4 מתכונים לבריוש בקלי קלות
לא סופרים קלוריות: מתכון בסיסי לבריוש ביתי ועוד שלושה מתכונים משודרגים של המאפה הצרפתי עם פירות קיציים, קרם פטיסייר ועוד הפתעות מגרות
בריוש
המצרכים (ל-4 מאפי בריוש):
675 גר' חמאה
18 גר' מלח ים
1 ק"ג קמח לחם
425 גר' קמח לבן
30 גר' שמרים טריים
90 גר' סוכר
190 גר' ביצים
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים חמאה ומלח עד לריכוך. מוציאים מהקערה.
- מוסיפים לקערה את 2 סוגי הקמחים, השמרים, הסוכר והביצים ולשים במהירות איטית במשך 5 דקות. מוסיפים את החמאה והמלח בהדרגה לתערובת, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד לחלוטין.
- מעבירים את הבצק לקערה נקייה, מכסים היטב ומעבירים למקרר למשך לילה.
- למחרת, יוצרים מהתערובת 4 מאפים, מתפיחים ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך כ-40 דקות.
ברוסקטה של בריוש עם קרם פטיסייר וסלט פירות
המצרכים (ל-4 מנות):
4 פרוסות בריוש, קלויות בתנור
לקרם פטיסייר:
500 גר' חלב
80 גר' חלמונים (4 חלמונים)
100 גר' סוכר
50 גר' קורנפלור
מעט תמצית וניל
להגשה:
פירות העונה, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מכינים את קרם הפטיסייר: מבשלים את החלב עם הווניל בסיר עד לרתיחה.
- בינתיים, טורפים במטרפה חלמונים עם סוכר ומוסיפים את הקורנפלור. עושים השוואת טמפרטורות: מוזגים לאט את תערובת החלב והווניל מהסיר אל הקערה עם החלמון, ומבשלים עד להסמכה. מעבירים לכלי נקי, מכסים היטב ומקררים כשעה.
- מרכיבים את המנה ומגישים: חותכים את הפירות לקוביות קטנות ומערבבים. יוצקים כף של קרם פטיסייר
- על הבריוש הקלוי, ומעליו מניחים את סלט הפירות. מגישים.
ברד פודינג (bread pudding)
המצרכים (לתבנית פיירקס בקוטר 26):
1 כיכר בריוש, קרועה לקרעים
400 גר' חלב
400 גר' שמנת מתוקה
200 גר' סוכר
6 ביצים
2 כפות פרג טחון
100 גר' צימוקים כהים
אופן ההכנה:
- יוצקים את החלב, השמנת, הסוכר והביצים לקערה, טורפים היטב ומסננים במסננת.
- משרים את הבריוש בבלילה במשך כ-1/4 שעה, מוסיפים 2 כפות פרג טחון ואת הצימוקים ומעבירים לתבנית אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך כשעה.
- מניחים לפודינג להתקרר מעט, ומגישים עם דובדבנים טריים וגלידה.
בריוש תפוחים בקרם אנגלז
במקרה הזה, אנו מגלגלים את בצק הבריוש, מתפיחים ואופים.
לקומפוט תפוחים:
4 תפוחי גראנד סמית
150 גר' סוכר
לקרם אנגלז:
250 גר' שמנת מתוקה
70 גר' סוכר
80 גר' חלמונים (4 חלמונים)
תוכן של מקל וניל
- מכינים את קומפוט התפוחים: מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות. מבשלים בסיר עם סוכר עד לקבלת מרקם אחיד של ריבה. נזהרים לא לבשל יתר על המידה.
- מכינים את קרם האנגלז: יוצקים את השמנת ואת הווניל לסיר ומבשלים עד לרתיחה.
- בינתיים, טורפים חלמונים עם סוכר בקערה, ועושים השוואת טמפרטורות: מוסיפים את השמנת לקערה עם החלמונים, ומבשלים תוך טריפה מתמדת עד להסמכה עדינה ביותר. מעבירים דרך מסננת לקערה נקייה, ומקררים היטב.
- מרכיבים את המנה ומגישים: פורסים פרוסה מהבריוש ומניחים בקערית. יוצקים את קרם האנגלז מסביב, ומניחים כף של קומפוט תפוחים מעל.