שתף קטע נבחר

 
צילום: טל שחר, AFP, אלעד גרשגורן, אביהו שפירא

"אני איש קבע ג'ובניק ואתם שונאים אותי"

פוסט של אדם שהציג עצמו כאיש קבע ובו תיאר את עבודתו האמיתית, סחף עשרות תגובות ו-3,500 לייקים: "לא רוצים אנשי קבע? תביאו מהנדסים מהודו". ובינתיים: פנייה לרמטכ"ל לאפשר לצבא הקבע להתאגד

מתגבר הלחץ של צה"ל על מקבלי ההחלטות בדרג המדיני לדחות את המלצות לוקר הנוגעות לפנסיות של אנשי הקבע: פוסט שהעלה לפייסבוק "איש קבע" שמשרת ב"יחידה טכנולוגית במרכז הארץ", ובו ניסה להסביר כי היותו ג'ובניק זה לא מה שכולם חושבים, גרף 3,500 לייקים ועוד עשרות תגובות. הפוסט הוא תגובה לדוח לוקר שמסעיר את הצבא, אחרי שורה של המלצות ובמרכזן צמצום מספר משרתי הקבע.

הפוסט. תגובות רבות ()
הפוסט. תגובות רבות
הפוסט של האיש, שלא הזדהה בשמו, התפרסם בדף "יומן משפחה במדים" ובו טען כי הוא בן 25. לדבריו, השנאה כלפיו וכלפי דומיו חוצה גבולות. "אני איש קבע ואתם שונאים אותי", כתב. אני איש קבע ג'ובניק, עושה יומיות. בחיים לא הייתי בשטח, לא אחזקתי לאף מחבל בצוואר וראיתי את החיים הורגים אותו. אני יושב במשרד ממוזג כל היום ובסיום היום לוקח את האוטו הפרטי שלי ונוסע הביתה. אני אשתכר כ-8,000 שקל בשעה שחברי בוגרי היחידה מרווחים פי שלוש, כשאלו שעזבו לחו"ל מרוויחים עוד יותר".

 

לטענת איש הקבע, הוא קיבל הצעות שכר גבוהות יותר בשוק האזרחי אך העדיף להישאר בצה"ל. "אני מעדיף לתכנן ולבנות מערכות שמצילות חיים יחד עם מפקדי יחידות לוחמות מאשר לתכנן ולבנות מערכות שמרוויחות הרבה כסף עבור בתי השקעות או אנשי ממון כאלה ואחרים. אומרים לי 'אתה ג'ובניק ועובד עד ארבע כל יום. אז זהו, שלא. אמור לעבוד עד השעה חמש וחצי אך בפועל העבודה לא נגמרת עד שבע ולפעמים יותר. יתרה מזאת, האנשים שאני משרת, הלקוחות שלי, הם יחידה שלא בדיוק משימות לדפוק שעות בצהריים. כשאני מקבל מהם שיחות בשעה 7, 10, או 2 בלילה כי יש בעיה, תשובה של 'אחי אני ג'ובניק, צלצל אליי מחר בשמונה היא ממש לא אפשרית. שעות נוספות? הצחקתם אותי".

 

חברת ועדת לוקר: "חלקים גדולים ייושמו"    (צלמים: אבי חי וניר כהן)

חברת ועדת לוקר: "חלקים גדולים ייושמו"    (צלמים: אבי חי וניר כהן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אותו איש קבע מלין גם על התלונות שנשמעות בנוגע לפנסיה שלו. "הגעתי למסקנה הפשוטה שהפטריוטיות שלי שווה 30 אחוז – באזרחות אני יכול להרוויח 25 אלף שקלים. אבל בשבילכם עם ישראל, אני מוכן לעשות את אותה העבודה ב-17 וחצי אלף שקלים", כתב. "לא מוכנים לשלם כל כך הרבה? בסדר. עזבו שמונה אלף שקל ופנסיית גישור. תודה. עדיין יקר לכם מדי?? אז אני משתחרר. מבחינתי אתם יכולים לייבא לפה מהנדסים זרים מהודו שיעשו את העבודה שלי. בהצלחה להעביר אותם סיווג בטחוני".

 

בתוך כך, שלחו אתמול עורכי הדין גיא קונפורטי וליאור שטלצר, לשעבר בפרקליטות הצבאית, מכתב לרמטכ"ל בדרישה לבטל את האיסור בפקודות של צה"ל על חיילים להתאגד וליצור ועד עובדים על רקע דו"ח לוקר. "המלצות לוקר מבשרות נקודת מפנה אקוטית שלפיה בשלה השעה לביטולו של איסור ההתאגדות של משרתי הקבע. בשלה השעה ברוח אזרוח המשימות הצבאיות המוצע בדוח, לאפשר למשרתי הקבע להתאגד ולהוות מכפיל כוח לגורמי כוח האדם", כתבו לרא"ל גדי אינזקוט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתן פאר, במחנה
המחשה
צילום: מתן פאר, במחנה
מומלצים