שתף קטע נבחר

אחרי האסון: ילדי נפאל חוששים מהתעללות

ראיונות שערכו ארגוני סיוע עם 2,000 ילדים שעדיין מתגוררים במקלטים גילו מציאות עגומה של החיים, שלושה חודשים אחרי רעידות האדמה שפקדו את נפאל. "החיים תחת כיפת השמיים חושפים אותנו לתקיפות מיניות", סיפרה נערה

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מקלטים רעועים, בתי ספר סגורים וחוסר במים והיגיינה לקויה הם שלוש הדאגות הגדולות המעיקות על ילדים בנפאל, חודשים אחרי שתי רעידות האדמה החזקות שטלטלו את המדינה. כך מגלה סקר שפורסם אתמול (שבת), כשצויינו שלושה חודשים בדיוק לרעש הראשון.

 

עוד סיפורים מרחבי העולם ישירות לפיד בדף הפייסבוק של ynet חדשות בעולם  

 

ילדים שהתראיינו על ידי סוכנויות הסיוע לאחר האסון הביעו חשש גם מהמחסור בפרטיות במרחב אישי, בייחוד ילדים קטנים שסיפרו על פחד מחיות פרא ונערות שחשות פגיעות יותר להטרדות מיניות. "החיים תחת כיפת השמיים חושפים אותנו להתעללות", סיפרה נערה מסינדהו-פלהוק, מחוז שנפגע קשות מרעידות האדמה, לעובד סיוע.

 

לפי דו"ח האו"ם שפורסם מוקדם יותר החודש, לפחות 2.8 מיליון בני אדם, כ-10 אחוזים מאוכלוסיית נפאל, זקוקים לעזרה דחופה. כ-9,000 בני אדם, מתוכם שליש ילדים, נהרגו ברעידות האדמה ב-25 באפריל וב-12 במאי. כ-900 אלף בתים נהרסו או ניזוקו ברעידות האדמה והותירו אלפי ילדים חסרי בית וללא קורת גג ראויה.

בתי ספר פתוחים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
בתי ספר פתוחים(צילום: EPA)

אלפי ילדים חיים במקלטים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אלפי ילדים חיים במקלטים(צילום: AFP)
 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
לפחות 2,000 ילדים התראיינו על ידי ארבע עמותות צדקה, במסגרת אחד ממערכי הייעוץ הגדולים ביותר עבור ילדים לאחר אסון. "עשרות אלפי ילדים חיים במקלטים רעועים", אומרת לוסיה ווית'רס, מחברת הדו"ח. "זה עדיין מרוץ נגד הזמן כדי לספק להם את הצרכים הבסיסיים למקלט, להיגיינה ולהגנה עליהם".

 

ווית'רס, יועצת הומניטרית בארגון Save the Children, ביצעה את הסקר יחד עם הארגונים Plan International, UNICEF ו-World Vision.

כ-9,000 בני אדם נספו ברעידות האדמה. שליש מהם ילדים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
כ-9,000 בני אדם נספו ברעידות האדמה. שליש מהם ילדים(צילום: AFP)
 

מחקר אחר שנערך על ידי "אוקספם" במחוז דא-דינג, מערבית לבירה קטמנדו, מצא כי נשים ונערות חשות כי הן נמצאות בסיכון מוגבר להתעללות מינית ופיזית במקלטים זמניים שלעתים סובלים מצפיפות יתר.

 

המצב בעייתי עוד יותר לנשים רווקות, אלמנות ולגרושות, שנוטות להתבודד ולקבל פחות

עזרה מהקהילה, נמסר מ"אוקספם" אתמול. "אחרי שתי רעידות, המצב רק מסבך עוד יותר את הטראומה", אמרה סיסיליה קייזר, מנהלת "אוקספם" בנפאל.

 

ביום חמישי הודיעה נפאל על פתיחתם מחדש של מסלולי הטרקים באנאפורנה - היעד הפופולרי ביותר בקרב מטיילים המגיעים לנפאל. לדברי הנפאלים, מומחים בינלאומיים בדקו את האזור ואישרו כי הוא בטוח כעת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
לומדים בבתי ספר תחת כיפת השמיים
צילום: EPA
מומלצים