שתף קטע נבחר

 

האבא של החיילים בצוק איתן קיבל צו פינוי

בקיץ שעבר הפעיל דורון אלבז פינת התרעננות במושב מסלול שהפכה למקום מפגש לאלפי חיילים שעצרו לאכול ולשתות. כעת מנסה המועצה לפנותו בטענה שהוא פולש. בסופ"ש נותק לו החשמל. "אפילו חמאס מקבל חשמל", הוא מוחה

אלבז, בלי חשמל בסופ"ש (צילום: חיים הורנשטיין, "ידיעות אחרונות") (צילום: חיים הורנשטיין,
אלבז, בלי חשמל בסופ"ש(צילום: חיים הורנשטיין, "ידיעות אחרונות")

בצוק איתן נחשב דורון אלבז ל"אבא של החיילים", שהגיעו בהמוניהם לאכול ולשתות בעמדת הרענון שהקים בכניסה למושב מסלול שבמועצה האזורית מרחבים, אבל כעת עומדת המדינה לגרש אותו מהמקום: לפני כמה ימים הוא קיבל צו פינוי והריסה לעמדת הרענון, ובנוסף, ביתו שצמוד אליה נותק מחשמל, ואת השבת נאלצו אלבז וחמשת ילדיו להעביר בעזרת גנרטור.

 

עוד בחדשות:

 

"חמאס בעזה נהנה מחשמל שישראל מספקת לו, ולי, שאת כל חיי אני מקדיש לחיילים, ניתקו את הזרם. לאן הגענו?", הוא תוהה. מנגד טוענים במושב כי אלבז פלש לשטח, וזה שנים מתנהלים נגדו הליכים בנושא.

 

תחנת הרענון של אלבז בצוק איתן    (צילום: מוטי קמחי)

תחנת הרענון של אלבז בצוק איתן    (צילום: מוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עמדת הרענון בכניסה למושב מסלול, ובעיקר האווירה סביבה, היו שם דבר עבור כל החיילים שירדו דרומה בקיץ 2014, בין שנכנסו בסוף לקרבות בעזה ובין שנשארו בשטחי הכינוס מחוץ לרצועה.

 

אלבז, נכה צה"ל ממבצע חומת מגן, החליט להקדיש את חייו למען חיילי צה"ל. עם פרוץ מבצע "צוק איתן" הוא הקים את התחנה, ועד מהרה חברו אליו אנשים טובים נוספים. תוך זמן קצר היוזמה הפכה למותג ומשכה אליה קצינים בכירים, כולל הרמטכ"ל, שרים, חברי כנסת ומשפחות של לוחמים - שידעו ששם אפשר לבוא במגע עם הלוחמים. עם סיום המבצע קיבל אלבז שבחים מקיר לקיר, תודות מכאן ומכאן ותעודות הוקרה מכל היחידות האפשריות.

פינת ההתרעננות של דורון אלבז במהלך צוק איתן (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
פינת ההתרעננות של דורון אלבז במהלך צוק איתן(צילום: הרצל יוסף)

אבל שנה חלפה, אבק המלחמה שקע, והצרות עלו וצפו. שאלת החוקיות של עמדת הרענון בשטח פתוח בכניסה למושב טרם נפתרה למרות מאמציו של אלבז להסדיר את הנושא. בשבוע שעבר, שלוש שנים מאז שעבר להתגורר שם והקים את התחנה, הגיע אל פתח דלתו צו פינוי והריסה של תחנת הרענון. במושב מסלול הסמוך קיבלו הוראה לנתק אותו מהחשמל.

 

"באמצע הקיץ, בחום הכבד, ניתקו לי את החשמל", הוא אומר. "חמישה ילדים בבית ללא חשמל, סבל נוראי. אני לא מאמין שיש אנשים שיש להם לב לעשות דבר כזה. שיסתכלו על הילדים שלי ויראו מה הם עושים. במהלך מבצע 'צוק איתן' חמאס קיבל מישראל חשמל, ואני, שנתתי את הנשמה שלי לחיילים, כעת נאלץ להתמודד עם ניתוק החשמל וצו הפינוי. זה אבסורד. זו התודה שאני מקבל מהמדינה?"

 

המאבק של אלבז הוא מול מושב מסלול שבשטחו פועלת תחנת הרענון. לדברי גורמים המעורבים בנושא, השטח שעליו שוכנים ביתו ועמדת הרענון של אלבז הוא שטח חקלאי וחל איסור להציב בו מבנים. בנוסף, אמרו אותם גורמים, מאז פלש אלבז למקום ולאורך השנים הוא קיבל ממִנהל מקרקעי ישראל קנסות בגובה של יותר מ-400 אלף שקל. עוד אמרו הגורמים כי המושב הציע לאלבז לעבור למקום חלופי ומוסדר אך הוא התנגד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלבז בתחנת הרענון בזמן צוק איתן
מומלצים