שתף קטע נבחר

אל תכריחו: איך לגרום לילדים לאכול פירות וירקות

המציאו משחקים עם הירקות, קראו למנות בשמות מצחיקים ושלבו ירקות או פירות במאכלים בריאים ובעיקר אל תתנו תנאים. 10 הטיפים שכדאי לכם לדעת וליישם כדי שגם הילדים שלכם ישלבו פירות וירקות בתזונה שלהם

אחת הבעיות העיקריות של ההורים היא לגרום לילדים לאכול פירות וירקות. למרות שאנחנו מאוד משתדלים, רוב הילדים מעדיפים דברים אחרים. צפו בדיאטנית תנובה, רות אבירי, מסבירה איזה שיטות יעזרו לכם לגרום לילדים לעבור לפירות וירקות ולאכול בריא יותר.

 

קראו עוד במדור בית בריא

צפו: כך תכינו תחליף בריא לבורקס

יש לכם מתבגרים בבית: איך תדעו שהם אוכלים נכון?

האם אנחנו צורכים יותר מדי מלח?

 

 

 

 

לסרטונים נוספים

 

כופתאות גבינה נוסטלגיות

 

מה צריכים (לכ-20 כופתאות)

4 ביצים, מופרדות

2 חבילות (1 ק"ג) גבינה לבנה כנען 5% לבישול ולאפייה מסדרת השף הלבן

1כוס סולת

קליפה מגוררת מ-1 לימון

3 ליטרים מים לבישול

 

לציפוי

200 גרם פירורי לחם

1כפית קינמון

 

להגשה

אבקת סוכר

שמנת חמוצה 9% תנובה

ריבת שזיפים

 

מה עושים

בקערה גדולה ובעזרת מזלג מועכים את הגבינה עד לקבלת מחית חלקה.

 

מוסיפים את החלמונים, סולת וקליפת הלימון המגוררת ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת רכה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך כשעה לפחות.

 

במערבל מזון מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב ומקפלים בעדינות לתוך עיסת הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה.

 

במחבת רחבה מניחים את פירורי הלחם וקולים על אש קטנה וללא שמן עד שמזהיב. מוסיפים את הקינמון ומערבבים.

 

מבשלים את הכופתאות :בסיר גדול מרתיחים מים. בידיים רטובות נוטלים מעיסת הגבינה, מגלגלים לכדורים בגודל כדור פינג פונג ומבשלים במים.

 

הכופתאות מוכנות כ-5 דקות לאחר שצפו על פני המים. בעזרת כף מחוררת מוציאים אותן בזו אחר זו ומגלגלים אותן במחבת עם פירורי הלחם עד שהן מצופות מכל צדדיהן.

 

מפדרים באבקת סוכר ומגישים בליווי שמנת חמוצה וריבת שזיפים. כדאי להגיש את הכופתאות מיד, אחרת הן עלולות להתקשות מעט.

 

עוגת חלב אקזוטית

 

מה צריכים (לתבנית פאי בקוטר 20 ס"מ, 12 פרוסות)

1 חבילה בצק עלים חמאה של מעדנות, מופשר

1/3 כוס סוכר

3 כפות קמח

½2 כפות קורנפלור

2 ביצים מופרדות

2 כוסות (½ ליטר) חלב טרי 2% דל לקטוז תנובה

40גרם חמאת תנובה

1 כפית תמצית וניל

 

להגשה

תוכנן של 5-4 פסיפלורות

1 חופן גילוחי קוקוס קלויים

1צרור נענע, רק העלים

 

מה עושים

מחממים תנור ל-170 מעלות.

 

פורשים את הבצק ליריעה ומניחים מעליו את התבנית. בעזרת סכין חדה חותכים סביב התבנית עיגול גדול יותר. הופכים את התבנית ומהדקים את עיגול הבצק לבסיס ולדפנות.

 

בעזרת סכין מסירים את הבצק העודף. בעזרת מזלג דוקרים את פני הבצק על מנת שלא יתרומם במהלך האפייה. אופים במשך כ-25 דקות עד שמזהיב. מניחים בצד.

 

בקערה גדולה מערבבים סוכר, קמח, קורנפלור, 2 חלמונים ו ½-כוס חלב עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה.

 

בסיר בינוני מביאים לרתיחה עדינה את שאר החלב ואת החמאה. כשהחלב רותח מערבבים פנימה את הווניל.

 

יוצקים תוך כדי ערבוב מתמיד והשוואת טמפרטורות מחצית מנוזל החלב החם לתערובת הקמח שבקערה. מחזירים לסיר שעל האש את הבלילה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

 

מביאים את התערובת לרתיחה שנייה. מנמיכים לאש קטנה ותוך כדי ערבוב מתמיד מבשלים במשך כ-4 דקות עד שמתקבל קרם חלק וסמיך. מניחים לקרם להתקרר במשך כ-5 דקות.

 

במערבל מזון מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.

 

מקפלים את קצף החלבונים לקרם. יוצקים לתבנית ואופים במשך כ-25 דקות עד שמזהיב.

 

מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין בטרם שמים אותה במקרר.

 

להגשה

יוצקים מעל את הפסיפלורה ומקשטים בעלי נענע ובגילוחי קוקוס קלוי





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ללמד את הילדים פירות וירקות
צילום: shutterstock
מומלצים