהט גרם למותה. לדבריו, נגבו עדויות לא מעטות מקרב עובדי ההוסטל וייגבו עדויות רבות נוספות.

 

"אין ספק שהשארתה ברכב הביאה למותה", אמר רס"ר מזרחי. "היא לא הייתה יכולה לעזור לעצמה. בחוץ היו 40 מעלות ובפנים הטמפרטורה מגיעה אפילו ל-100 מעלות. אישה במצב בריאותי כמו שלה לא הייתה יכולה לפתוח את הרכב מבפנים". הוא לא ידע לומר בשלב זה אם היה מלווה ברכב והאם הייתה חובה לצרף לנסיעה מלווה. הוא לא ידע לומר גם אם האישה שקיבלה את רשימת החוסים במקום העבודה נחקרה.

 

השופט זאיד פלאח אמר בדיון הייתה צריה להידלק נורה אדומה נוספת במהלך האירוע. לדבריו, נהג ההסעות הקבוע, שהחזיר את החוסים, התקשר לחג'יר כדי לברר כמה נוסעים הסיע, כיוון שאחת החוסות חסרה. הוא השיב כי כל הנוסעים ירדו מהרכב, אך לא חזר לבדוק את הרכב.

 

"ייתכן כי אם היה בודק את הרכב בשלב הזה, לאחר שהנהג הקבוע התקשר, אולי עוד ניתן היה להצילה", ציין השופט פלאח. הוא ציין את אחריותו של נהג הסעות לנוסעיו חסרי הישע "בדיוק כמו שנהג שוכח תינוק ברכב".

 

בתום הדיון אמרה עו"ד מארון כי בכוונתה לערער על הארכת המעצר. "המקרה מצער מאוד, אבל לא ייתכן שכל האחריות תיפול על אדם אחד כשיש אחראים נוספים". עם זאת, בית המשפט המחוזי דחה את הערעור.

 

ראש משרד החקירות בתחנת חיפה, סנ"צ רונן יניב, אמר כי נבדקת מידת האחריות של הגורמים הנוספים בפרשה ובמידת הצורך הם ייחקרו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנהג החשוד בבית המשפט, היום
מומלצים